Κι εγώ το μόνο που ήξερα για τον Κρίσνα ήταν το Χάρε Κρίσνα που το τραγουδάνε οι μοναχοί με τα ξυρισμένα μαλλιά και τους πορτοκαλί χιτώνες. Όμως, πρόσφατα έμαθα σαν παραμυθάκι τι είναι ο Κρίσνα και αποφάσισα να κάνω παιχνίδι!

Κρίσνα σημαίνει “ο σκοτεινός”. Αλλά όχι με τη “μαύρη” έννοια. Ο Κρίσνα έχει ως χρώμα το βαθύ μπλε. Το χρώμα που έχει ο ουρανός μέσα στη νύχτα αλλά και λίγο πριν το ξημέρωμα.

Επίσης, Κρίσνα σημαίνει και “ο ελκυστικός”. Είναι ένας θεός τόσο ζωηρός και παιχνιδιάρης που αποκλείεται να μην τον προσέξεις αφού θα κάνει ό,τι κάνει κάθε μικρό παιδί όταν έχει κέφια και θέλει να σε παρασύρει στο παιχνίδι του.

 

Ο Κρίσνα μπορεί και κάνει υπερφυσικά πράγματα

 

όπως το να μετακινεί βουνά, να καταπίνει φωτιές στα δάση και να σκοτώνει αμέτρητους και δυνατούς δαίμονες.

 

Και όλα να τα κάνει τόσο εύκολα και φυσικά όσο ένα παιδί που παίζει με τα παιχνίδια του.

Σύμφωνα με την ινδουσιστική παράδοση ο Κρίσνα συνήθως απεικονίζεται με τη μορφή παιδιού που παίζει φλάουτο ή με τη μορφή ενός νεαρού πρίγκηπα.
Πειράζει τους πάντες με την αθωότητα ενός μικρού παιδιού, κοιτάζει πώς θα σε βγάλει από τις ατελείωτες σκέψεις και την αβάσταχτη σοβαρότητα ώστε μέσα σε μια στιγμή να μπεις σε μια κατάσταση ευθυμίας.

Ο Κρίσνα εμφανίζεται στους πιστούς του με διάφορες μορφές για να τους ελευθερώσει από τον υλικό κόσμο αλλά και για να βοηθήσει τους απανταχού αδύναμους.

Την παιχνιδιάρικη φύση του Κρίσνα την έμαθα κάνοντας ένα μάθημα Hot Yoga με τον Niko Geo.
Ήταν ένα μάθημα μακριά από τη σοβαροφάνεια που είχε σκοπό να κινηθούν το σώμα και το μυαλό με την ευλυγισία, την όρεξη και την παιχνιδιάρικη διάθεση ενός μικρού παιδιού.

Βγαίνοντας εκείνο το μεσημέρι Κυριακής από το μάθημα της hot yoga ήθελα να κάνω παιχνίδι πιο συχνά, πιο συνειδητά και πιο θεϊκά.

Γιατί η ζωή είναι μικρή για να είναι, έστω και ελάχιστα, θλιβερή.

Μέχρι την επόμενη φορά που η πληροφορία που χρειάζομαι θα έρθει σε εμένα απρόσμενα και ήπια, να είστε όλοι καλά και με μια υπέροχη παιδική χαρά στα μάτια και στη ζωή σας.
Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα