Η Μαρία είναι ένα ξεχωριστό πλάσμα. Θα ήταν ευτυχισμένη σε μια παραλία, με μια αιώρα, καφτάνια, καλή παρέα και μερικά βιβλία που θα την βοηθούσαν να ανακαλύψει όλα τα μυστήρια αυτού του κόσμου. Η Μαρία κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο του Athens DeeJay ενώ παρουσιάζει και τη δική της εκπομπή στο Epsilon. Σήμερα μοιράζεται μαζί σου την ιστορία της με το βιβλίο που την έκανε να επαναστατήσει, αλλά που όμως δεν το έχει τελειώσει ακόμα…

“Είχε έρθει σε μια εκπομπή η Μπέττυ Μαγγίρα και στα διαλείμματα συζητούσαμε για τις αλλαγές, τις φάσεις που περνάμε, πόσο περίεργα αισθανόμαστε κατά καιρούς. Και μου λέει με το γνωστό της ύφος: “Τη σχολή των θεών” να διαβάσεις. Είναι λίγο μυστήριο βιβλίο, ίσως και δύσκολο αλλά αυτό να διαβάσεις”. Έτσι, πήγα αμέσως και το αγόρασα. Περνούσε ο καιρός και εγώ δεν το ξεκινούσα. Διάβαζα μια δυο σελίδες και μετά το άφηνα. Και πάλι από την αρχή. Όχι επειδή δε μου άρεσε αλλά επειδή μάλλον δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα για εμένα να το διαβάσω. Όμως το πήρα δώρο σε τρεις φίλους που έρχονταν κατά διαστήματα και αποθέωναν το βιβλίο και μου έλεγαν ότι τους άλλαξε τη ζωή. Αλλά εγώ δεν το ξεκινούσα. Η αλήθεια είναι ότι όταν διαβάζω θέλω να είμαι συγκεντρωμένη. Έτσι, για έναν χρόνο το πηγαινοέρφερνα σε παραλίες και διακοπές χωρίς να το διαβάζω. Τόση αντίσταση…

Και μια ημέρα, το ξεκινάω. Και καταλαβαίνω διαβάζοντας την ιστορία, γιατί είναι μυθιστόρημα, ότι είναι ένα σοφό βιβλίο με πολλά στοιχεία από το NLP, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό, στον οποίο πιστεύω πολύ.

Το ξεκίνησα και του αφοσιώθηκα φτάνοντας μέχρι και την σελίδα 248. Σε εκείνο το σημείο προέκυψαν κάποιες δουλειές και δεν μπόρεσα να διαβάσω για ένα διάστημα. Και επειδή δεν ήθελα να χάσω ή να ξεχάσω λέξη, το ξεκίνησα και πάλι από την αρχή! Θα το έλεγα και μαζοχισμό αλλά δεν πιάνεται με τα ωραία βιβλία αυτό.

Τώρα μου έχει μείνει λίγο από το τέλος αλλά για κάποιον λόγο δε θέλω να το τελειώσω ακόμα. Μάλλον θα το κάνω μέσα στο καλοκαίρι.

Γιατί μου αρέσει αυτό το βιβλίο; Γιατί έχει… ξυπνητήρια. Εγώ λέω έτσι τα σημεία που σε κάνουν να ξυπνάς και να συνειδητοποιείς τι έκανες λάθος μέχρι τώρα.
Ο ήρωας ζει μια ζωή βαλτωμένη που δεν την έχει επιλέξει. Που τη ζει όπως τη βρήκε χωρίς να αναρωτηθεί αν είναι πραγματικά η ζωή που θέλει εκείνος να ζήσει. Αυτό το βιβλίο ουσιαστικά σου ανοίγει τα μάτια και συνειδητοποιείς ότι μπορεί να είσαι δέσμιος των κανόνων των άλλων ή και της συνήθειας. Το σίγουρο είναι ότι δε ζεις τη ζωή που θέλεις και που ταιριάζει σε εσένα.

Δε σου λέει αναλυτικά πώς θα καταφέρεις να βρεις τι θέλεις πραγματικά. Έτσι κι αλλιώς κανένας δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Όμως σε εμπνέει, χτυπάει τα ξυπνητήρια του και σε κάνει να ξεκινάς να ζήσεις τη ζωή σου αλλιώς.
Για πρώτη φορά στη ζωή μου υπογράμμισα σε βιβλίο φράσεις και παραγράφους. Δεν ήθελα να χάσω ούτε λέξη. Μάλλον δεν ήθελα να χάσω ούτε ένα λεπτό ακόμα από τη ζωή που μπορώ να ζήσω.

“Όταν συνειδητοποιήσεις ότι το έξω το έχεις δημιουργήσει εσύ, ότι εσύ περιέχεις τον κόσμο και όχι το αντίστροφο… όταν θυμάσαι ότι όλο αυτό που βλέπεις, ακούς, αγγίζεις είναι καρπός της δημιουργίας σου, δεν μπορείς πλέον να το φοβάσαι…
Ο κόσμος είναι μια chewing gum, παίρνει το σχήμα των δοντιών σου”, είπε. Αγάπησα αμέσως αυτή την έκφραση, τόσο ασυνήθιστη και θρασεία και την καταχώρησα μεταξύ των πιο αξιομνημόνευτων ρητών Του.
“Μην ξεχνάς ότι ο κόσμος, οι άλλοι, είναι η πιο έντιμη, η πιο ειλικρινής έκφραση του τι πραγματικά είμαστε… The world is such because you are such”

Το βιβλίο η “Σχολή των Θεών” του Elio D’Anna κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΦΙΛ

Σου εύχομαι ένα καλοκαίρι όπως ΕΣΥ θέλεις να το ζήσεις
Μαρία

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.