Η Μαρία Γεωργάκαινα κάνει καθημερινά εκπομπή στον ΡΥΘΜΟ 949, 10:00-14:00. Ξυπνάει με κέφι, γελάει με την καρδιά της, λατρεύει την παρέα και σήμερα μοιράζεται μαζί σου το αγαπημένο της βιβλίο αλλά και την ιστορία της μαζί του, σε μια ιδιαίτερη και απαιτητική στροφή της ζωής της. Απόλαυσε τη.

Λίγα χρόνια πριν πέρασα κάποιες δύσκολες στιγμές, όπως οι περισσότεροι από εμάς. Τότε, σχεδόν αναγκάστηκα να φέρω τα πάνω κάτω στη ζωή μου ώστε να μπορέσω να εναρμονιστώ με το περίφημο και πολύτιμο, εσωτερικό μου παιδί.
Ήταν καλοκαίρι όταν η καλύτερη μου φίλη (η οποία είναι και ψυχολόγος) μου πρότεινε να διαβάσω Χόρχε Μπουκάι και το βιβλίο του  “Ο Δρόμος της αυτοεξάρτησης”.
Ίσως να ήμουν έτοιμη τότε, όχι μόνο να το διαβάσω αλλά να καταλάβω ουσιαστικά και πρακτικά πια τον “Δρόμο της Αυτοεξάρτησης”.

Ταυτίστηκα πολύ με τον συγγραφέα και τα λόγια του, αφού η γλώσσα του είναι απλή και καθημερινή. Με τις ελλειπτικές προτάσεις του μπόρεσε να με καθοδηγήσει σε μια όμορφη νοητή “κουβέντα” όχι μόνο μαζί του αλλά κυρίως με τον ίδιο μου τον εαυτό.
Υπήρχαν φορές που σε παραγράφους σταματούσα για λίγο, σκεπτόμουν και έπαιρνα τον χρόνο μου. Ακριβώς όπως όταν έχεις την τελευταία κουταλιά από ένα αγαπημένο γλυκό και θέλεις να νιώσεις και να απολαύσεις τη γλύκα της.

Έκανε μαγικά, τις σκέψεις μου και αυτά που είχα στο μυαλό μου και δεν μπορούσα να εκφράσω, λόγια!
Με έκανε να αισθάνομαι δυνατή (ναι, ένα βιβλίο) γιατί έπαιρνα πια εγώ την ευθύνη της ζωής μου. Ξεκίνησα να επωμίζομαι με συνείδηση τη ζωή μου και τις συνέπειες όσων κάνω χωρίς να περάσω από τον εύκολο δρόμο της μεταβίβασης ευθυνών. Ησύχασε το μέσα μου.
Και μεγάλωσα. Απότομα… Αλλά ήταν, και είναι, ωραία.

“Δεν πρόκειται να μείνουμε χωρίς την δυνατότητα να αγαπάμε τους άλλους, αν αγαπάμε τον εαυτό μας.
Πράγματι, πρέπει να δίνουμε ανεξάντλητα, και το βαρέλι μας θα είναι πάντα γεμάτο, γιατί έτσι λειτουργεί η ουσία του καθενός μας.”

“Εσείς επιλέγετε κάθε στιγμή τις ενέργειες σας. Και αν δεν θέλετε να το δεχθείτε αυτό, είναι γιατί δεν θέλετε να δεχθείτε την ευθύνη που συνεπάγεται το γεγονός ότι είστε ελεύθεροι.
Είναι δικαίωμα και προνόμιο μου να θέτω όρια στον εαυτό μου. Δεν είσαι εσύ που με εμποδίζεις, δεν υπάρχει τίποτε πραγματικό που με εμποδίζει να κάνω κάτι τέτοιο. Εγώ είμαι αυτός που κάνει μια επιλογή”

“Προφανώς, μου είναι πολύ πιο βολικό να θεωρώ ότι ο άλλος πρέπει να με φροντίσει. Είναι η περίπτωση των ισόβιων παιδιών.”

Σε φιλώ και σου εύχομαι ένα μεγάλο φωτεινό μεταμορφωτικό καλοκαίρι
Μαρία Γεωργάκαινα

“Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης” του Χόχε Μπουκάι
Εκδόσεις Όπερα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.