Ώρα με την ώρα.

Το πιο δύσκολο είναι να γίνει η αρχή. Να σηκωθείς από καναπέ, καρέκλα, γραφείο και να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι όπως και όσο κρίνεις εσύ ότι μπορείς. Μόλις περάσουν οι πρώτες δύσκολες εβδομάδες και εδραιωθεί η συνήθεια, τότε μπορείς να κάνεις την άσκηση σου περισσότερο αποτελεσματική. Πώς; Διαλέγοντας την κατάλληλη ώρα για την κατάλληλη άσκηση.

Στο τρέξιμο…

Υπάρχουν οι βολικές ώρες και οι κατάλληλες ώρες. Δηλαδή οι ώρες που εξυπηρετούν το πρόγραμμα σου, και οι ώρες που εξυπηρετούν αυτό που θέλεις να πετύχεις. Τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες για το πότε είναι καλύτερο να τρέχεις ή να κάνεις ενδυνάμωση. Δε θα σου πάρει πάνω από 3 λεπτά για να διαβάσεις το κείμενο, και πάνω από 5 λεπτά για να φτιάξεις το πρόγραμμα της εβδομάδας σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Αν θες να χάσεις βάρος και να μειώσεις το στρες

…γυμνάσου το πρωί. Σε μία έρευνα του 2010, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Και οι τρείς ομάδες ακολούθησαν μια διατροφή πολύ υψηλών θερμίδων με αρκετά λιπαρά. Η πρώτη ομάδα γυμναζόταν πριν από το πρωινό νωρίς το πρωί, η δεύτερη αργότερα το πρωί και η τρίτη καθόλου. Στο τέλος της έρευνας, μόνο η ομάδα που γυμναζόταν νωρίς το πρωί κατάφερε να μην πάρει βάρος.
Επιπροσθέτως, μια έρευνα του 2011 έδειξε ότι όσοι γυμνάζονται περίπου στις 7 το πρωί, τρείς φορές την εβδομάδα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση από 10%-25%, γεγονός που τους κάνει να νοιώθουν περισσότερο χαλαροί και λιγότερο αγχωμένοι.

Αν θέλεις ενδυνάμωση

…να γυμνάζεσαι το βράδυ. Ειδικά οι γυναίκες καλό είναι να κάνουμε κάποια προπόνηση με βάρη προκειμένου να διατηρούμε σε καλά επίπεδα τη μυϊκή μας μάζα. Η ώρα που μπορείς να αποδώσεις περισσότερο είναι το βράδυ. Θα μπορέσεις να γυμναστείς με περισσότερα βάρη, θα έχεις μεγαλύτερη αντοχή και αθροιστικά θα δεις καλύτερα αποτελέσματα στην ενδυνάμωση σου.

Αν θέλεις να αποφύγεις τραυματισμούς

…η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς είναι το βράδυ.
Τις πρωινές ώρες ο οργανισμός δεν είναι ακόμα “ζεστός”. Οι αρθρώσεις και οι μυς, “ζεσταίνονται” κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι αν θες να κάνεις ένα υψηλής ταχύτητας, τρέξιμο για παράδειγμα, κάν’το το βράδυ για να αποφύγεις τραυματισμούς.

Αν θέλεις σίγουρα αποτελέσματα

…φρόντιζε να γυμνάζεσαι 3-4 φορές την εβδομάδα την ίδια ώρα, με όποια άσκηση και όποια ώρα επιλέξεις εσύ. Η συστηματική άσκηση είναι αυτή που μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα σχετικά σύντομα.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.