Το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2019 σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή εποχής όπως και την αρχή ενός νέου κύκλου.

Στο Βόρειο ημισφαίριο, το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου είναι η πρώτη ημέρα του χειμώνα με την οποία ξεκινά η εποχή της εσωστρέφειας. Στο Νότιο ημισφαίριο, το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου είναι η αρχή του καλοκαιριού άρα και της εξωστρέφειας.

Για το 2020 στο βόρειο ημισφαίριο ο χειμώνας ξεκινάει στις 21 Δεκεμβρίου στις 20:21!

Ανέκαθεν το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου συνδεόταν με τον πλανήτη Κρόνο. Πόσο μάλλον φέτος που χαρακτηρίζεται από τον παντοδύναμο Κρόνο στον Αιγόκερω και τη σπάνια σύνοδο του με τον πλανήτη Δία. Μάθε τα πάντα για αυτή τη σύνοδο, πατώντας εδώ!

¨οταν ο Ήλιος μπάινει τον αστερισμό του αγριοκάτσικου Αιγόκερου, σηματοδοτείται η έναρξη του τελευταίου τέταρτου της αστρολογικής χρονιάς.

Αστρολογικά, η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται όταν ο Ήλιος μπαίνει στον Κριό τον Μάρτιο. Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω συμβολίζει ότι φτάνουμε στο τέλος ενός κύκλου και ότι ένας καινούργιος χρόνος θα ξεκινήσει σύντομα.
Έτσι, η Πρωτοχρονιά του Δεκεμβρίου, αστρολογικά, δεν είναι παρά μια περίοδος προετοιμασίας για τον χρόνο που σύντομα θα τελειώσει.

Ενώ ο Ήλιος μπαίνει στον Αιγόκερω θα ξεκινήσουμε όχι μόνο να κάνουμε απολογισμό αλλά και έναν έλεγχο για το πού βρισκόμαστε.

 

Χρειάζεται να κάνουμε μια παύση και να διαπιστώσουμε αν είμαστε ευθυγραμμισμένοι με αυτό που θέλουμε να είμαστε.

Στο Βόρειο ημισφαίριο μπορούμε να πάρουμε ιδέες από τη Μητέρα Γη για το πού μπορούμε να διοχετεύσουμε την ενέργεια και την προσοχή μας.

Καθώς είναι χειμώνας, τα δέντρα είναι γυμνά, τα ζώα σε χειμερία νάρκη και όλη η φύση ρίχνει τους ρυθμούς της προκειμένου να αναγεννηθεί.
Χρειάζεται κι εμείς να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική και να κάνουμε οικονομία δυνάμεων για την αναρρίχηση που θα ακολουθήσει. Από την ανατολή της ισημερίας και μετά είναι σημαντικό να κινούμαστε σε πιο αργούς ρυθμούς και να μην τρέχουμε να προλάβουμε τα πάντα.

Τα πράγματα στην επιφάνεια φαίνεται να να πηγαίνουν πιο αργά. Όμως, η κατάσταση στο εσωτερικό είναι πολύ διαφορετική.
Ενώ εξωτερικά είμαστε σε κατάσταση χειμερίας νάρκης, μας δίνεται η ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει μέσα μας.
Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πολύ χρόνο δουλεύοντας σταθερά και χωρίς να κάνουμε μια στάση για να δούμε τι έχουμε οικοδομήσει. Όμως, με την ενέργεια του χειμερινού ηλιοστάσιου δίνεται σε όλους μια ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στην καρδιά και την ψυχή μας.

Το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου ονομάζεται η “Μαύρη νύχτα της ψυχής” και όχι χωρίς λόγο.
Την 21η Δεκεμβρίου το φως με το σκοτάδι αντιπαρατίθενται δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να αποσυρθούμε και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας σε ένα νέο και πιο ουσιαστικό επίπεδο μακριά από το φαίνεσθαι.

Εάν υπήρχαν θέματα, σκέψεις και συναισθήματα που αποφεύγαμε, αυτή είναι η εποχή του χρόνου που θα πρέπει να τα φέρουμε στην επιφάνεια ώστε να καθαρίσουν και να πάρουν νέα μορφή.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο μπορεί να γίνει πολύ καθαριστικό όσο αφηνόμαστε στην ενέργεια και όσο δεν κρυβόμαστε από αυτό μας πονάει και που χρειάζεται να έρθει στην επιφάνεια ώστε να καθαριστεί.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι η τέλεια στιγμή για να να έρθεις σε επαφή με το μέσα σου και να αναλάβεις την ευθύνη του πού πας στη ζωή σου.
Το σημαντικό, ειδικά με το συγκεκριμένο ηλιοστάσιο, είναι να ρίξεις τους ρυθμούς σου και να μην αναλάβεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Εκμεταλεύσου το για να αφουγκραστείς το τι πραγματικά θέλεις.

Να θυμάσαι πως όταν βρίσκεις λίγο χρόνο για να χαλαρώσεις, ευθυγραμμίζεσαι με αυτό που είσαι πραγματικά και η ζωή κυλάει πιο εύκολα, πιο σταθερά. Αυτή ακριβώς είναι και η ενέργεια που χρειαζόμαστε καθώς μπαίνουμε σε έναν καινούργιο κύκλο.

από το foreverconsius.gr

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.