Ναι, θα κλάψεις…
Είναι η ιστορία του Raimundo Arruda Sobrinho, ενός ποιητή από τη Βραζιλία. Αφού εργάστηκε και υπηρέτησε στο στρατό, ο Raimundo Arruda Sobrinho βρέθηκε να είναι άστεγος γύρω στα 40 του. 35 χρόνια μετά, το 2011, μια γυναίκα τον πλησιάζει και αυτός της χαρίζει ένα ποίημα του. Του φτιάχνει μια σελίδα στο Facebook και αρχίζει να δημοσιεύει τα ποιήματα του. Το τι συνέβη από αυτό το σημείο και έπειτα είναι αναπάντεχο. Δες το video και ναι, θα κλάψεις.

Εδώ είναι όσα λέγονται στο video γιατί είναι ωραίο και το να διαβάσεις την ιστορία του Ανθεκτικού.

“Η ελπίδα είναι το πιο βαρύ φορτίο που ένας άνθρωπος μπορεί να κουβαλήσει. Είναι ο όλεθρος του ιδεαλιστή.”
Υπογραφή
Ο Ανθεκτικός

2012
Sao Paulo, Βραζιλία

Αυτές οι λέξεις γράφτηκαν από το γέρο ποιητή Raimundo.

Ζούσε σε ένα μέρος που το έλεγε το νησί.

Όταν είδα τον Raimundo για πρώτη φορά, μου έδωσε ένα από τα ποιήματα του. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε να είναι μέρος της ζωής μου.
Το να γράφει είναι το πάθος του. Γράφει κάθε μέρα.

“Σωματική υγιεινή, πνευματική υγιεινή.
Εδώ δεν ξέρω ποια είναι πιο δύσκολο να έχω.”
Υπογραφή
Ο Ανθεκτικός

Ο Raimundo πάντα ήθελε να εκδώσει ένα βιβλίο με τα ποιήματα του.
Και ως ένας άνθρωπος που ζει στους δρόμους, ήταν αδύνατον να το κάνει.

Ένιωσα πως έπρεπε κάτι να κάνω. Του είπα ότι θα δημιουργήσω γι’ αυτόν μια σελίδα για να ανεβάζω τα ποιήματα του. Μια σελίδα που θα τον βοηθούσε να αναγνωριστεί σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης.
Οι άνθρωποι ξεκίνησαν να τον πλησιάζουν, να του μιλούν, να τολμούν να του πουν “σε είδα, θέλω να σε γνωρίσω πάντα ήθελα αλλά ποτέ δεν είχα το θάρρος να έρθω και να σου μιλήσω”.

Και τότε συνέβη κάτι αναπάντεχο. Πήρα ένα μήνυμα από τον αδελφό του.

Μετά από 57 χρόνια, μπόρεσα να σε βρω. Όταν έφθασα στο Νησί, βρήκα έναν άνθρωπο ανάμεσα στα σκουπίδια, με μακριά μαλλιά και γένια και με καμία απολύτως υγιεινή, γνωρίζοντας πως αυτός ο άνθρωπος ήταν ο αδελφός μου.

2014
Goiania, Βραζιλία

Του πρότεινα να έρθει και να ζήσει μαζί μου. Τα αδέλφια μου ζούνε ακόμη. Ζούμε όλοι. Αυτός ήταν ο ένας που έλειπε για να γεμίσει το κενό που είχαμε όλοι.

Δεν υπάρχουν λόγια.

Δεν είναι καλεσμένος. Είναι μέρος της οικογένειας. Με τη γυναίκα και τα παιδιά μου, είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.
Και τώρα επιτέλους, πρόκειται να εκδώσουμε τα ποιήματα του σε βιβλίο. Τα όνειρα του γίνονται πραγματικότητα. Μετά από τόσον καιρό.

“Καταραμένος είναι ο άνθρωπος που εγκαταλείπει τον εαυτό του”.
Αυτές οι λέξεις δείχνουν ότι όσο πιο δύσκολη είναι μια κατάσταση, ποτέ μα ποτέ δε θα πρέπει ένας άνθρωπος να τη θεωρεί χαμένη υπόθεση.”
Υπογραφή
Ο Ανθεκτικός.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.