Η καρδιά μου έχασε έναν χτύπο όταν διάβασα ότι ο Ram Dass πέθανε ή, όπως έλεγε ο ίδιος, άφησε το space suit που ήταν το σώμα του.
Το δικό του podcast ήταν το πρώτο που άκουσα και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ένα από τα πρώτα που είδα στο Netflix.
Ένας άνθρωπος που τόλμησε να πει Ναι στον εαυτό του,
να βρει τον δρόμο του
και τελικά να εμπνεύσει εκατομμύρια από εμάς!

Ο Ram Dass, ο καθηγητής ψυχολογίας που παράτησε την έδρα του στο Harvard όταν κατάλαβε ότι τα προβλήματα του ήταν περισσότερα από αυτά που είχαν οι άνθρωποι στους οποίους δίδασκε η θεράπευε, ξεκίνησε ένα συναρπαστικό και τελικά απίθανα επιδραστικό ταξίδι αυτογνωσίας, σοφίας και παραισθησιογόνων για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους δάσκαλους και guru στον κόσμο μας και ο απόλυτος πρεσβευτής του ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

Το βιβλίο του “Here and Now” που γράφτηκε το 1971 πούλησε περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα για να γίνει αρχικά η βίβλος των hippies και αργότερα η έμπνευση για όσους έψαχναν την πνευματική τους ταυτότητα.
Ήταν μυθιστόρημα, εισαγωγή στη yoga και οδηγός εσωτερικής μεταμόρφωσης που άγγιξε τους πάντες καθώς ήταν πάνω από θρησκεία, φύλο, καταγωγή ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χωρίσει τους ανθρώπους.

Ο Baba Ram Dass (Richard Albert) γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1931 στη Βοστόνη και πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Μάουι στις 22 Δεκεμβρίου 2019 με αγαπημένους του ανθρώπους να τον περιβάλλουν.
Η σωρός του κάηκε και οι στάχτες απελευθερώθηκαν την τελευταία ημέρα της δεκαετίας, στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Ram Dass ήταν ακαδημαϊκός και κλινικός ψυχολόγος καθηγητής του Harvard και με τίτλους στα πανεπιστήμια Tufts, Wesleyan, and Stanford.
Η διδασκαλία του συνοψίζεται στις λέξεις Αγάπη, Υπηρεσία, Ενθύμηση
και το αγαπημένο του mantra, όπως αναφέρεται και στο ντοκιμαντέρ, είναι το “I am loving awarenss”, “Λατρεύω την επίγνωση”.

 

Μπορείς να δεις το trailer του ντοκιμαντέρ “Ram Dass, Going Home” που γυρίστηκε στο σπίτι του και ενώ είχε πάθει εγκεφαλικό. Δες το τρέιλερ ή και το ντοκιμαντέρ και θα καταλάβεις γιατί η ζωή αυτού του ανθρώπου τελείωσε όπως ακριβώς έζησε:
Μέσα στην αγάπη!

Πατώντας εδώ, μπορείς να διαβάσεις αλλά και να ακούσεις ένα απόσπασμα από podcast του.

Baba, σε ευχαριστώ για το φως που έφερες στη ζωή
και για τη λατρεία που μου ενέπνευσες για τα podcast!

Καίτη Φαρμάκη

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα