Η τύχη και η επιτυχία.

Δεν είναι τυχαία η ετυμολογία της λέξης “επιτυχία”. Είναι η κυριαρχία επί της τύχης. Η τύχη μπορεί να τα φέρει έτσι ή αλλιώς και είναι ένας παράγοντας που πάντα σεβόμαστε.
Όμως οι μεγάλοι στόχοι χρειάζεται να είναι σχεδόν ανεξάρτητοι από την τύχη. Το μόνο που κρίνεται απολύτως απαραίτητο είναι το να σε εμπνέουν.

Αν ρωτήσεις κάποιον πώς τα κατάφερε κάτι σημαντικό ή δύσκολο, θα σου δώσει μια απάντηση που σίγουρα θα έχεις ξανακούσει. Μείνε πιστός στο στόχο σου.
Πρώτα απ’ όλα έρχεται το όραμα. Σκέφτεσαι, ονειρεύεσαι, βλέπεις μπροστά στα μάτια σου το στόχο σου. Αν τον γράψεις ακόμα καλύτερα.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης έλεγε ότι η συμβουλή του ενός εκατομμύριου που μπορεί να δώσει και που δεν τη διδάσκουν πουθενά, είναι το να γράφεις καθημερινά, όσα χρειάζεται να κάνεις. Αυτό σε κάνει να κυριαρχείς στα πράγματα.

Μικρά βήματα

Μετά χρειάζεται να κάνεις κάποια βήματα, έστω και μικρά.
Έλεγε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ότι όταν αποφάσισε να τρέξει μαραθώνιο, ήταν 52 και εντελώς αγύμναστος. Στα 52 του ξεκίνησε τρέχοντας καθημερινά 15 λεπτά και 20 λεπτά τα Σαββατοκύριακα.
Προσθέτοντας πέντε λεπτά στην κάθε εβδομάδα, μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε στα 55 του να τρέξει και να τερματίσει στον μαραθώνιο!
Πολλές φορές η επιτυχία είναι ένα άθροισμα από πολλές μικρές νίκες όπως και από μικρές ήττες.

Αν έχεις έναν πολύ υψηλό (βλέπεις, δε λέμε ποτέ δύσκολο…) στόχο, χρειάζεται να τον διαιρείς σε υποστόχους. Έτσι, δίνεις μικρές μάχες και τις κερδίζεις ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύσεσαι και συνηθίζεις στην επίτευξη και στην επιτυχία. Η ψυχολογία σου χρειάζεται ενδυνάμωση και οι μικρές αυτές νίκες σου τη παρέχουν απλόχερα.

Αναδιοργάνωση

Ποιός είπε όμως ότι ο δρόμος για την επιτυχία έχει μόνο…επιτυχίες; Ο Dean Karnazes λέει ότι από τις επιτυχίες του δεν έμαθε τίποτα απολύτως. Αντιθέτως οι αποτυχίες ήταν αυτές που τον έμαθαν όσα ξέρει.
Με την αποτυχία ανασυγκροτείσαι, αναδιοργανώνεσαι και προχωράς διορθώνοντας ό,τι πήγε στραβά.
Το σημαντικό είναι να συνεχίσεις. Χρειάζεσαι τις μικρές νίκες και τις μικρές ήττες για να ξαναφτιάχνεις το πλάνο δράσης που θα σε οδηγήσει στο όνειρο σου.

Έμπνευση

Κι αν δεν μπορώ να βρω έναν στόχο; Κι αν δεν ξέρω τι θέλω και τι με παθιάζει πραγματικά;
Αν δεν μπορείς μην πιέζεσαι.
Οι εμπνεύσεις για αυτά που θέλουμε να καταφέρουμε και να ζήσουμε, έρχονται σε στιγμές που είμαστε χαλαροί.
Τις στιγμές που βλέπουμε μια ταινία, μια φωτογραφία, που διαβάζουμε ένα άρθρο, μια ιστορία, μια συνέντευξη, που βλέπουμε ένα όνειρο, που κάνουμε μια συζήτηση ή που ακούμε μια ιστορία. Διάβασε βιογραφίες και ιστορίες, ακολούθησε συγγραφείς που σε εμπνέουν και έχε μάτια και αυτιά ανοιχτά.
Οι καλύτερες εμπνεύσεις έρχονται και από λόγια ανθρώπων που συζητάς μαζί τους μόνο για λίγα λεπτά.

Συνειδητότητα

Είναι στη φύση σου να εξελίσσεσαι και να προχωράς, άρα είναι στη φύση σου το να έχεις όνειρα και στόχους. Ίσως το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεκινήσεις να είσαι πιο ενσυνείδητος.
Να ανέβεις πιο ψηλά από τα καθημερινά, να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα. Έτσι, επιλέγεις πώς θέλεις να γίνει η ζωή σου, παίρνοντας μια βαθιά αναπνοή.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη έμπνευση, είναι η πνοή που μπαίνει μέσα μας τόσο φυσικά και αβίαστα.

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.