Μάθε την τεχνική της σωματικής λήψης αποφάσεων

Το σώμα σου ξέρει πριν από εσένα τι είναι καλό και τι όχι. Ο Jack Canfield στο βιβλίο του “η Επιτυχία Βήμα Βήμα”, δίνει μια απλή τεχνική που μόλις την εμπιστευτείς θα έχεις για κάθε σου σημαντικό ερώτημα την πιο καλή και ωφέλιμη απάντηση.

“Ένας τρόπος (για να διαχωρίσετε τις πραγματικά εμπνευσμένες ιδέες) είναι να χρησιμοποιήσετε μια άσκηση που ονομάζεται σωματική λήψη αποφάσεων ή μερικές φορές τεστ κλίσης.

Βασίζεται στην ιδέα ότι το σώμα μας γνωρίζει ενστικτωδώς τι είναι σωστό για εμάς και άρα μπορεί να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές μας επιλογές.

Για να ξεκινήσετε την άσκηση, σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας κολλημένα και τα χέρια σας να κρέμονται χαλαρά δίπλα στο σώμα σας.
“Τι αντιστοιχεί στο ΝΑΙ;” Περιμένετε μέχρι εκείνο να γείρει αυτόματα προς τα μπρος ή προς τα πίσω.

Έπειτα ρωτήστε: “Τι αντιστοιχεί στο ΟΧΙ;” Αν γείρει προς την αντίθετη κατεύθυνση, έχετε προσδιορίσει επιτυχημένα τις απαντήσεις του σώματος σας.

Όταν έχετε πλέον καθορίσει ποια κατεύθυνση σημαίνει “ναι” και ποια “όχι” για εσάς, μπορείτε να δοκιμάζετε την ακρίβεια των απαντήσεων κάνοντας το σώμα σας μερικές κοινές ερωτήσεις για τις οποίες γνωρίζετε την απάντηση, όπως: Με λένε Τζακ; Ζω στο Ντάλας του Τέξας; Φοράω μπλε πουκάμισο;

Μόλις εξακριβώσετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τις απαντήσεις που σας δίνει το σώμα σας, μπορείτε να αρχίσετε να του θέτετε ερωτήσεις για τις εμπνευσμένες ιδέες που έχετε. Να κάνω τον Τζόναθαν συνέταιρο στην επιχείρηση; Να παντρευτώ τον Νταγκ; Να αγοράσω το σκάφος για το οποίο μου τηλεφώνησε σήμερα ο Μάρκους;”

Απόσπασμα από το βιβλίο “Η Επιτυχία Βήμα Βήμα” του Jack Canfield κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

———————————————————————————————————————-

Διάβασε εδώ για το σεμινάριο της Βίκυς Χαντζή, βασισμένο στο βιβλίο “Η Επιτυχία Βήμα Βήμα” του Jack Canfield

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.