Οι ολιστικές θεραπείες έχουν σκοπό να ενώσουν το σώμα με την ψυχή και το πνεύμα και να βρουν την αιτία του πόνου και της ασθένειας. Φέρνουν ευεξία από μέσα προς τα έξω, γι’ αυτό και είναι καλοδεχούμενες από το σώμα μας αλλά και αποτελεσματικές. Από τον βελονισμό μέχρι τα ανθοϊάματα Bach, υπάρχει μια ολιστική θεραπεία που ταιριάζει με τη δική σου ιδιοσυγκρασία σου και με το ζώδιο σου.

Κριός

Επειδή δεν υπάρχει κανείς και τίποτα πάνω στη γη που να έχει περισσότερη φλόγα από εσένα ή που να θέλει να κάνει τα πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται, ο διαλογισμός πρόκειται να σε βοηθήσει αρκετά. Θα βοηθήσει το πνεύμα, το συναίσθημα και το σώμα σου να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να εναρμονιστούν ώστε να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά.
Αν δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις διαλογισμό εδώ, θα βρεις κάθε πληροφορία. Αφιέρωσε έστω και λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα για να αφομοιώσεις όσα συμβαίνουν.

Ταύρος

Παλιά το έλεγαν βόλτα στην εξοχή και επαφή με τη φύση. Τώρα, το λένε Forest Bathing. Πήγαινε λοιπόν μια βόλτα στην εξοχή. Αν σου είναι πολύ δύσκολο να πας μια βόλτα στο βουνό (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός αν μένεις στην Αθήνα), μπορείς να πας σε ένα μεγάλο άλσος. Και μόνο που θα βρεθείς εκεί, μέσα στη φύση και ανάμεσα στα δέντρα, θα νιώσεις πιο χαλαρά! Έχει παρατηρηθεί ότι πέφτει η πίεση, ότι η καρδιά χτυπάει σε πιο ήρεμους σφυγμούς, ότι η συγκέντρωση επανέρχεται και μειώνεται το άγχος. Ως ζώδιο της γης θα απολαύσεις αυτή τη βόλτα και θα γεμίσεις δυνάμεις.

Δίδυμος

Πάντα ασχολείσαι με πολλά, πάντα έχεις πολλές επιλογές, ενώ χωρίς επικοινωνία μαραζώνεις. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κάτι που θα σε κάνει να επικοινωνήσεις με τον εαυτό σου και που να είναι σαν παιχνίδι, τότε δοκίμασε τα ανθοϊάματα Bach. Διαλέγεις μέσα από 36 μπουκαλάκια τα 5 δικά σου ανθοϊάματα, φτιάχνεις το δικό σου μείγμα και έτσι βρίσκεις μια ολιστική θεραπεία για εσένα που δε θα βαρεθείς ποτέ. Εκτός από αυτό θα έχεις και μια ακόμα ενδιαφέεουσα ιστορία να μοιραστείς με τους φίλους σου.

Καρκίνος

Θέλεις τόσο να φροντίζεις τους ανθρώπους γύρω σου, που κάποιες φορές παραμελείς να φροντίζεις τον εαυτό σου. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε μια άσκηση που να μην σε εξαντλεί και που θα μιλήσει στο κέντρο της ύπαρξης σου. Η yoga είναι η καλύτερη άσκηση για εσένα. Θα κάνεις αναπνοές και ασκήσεις που θα γυμνάσουν και μακρύνουν τους μύες. Αν σου λείπει η παρέα μπορείς να κάνεις και partner yoga, στην οποία θα βοηθήσεις αλλά και θα βοηθηθείς σε πολλές asana. Και βέβαια υπάρχει πάντα και η Hot Yoga που θα τη λατρψεις και θα διώξει όλες τις τοξίνες σου.

Λέων

Είσαι ο βασιλιάς και αυτό το ξέρεις καλά. Οπότε σου αξίζει ένα καλό βασιλικό μασάζ. Ένα μασάζ που θα σε κάνει να χαλαρώσεις από τις υποχρεώσεις, που θα κάνει το σώμα σου να αναδειχθεί, και το μυαλό σου να καθαρίσει. Δοκίμασε ένα μασάζ με αιθέρια έλαια που σου αρέσουν, το σανδαλόξυλο σου ταιριάζει πολύ. Το ιδανικό είναι να κάνεις παράλληλα με το μασάζ στο σώμα και μια περιποίηση ή μασάζ προσώπου ή κεφαλής. Θα νιώσεις τόσο καλύτερα που σχεδόν δε θα το πιστεύεις.

Παρθένος

Δε θα μπορούσε να σου ταιριάζει κάτι καλύτερα από μια θεραπεία βελονισμού. Προσέχεις τόσο τη λεπτομέρεια και θέλεις τόσο να είσαι υγιής που ο βελονισμός μοιάζει να δημιουργήθηκε για εσένα. Αποστειρωμένες βελόνες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του σώματος από όπου περνάνε οι μεσημβρινοί -όχι δεν πονάει ο βελονισμός αν αναρωτιέσαι-, χαρίζοντας σου μια αίσθηση ευεξίας, υγείας και γνώσης του συστήματος που λέγεται “σώμα”.
Μπορείς να δοκιμάσεις και τον αισθητικό βελονισμό στο πρόσωπο.

Ζυγός

Σύμφωνα με την αγιουρβέδα για να είμαστε καλά χρειάζεται να υπάρχουν τα τρία στοιχεία -νερό, αέρας, φωτιά- σε ισορροπία στο σύστημα μας. Και καθώς η ισορροπία είναι η απόλυτη προτεραιότητα σου, η αγιουρβέδα, αυτό το πανάρχαιο σύστημα θεραπείας, μπορεί να σε βοηθήσει. Θα φέρει στο σώμα και στη σκέψη σου την αρμονία των στοιχείων και την ισορροπία που έχεις ανάγκη να λειτουργείς αποτελεσματικά και για να έχεις υγεία και δύναμη.
Βρες τον τύπο σου, ανακάλυψε τί σου λείπει και τί χρειάζεσαι και βρες την αίσθηση ισορροπίας που έχεις ανάγκη για να είσαι καλά.

Σκορπιός

Πάντα ψάχνεις το βαθύτερο νόημα. Οι επιφανειακές εξηγήσεις και οι χωρίς νόημα θεραπείες, δε σε καλύπτουν καθόλου. Καθώς είσαι ένας άνθρωπος αρκετά εσωστρεφής, το να βρεις μια θεραπεία που θα φέρει στην επιφάνεια ό,τι σε ταλαιπωρεί, μοιάζει ιδανική. Οι βεντούζες θα θεραπεύσουν φλεγμονές, θα διώξουν τους μυικούς πόνους και θα φέρουν στην επιφάνεια το αίμα το οποίο θα κυλήσει χωρίς εμπόδια μεταφέροντας τα θρεπτικά συστατικά του στο σώμα σου. Έχει και λίγο πόνο, που κάποιες φορές είναι σαν να τον ζητάς.
Είναι μια θεραπεία που δεν την κάνουν εύκολα πολλοί και που χρειάζεται να κάνεις έρευνα για να βρεις τον κατάλληλο. Άρα είναι μια θεραπεία για εσένα. Σκορπιέ…

Τοξότης

Θέλεις πάντα να ταξιδεύεις, να χαίρεσαι, να είσαι ελεύθερος και ανεξάρτητος. Το ρέικι είναι μια θαυμάσια θεραπεία για εσένα. Είναι μια ήπια σχετικά θεραπεία, που συνδέει το σώμα με το πνεύμα και την ψυχή προσφέροντας σου και την πνευματικότητα που τόσο έχεις ανάγκη στη ζωή σου. Πρόκειται για τη συμπαντική ενέργεια που διοχετεύεται σε εσένα μέσω αυτού που θα επιλέξεις να σου κάνει ρέικι.
Το επέλεξα για εσένα καθώς αν σου αρέσει μπορείς να μάθεις να το κάνεις και μόνος σου στον εαυτό σου ώστε να είσαι ελεύθερος να το κάνεις όποτε το έχεις ανάγκη.

Αιγόκερως

Ως ζώδιο της γης, πρακτικό και προσγειωμένο, δε γίνεται να μην κάνεις έστω και μια φορά, ρεφλεξολογία. Θα βοηθήσει ώστε να νιώθεις λιγότερη πίεση και σίγουρα λιγότερο άγχος. Εκτός από αυτό θα συμβάλλει αποτελεσματικά στο να χαλαρώσουν τα συστήματα στο σώμα σου, που κατά καιρούς πιέζονται αρκετά, βοηθώντας στο να εκπληρώσεις τις φιλοδοξίες σου, Γίνεται στις πατούσες όπου υπάρχει αποτυπωμένο όλο το σύστημα και όλα τα όργανα του σώματος μας, και καταλαβαίνεις άμεσα πού υπάρχει το μπλοκάρισμα και πόσο μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει στο να κινηθεί και πάλι η ενέργεια.

Υδροχόος

Μάλλον η έκφραση και η έννοια του New Age, ξεκίνησε από κάποιον Υδροχόο. Και δεν υπάρχει κάτι πιο New Age από τους κρυστάλλους. Φέρουν ιδιότητες που σε συναρπάζουν κι έχουν τον τρόπο να σε κάνουν να συντονιστείς με την ενέργεια τους. Ένας κρύσταλλος που σου ταιριάζει πολύ είναι ο αμέθυστος, ο κρύσταλλος της αγάπης, της φιλίας και τη νέας εποχής. Μπορείς να πειραματιστείς με διάφορους κρυστάλλους για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Θα είναι μια περιπέτεια που θα την απολαύσεις.

Ιχθείς

Πολλές οι φορές το μόνο που θέλεις είναι να κολυμπήσεις στη θάλασσα. Το νερό είναι το στοιχείο σου και τα άλατα epsom, είναι μια πολύ καλή λύση για εσένα. Πρόκειται για μια ανόργανη ένωση από μαγνήσιο και θειικό άλας που μπορεί να θεραπεύσει πολλές καταστάσεις. Γέμισε τη μπανιέρα σου με νερό και ρίξε μέσα 2-3 φλυτζάνια άλατα epsom. Στα 15 λεπτά περίπου που θα μείνεις στη μπανιέρα, θα  φύγουν αρκετές τοξίνες και θα μειωθεί το πρήξιμο που πιθανώς να έχεις. Επιπλέον θα βρίσκεσαι στο στοιχείο σου, στο νερό, από όπου πάντα δεν παίρνεις μόνο δυνάμεις αλλά και έμπνευση.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.