Περισσότερο! Θέλω κι άλλες ημέρες σαν τη σημερινή. Θέλω να περιποιούμαι και να ποτίζω όλα μας τα φυτά κάθε μέρα, και να ζωγραφίζω, να σχεδιάζω, να τραγουδάω και να κάνω πολλή γιόγκα και πολύ χορό και να κάνω μπάνιο κι ένα σωρό ακόμα πράγματα.
Θέλω να αισθάνομαι τη γη κάτω από τα γυμνά μου πόδια κάθε μέρα. Να κολυμπάω. Να είμαι έξω. Να βλέπω κάθε ανατολή και κάθε δύση. Να περνάω μισή ώρα την ημέρα παρατηρώντας ένα καβούρι (όντως, το κάναμε).
Επίσης να περνάω πέντε ολόκληρα λεπτά πείθοντας το μωρό μου ότι δεν μπορεί να φιλήσει το καβούρι. Ξέρεις, θέματα της πραγματικής ζωής.

ΟΚ, ναι ξέρω ότι δεν είναι αυτή η πραγματική ζωή.

Η πραγματική ζωή είναι να πληρώνεις τους λογαριασμούς, να ξυπνάς γκρινιάρης χωρίς λόγο, να πονάει ο λαιμός σου και να αισθάνεσαι πίεση ειδικά κοντά στις γιορτές.

Να μαλώνεις με τον σύντροφο σου επειδή είναι χαζός και τόσο κουρασμένος για πάει βόλτα τα σκυλιά.
Να φτιάχνεις προμαγειρεμένα φαγητά επειδή το να βρεις την έμπνευση να μαγειρέψεις σου φαίνεται βουνό.

Να έχεις να στείλεις τόσα μέιλς και να έχεις να κάνεις και τόσα πράγματα που δεν θέλεις, όπως το να είσαι ενήλικας, λογικός και υπεύθυνος.

Και κάπως έτσι να βουλιάζεις στη ρουτίνα, στη δυσκολία και στη βαρεμάρα.

 

Αλλά…  Όλοι μπορούμε να βρούμε καβουράκια και ωκεανούς και ηλιοβασιλέματα ή κάτι από όλα αυτά που υπάρχουν στον κόσμο μας. Στη Σουηδία κάνει κρύο αλλά έχουμε δάση και λίμνες και ανοιχτές εκτάσεις που είναι όμορφες όλο τον χρόνο. Οι μεγάλες πόλεις έχουν πάρκα, ίσως και ποταμούς, και πολλά μέρη να επισκεφτείς και να δεις πολλά.

Δεν χρειάζεται να ζεις σε ένα νησί της Καραϊβικής για να βρεις τη μαγεία. Παντού υπάρχουν πράγματα που είναι όμορφα και όλοι έχουμε την ικανότητα να επιλέξουμε αυτό που μας δίνει χαρά.

Περισσότερα καβούρια, περισσότερα ηλιοβασιλέματα. Περισσότερος χορός κάνοντας κύκλους γύρω από την κουζίνα με το μικρό μου φεγγαράκι που στριγκλίζει γελώντας. “Ξανά, ξανά” λέει λάμποντας από χαρά. Όλη μου η ζωή μπορεί να συνοψιστεί σε αυτή τη λέξη όπως βγαίνει από τα χειλάκια της. Ξανά! Έτσι, ξαναξεκινάμε κάνοντας οτιδήποτε χρειάζεται για να κάνουμε τη στιγμή να αξίζει.

Τόσα πολλά πράγματα γύρω μας είναι όμορφα, και τις περισσότερες φορές πρόκειται για μικρά, ασήμαντα πράγματα.
Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας αλλά πρέπει να την ψάξουμε. Να δώσουμε μάχες γι’ αυτήν. Να την επιλέξουμε συνειδητά.

Να πληρώνουμε τους λογαριασμούς αλλά επίσης και να χορεύουμε.
Να μαλώνουμε με τον σύζυγο μας αλλά να τα ξαναφτιάχνουμε κιόλας.
Να τρώμε βαρετό βραδινό αλλά στο τέλος να έχουμε ένα υπέροχο γλυκό.
Να γελάμε και να κλαίμε.
Να αισθανθούμε τον φόβο αλλά και την αγάπη.

Κάθε ημέρα είναι μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι που θα κάνει την καρδιά μας να ψιθυρίσει “Ξανά. Κάν’ το ξανά”.

Το κείμενο είναι της Rachel Brathen, aka Yoga Girl, και μπορείς να την ακολουθήσεις στο Instagram πατώντας εδώ! 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.