Το θέμα είναι πού θα τα δώσεις.

Όταν πριν από λίγο καιρό παραπονέθηκα στον αδελφό μου για τα χρήματα που διαθέτω μηνιαίως στη γυμναστική και στη διατροφή μου, μου απάντησε “Καλά κάνεις. Αυτά τα χρήματα έτσι κι αλλιώς θα διατεθούν κάποια στιγμή. Είτε για την καλή σου κατάσταση τώρα είτε για τους γιατρούς αργότερα”. Και τότε άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ίσως αυτή είναι η αλήθεια. Έρχεται η ώρα που κάνεις “ανάληψη” όσων έχεις καταθέσει τα προηγούμενα χρόνια σε καλή ή κακή διατροφή, σε άσκηση ή ακινησία, σε χαρά ή λύπη.

Πρόσφατα λοιπόν δημοσιεύτηκε μια έρευνα στο Βusiness Ιnsider που αφορά στα χρήματα που γλυτώνουν σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσοι γυμνάζονται. Υπολογίστηκαν επισκέψεις σε γιατρούς, συνταγογραφήσεις, εξετάσεις, περίθαλψη και φάρμακα χωρίς συνταγογράφηση.
Σε αυτήν την έρευνα, η άσκηση αναφέρεται ως “multipill”, σαν πολυχάπι δηλαδή, που βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση αρκετών θεμάτων υγείας. Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association. πήραν μέρος για δύο χρόνια, 26.000 αμερικανοί που ανήκαν σε διάφορες ομάδες σε σχέση με την ηλικία, την κατάσταση της υγείας τους και τη δραστήριότητα τους.

Λογαριασμό, παρακαλώ!

Kαι το συμπέρασμα ήταν ότι κάποιος που γυμνάζεται, σε σχέση με κάποιον που δεν γυμνάζεται, εξοικονομεί σε περίθαλψη, διάγνωση και φάρμακα, περίπου 2.500 δολλάρια ετησίως. Και αυτό γιατί η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαβήτη, των μεταβολικών διαταραχών, καρδιακών παθήσεων αλλά και ψυχικών ασθενειών.

Και μη φανταστείς ότι κάποιος χρειάζεται να γυμναστεί υπερβολικά για να έχει αποτελέσματα. Αρκούν 150 λεπτά μέτριας ή πιο έντονης άσκησης κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Δηλαδή 30 λεπτά καθημερινά. Αν κάποιος ασκείται τόσο ώστε να ιδρώνει για 30 λεπτά την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα, έχει γλυτώσει από πολλά.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι αρκούν ακόμα και 30 λεπτά περπάτημα, έντονο καθάρισμα σπιτιού ή δουλειές στον κήπο. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση φέρνει…κέρδη!

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.