“Δεν είσαι αρκετά καλή”. “Κι αν δεν τα καταφέρεις;” ρωτάει επίμονα μια φωνή τη Rachel Brathen κάθε φορά που ετοιμάζεται να κάνει κάτι καινούργιο.
Διάβασε τι έχει να σου πει το Yoga Girl, κοιτάξου στον καθρέφτη και πες “Είμαι αρκετή”.
Γιατί πραγματικά είσαι. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά στο μυαλό σου και όχι στον κόσμο σου.

“Κάθομαι εδώ και σκέφτομαι σε τι με εξυπηρέτησαν τα πράγματα που έκανα βγαίνοντας έξω από τη ζώνη άνεσης μου.

 

Η απάντηση είναι ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΌ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΝΕΣΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ. Το podcast είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κάθε φορά που έχω κάποιον καλεσμένο, που δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αγχώνομαι πάρα πολύ. Ένας διάσημος, επιτυχημένος άνθρωπος βρίσκει χρόνο μέσα στην ημέρα του, οδηγεί μέχρι το στούντιο στο Los Angeles για να περάσει μια ώρα μιλώντας με εμένα. Με εμένα! Με εμένα, που κάομαι μαζεμένη στο πάτωμα του υπνοδωματίου μου ηχογραφώντας στην Αρούμπα, ένα εκατομμύριο μίλια μακριά.

 

Υπάρχει μια μικρή φωνή στο πίσω μέρος του μυαλού μου που γίνεται πολύ δυνατή ακριβώς πριν ξεκινήσω κάτι καινούργιο. “Δεν μπορείς να το κάνεις”, λέει. “Δεν είσαι αρκετά καλή”. Και σκέφτομαι όλους τους τρόπους με τους οποίους θα τα κάνω θάλασσα. Θα πω λάθος το όνομα του καλεσμένου, η συζήτηση θα είναι χάλια, σύντομα θα μου τελειώσουν οι ερωτήσεις και θα βυθιστούμε στην πιο αμήχανη σιωπή του κόσμου.

 

Πάντα υπάρχει αυτή η στιγμή ακριβώς προτού συνδεθεί ο συνομιλητής μου. Η καρδιά μου χτυπάει δυνατά, το στόμα μου στεγνώνει και αναπόφευκτα αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ το κάνω αυτό;

 

Η ίδια ερώτηση ξεπετάγεται κάθε φορά ακριβώς πριν διδάξω μια μεγάλη τάξη ή πριν μπω σε ένα μεγάλο meeting. Ή κάθε φορά που κάνω κάτι που με τρομάζει. Αυτή η ίδια φωνή ήταν πιο δυνατή από ποτέ πριν από την ομιλία μου στο TED (πραγματικά, πραγματικά όμως, δεν μου αρέσει μιλάω δημόσια) και κράτησε σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας.

 

Αλλά εδώ είναι το θέμα. Κάθε φορά, όποιος κι αν είναι ο καλεσμένος, σε όποια τάξη κι αν διδάσκω όταν ξεκινάω να κάνω κάτι που με κάνει να αισθάνομαι άβολα, παίρνω μια βαθιά αναπνοή και απλά το κάνω. Και πριν το καταλάβω, τελειώνει. Και συνειδητοποιώ ότι ήταν καταπληκτικό και αισθάνομαι πανευτυχής. Στην κορυφή του κόσμου. Είναι απερίγραπτο αυτό το συναίσθημα. Κάθε φορά έτσι πηγαίνω στο επόμενο βήμα της καριέρας μου. Στο επόμενο βήμα της ζωής μου.

 

Το να είμαι εδώ αυτή τη στιγμή είναι το άθροισμα εκατομμυρίων πραγμάτων που κάποτε είπα στον εαυτό μου ότι δεν μπορούσα να τα κάνω αλλά τα έκανα, έτσι κι αλλιώς.

 

Το να νιώθω αυτή την αγωνία, αυτή την αμφισβήτηση, εξακολουθεί να είναι ένδειξη αλλαγής στη ζωή μου. Σε κάθε τομέα, με κάθε τρόπο.”

 

Η Rachel Brathen, ή αλλιώς το Yoga Girl, έχει πάρει μιλήσει στο podcast της με τον Deepak Chopra. Διάβασε τι είπαν πατώντας εδώ, Επίσης, με την Hilary Swank και με κάποιους από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στο welleness. 

 

Διάβασε επίσης “Κάν’ το κι ας φοβάσαι” από την Καίτη Φαρμάκη

⁣⁣
⁣⁣

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα