Τι να πρωτοπείς για την Καίτη Φαρμάκη;
Για πολλούς είναι μία βελούδινη φωνή πίσω από το μικρόφωνο στο ραδιοφωνικό σταθμό 92,3 ΛΑΜΨΗ. Γνωρίζει πώς να σου φτιάξει την διάθεση, με την αφοπλιστική της ευφράδεια, πώς να διεγείρει το ενδιαφέρον μόλις ξυπνήσεις. Για εμένα, είναι ένας άνθρωπος πίσω από την συχνότητα της καλοσύνης, της θετικής σκέψης. όλα αυτά τα χρόνια την άκουγα στον ραδιόφωνο. Όταν είχα την χαρά να τη γνωρίσω από κοντά σε ένα σεμινάριο αστρολογίας με την Εβίτα Ζαχαριάδου, το human design, καθόταν στο διπλανό κάθισμα.


Στα slides των συμμετεχόντων με τους δύο αστρολογικούς χάρτες είχε την φωτογραφία της και το μικρό της όνομα. Άκουγα λοιπόν την δασκάλα να αναφέρεται στα χαρίσματα της Καίτης μα δεν είχα συνδυάσει την παρουσία της κοντά μας με την καλλιτεχνική της υπόσταση.
Άκουγα απλά την φωνή της και κάποια απρόσμενη στιγμή της αναφέρω: «Καίτη μου, ξέρεις τι μου θυμίζει η φωνή σου; Ένα νεραϊδένιο πλάσμα που ακούω κάθε πρωί και είναι η ίδια με της Καίτης Φαρμάκη. Τη γνωρίζεις;» Εκείνη μου απάντησε «Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η φωνή της. Είμαι το ίδιο πρόσωπο». Εκείνη γοητεύτηκε μα όλοι γέλασαν γιατί κατάλαβαν ότι εγώ δε γνώριζα από την αρχή την ταυτότητα της.
Και κάπως έτσι, μπήκε στην ζωή μου με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο.

-Ποια είναι η εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου στους αγώνες Μαραθωνίου τα τελευταία χρόνια; Τι σε παρακίνησε να συμμετάσχεις και ποια τα συναισθήματά σου;

Τα τελευταία έξι χρόνια παίρνω μέρος σε αγώνες των 5 χιλιομέτρων. Στα όνειρα μου τρέχω και Μαραθώνιο, όμως στην πραγματική ζωή τρέχω τα 5 χιλιόμετρα. Η ουσία σε κάθε αγώνα, είναι η αίσθηση της επίτευξης. Κάθε φορά πηγαίνεις ένα βήμα πιο μακριά, κάθε φορά καταλαβαίνεις το μεγαλείο του σώματος, της ψυχής σου, της προετοιμασίας, των δυνατοτήτων σου και ορμάς.

-Έκανες μια στροφή συνειδητότητας στη ζωή σου κι έγινες vegan. Ποια ήταν η προτροπή σου; Ήταν για λόγους υγείας ή μια στάση ζωής; Τι απομάκρυνε από τη ζωή σου ως εμπόδιο και τι της έφερε ως δώρο;

Η αλήθεια είναι ότι κόκκινο κρέας δεν έφαγα ποτέ πραγματικά. Ως παιδάκι ασφαλώς και θα δοκίμασα αλλά δεν το θυμάμαι καν. Συνηθίζω να λέω ότι γεννήθηκα χορτοφάγος. Σε ένα σπίτι όπου όλοι λατρεύουν το κρέας, εγώ απλά από μικρή δε θεωρούσα τροφή το κρέας. Δεν έτρωγα κρέας αλλά έτρωγα μέχρι κάποια ηλικία ψάρι ή τυρί. Μια ημέρα απλά, τα σταμάτησα. Στην περίπτωση μου το να γίνω vegan ήταν πολύ πιο απλό και φυσικό από το να φάω κρέας και τα παράγωγα του.

-Πώς αντιμετωπίζουν οι δικοί σου άνθρωποι τις διατροφικές σου συνήθειες; Σε έχει φέρει σε αντιπαράθεση ή σε πλήρη ομοφωνία;

Στο σπίτι μου, παρόλο που όλοι έτρωγαν και τρώνε πολύ κρέας, υπήρξε πλήρης αποδοχή της προτίμησης μου. Και αυτό υπήρξε ένα μεγάλο μάθημα για εμένα. Μου έκανε πιο εύκολο το να αποδέχομαι τη φύση του άλλου και αυτά που εγώ θεωρώ ελαττώματα του. Ίσως και γι΄ αυτό δεν είμαι επικριτική με όσους τρώνε κρέας.

-Μοιράσου ένα περιστατικό που ενώ μπορεί να ήταν αρκετά αρνητικό στην αρχη σού μεταμόρφωσε θετικά τη ζωή αργότερα;

Κάποιος χωρισμός, ίσως, στο παρελθόν. Αλλά ακόμα και όταν τον ζούσα, ήξερα ότι καλώς έγινε ό,τι έγινε. Ήμουν μια μικρή φιλόσοφος με χαρτομάντιλα.

-Μίλησε μας για την Καίτη Φαρμάκη, τις προτεραιότητες, τα προτερήματα και τα ελαττώματα της σαν να είναι μία επιστήθια φίλη σου!

Θαύμα! Αυτή είναι η λέξη που απαντάει όταν τη ρωτάνε πώς είναι και τι κάνει και το πιστεύει πραγματικά.

-Τι σημαίνει για σένα αλλαγή, μεταμόρφωση, εθισμός και προσκόλληση; Έχεις βιώσει κάποιο στάδιο από τα παραπάνω έντονα;

Για να είμαι ειλικρινής, δε δίνω και τόση μεγάλη σημασία στο παρελθόν μου. Θα μπορούσα να πω ότι δεν το σκέφτομαι και δεν με απασχολεί καν. Θέλω να είμαι ελεύθερη από αυτά που ξέρω ακόμα και εγώ η ίδια για εμένα, για τις συνήθειες, τις ικανότητες, τα αισθήματα ή τις ανεπάρκειες μου. Κάθε ημέρα, εξετάζω κάποια μου συνήθεια και κάποιο μου πιστεύω. Μου αρέσει ακόμα ή όχι; Με εξυπηρετεί ή με κρατάει πίσω; Ό,τι   δεν ταιριάζει με αυτό που είμαι σήμερα, αποχωρεί άμεσα ή σταδιακά χωρίς να με απασχολεί τι θα πούνε  οι άλλοι που με ήξεραν διαφορετική.

-Αν και γεννήθηκες στον αστερισμό του Σκορπιού που κατά κανόνα δεν είναι ένα ζώδιο που αγαπάει την αλλαγή, τι σε ώθησε στο να την πραγματοποιήσεις στη ζωή σου και να βοηθάς ανθρώπους να πράττουν το ίδιο; Ο εαυτός σου που αναζητάει έντονες συγκινήσεις; Το περιβάλλον σου και κοντινοί σου άνθρωποι που θέλεις πάντα να τους εντυπωσιάζεις θετικά;

Ευτυχώς, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να εντυπωσιάσω κάποιον όπως δεν αισθάνομαι την ανάγκη και να εντυπωσιαστώ από κάποιον. Τους ανθρώπους μου τους αγαπώ για την ουσία τους, για την καλοσύνη τους, για το φως που φέρνουν στη ζωή μου, και το ίδιο νιώθουν και εκείνοι για εμένα.
Προσωπικά δεν κυνηγάω την αλλαγή. Μπορώ να σου πω ότι δεν τη σκέφτομαι καν.
Η αυτοβελτίωση είναι αυτό που με κινητοποιεί. Ήρθα στη ζωή για συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένες αρετές. Και θα τα αξιοποιήσω όλα στο έπακρο για να γίνω η καλύτερη που μπορώ. Βλέπεις, σκοπεύω να πεθάνω ευτυχισμένη και όχι μετανιωμένη που άφησα τον χρόνο και τις δυνατότητες μου να με προσπεράσουν.

-Σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς και τι δεν αντέχεις σε σένα και στους άλλους;

Στο φαγητό της μανούλας μου δεν αντιστέκομαι εύκολα, αν και το έχω κάνει όταν το έχω κάνει κατά καιρούς. Κατά τα άλλα θεωρώ την αντίσταση χαμένη ενέργεια. Αντιστεκόμενη θρέφω αυτό στο οποίο αντιστέκομαι. Σιγά μην του κάνω τη χάρη…
Με τους άλλους, έχω κατανόηση και αποδοχή. Αλλά αν κάτι δεν μου ταιριάζει, παίρνω τις αποστάσεις μου και λύνεται το θέμα αυτόματα, προσωρινά ή δια παντός.

-Ποια είναι η σχέση σου με την αστρολογία; Θεωρείς ότι σε βοηθάει στην καθημερινότητα σου ως προς την επίλυση προβλημάτων και στις προσωπικές σου επιλογές; Έχεις γίνει ποτέ ένα θύμα των αστρολογικών πεποιθήσεων;

Την αγαπώ την αστρολογία και ασχολούμαι από 20 χρονών. Στην αρχή έπεφτα στην παγίδα να δικαιολογώ όποια βλακεία έκανε ο άλλος επειδή είχε διέλευση Κρόνου από τον 5ο του, για παράδειγμα. Μετά, κατάλαβα ότι ο καθένας έχει την ευθύνη των όσων κάνει και κάπως έτσι ξεπέρασα αυτόν τον σκόπελο.
Κανένας πλανήτης και καμία γωνία δεν σε αναγκάζει να είσαι απαράδεκτος, γκρινιάρης, τσιγκούνης, κουτσομπόλης, μοιρολάτρης, παθητικός, άρρωστος. Πάντα έχεις την επιλογή να είσαι καλός και να είσαι καλά. Το θέμα είναι στο τι επιλέγεις να κάνεις.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάζω πώς είναι οι πλανήτες για να κάνω κάτι μέσα στην καθημερινότητα μου. Κατ’ εξαίρεση επέλεξα την ημέρα που “γεννήθηκε” το site μου. Γενικά, φέρνω τον εαυτό μου στην καλύτερη κατάσταση που μπορώ και όλα παίρνουν τον δρόμο τους ακόμα και όταν οι πλανήτες έχουν… νεύρα. Τα πλανήτες κάνουν τη δουλειά τους και εγώ τη δική μου.

 

Διάβασε τη συνέχεια στο Angel Whispers
της Κωνσταντίνας Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.