13 χαλαρές δραστηριότητες και οι θερμίδες που καις σε μια ώρα

Θερμίδες δεν καις μόνο πηγαίνοντας γυμναστήριο ή τρέχοντας δέκα χιλιόμετρα κάθε πρωί. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Το σημαντικό είναι να σηκωθείς από την καρέκλα και να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου. Εδώ θα βρεις πόσες θερμίδες καις κάνοντας 13 διασκεδαστικές δραστηριότητες ώστε να πάρεις τις καλύτερες ιδέες και να ξεκινήσεις.

Αυτό που όλοι θέλουμε αυτή την εποχή είναι να χάσουμε κάποια κιλάκια. Όμως για να δεις τα κιλά να φεύγουν, θα χρειαστεί πρώτα να βελτιώσεις τη διατροφή σου. Και αυτό γιατί οι θερμίδες που καις όταν γυμνάζεσαι είναι συγκεκριμένες, ενώ οι θερμίδες που μπορείς να πάρεις τρώγωντας είναι πολλαπλάσιες! Οπότε, μείωσε τις θερμίδες, κόψε τη ζάχαρη, πιες νερό και ανέβα στο ποδήλατο. Έτσι θα εξασφαλίσεις ένα καλοκαίρι -και όχι μόνο- στα κιλά που θέλεις.

Οι θερμίδες ανά ώρα και ανά δραστηριότητα υπολογίστηκαν από το Business Insider. Εδώ αφορούν μια γυναίκα περίπου στα 60 κιλά.

Hatha yoga

Δεν είναι η πιο έντονη άσκηση στον κόσμο αλλά σε βοηθάει να ξεπιαστείς, να κινηθείς και να τεντωθούν οι μύες σου. Κάνοντας Hatha yoga, που είναι μια ήπιας μορφής yoga, γιατί πίστεψέ με υπάρχουν και πολύ πιο έντονες- καις 133 θερμίδες την ώρα.

Βόλτα χαλλλλαρά

Αν θέλεις να γυμναστείς ήπια, μπορείς να κάνεις μια χαλαρή βόλτα αλλά χωρίς να σταματάς ενδιάμεσα για να δεις βιτρίνες π.χ. Περπατώντας με ήπιο αλλά σταθερό ρυθμό για μια ώρα, καις 170 θερμίδες.

Μπόουλινγκ

Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά παίζοντας μπόουλινγκ για μια ώρα καις, 182 θερμίδες. Αν δεν πιείς ή φας κάτι όση ώρα παίζεις με την παρέα σου, είναι μια καλή ευκαιρία για να διασκεδάσεις και να κάψεις θερμίδες.

Χορός

Κάνοντας χορό μπορείς να κάψεις πραγματικά πολλές θερμίδες. Κάνοντας όμως ballroom χορούς, μπορείς και να περάσεις υπέροχα αλλά και να κάψεις 182 θερμίδες την ώρα. Καθόλου άσχημα…

Tai chi

Έχω φίλους που θα χαρούν πολύ με αυτή την πληροφορία, καθώς όσοι κάνουν Tai chi το αγαπούν με πάθος και δηλώνουν ότι είναι μια πολύ καλή γυμναστική, κι ας φαίνεται τόσο χαλαρή.  Κάνοντας λοιπόν Tai chi για μια ώρα καις 182 θερμίδες,

Κωπηλασία

Αν είσαι κοντά στη θάλασσα και σου αρέσει και το κουπί, κάνοντας για μια ώρα κωπηλασία ήπια και σε ήσυχα νερά, μπορείς να γυμνάσεις υπέροχα τα χέρια σου, και ταυτόχρονα να ηρεμήσεις. Εντωμεταξύ θα    κάψεις 212 θερμιδες την ώρα.

Η ζωή ποδήλατο

Κάνοντας μια βόλτα με το ποδήλατο χωρίς να ανεβοκατεβαίνεις σε κατηφόρες, μπορεί να σε κάνει να γυμναστείς τόσο όσο χρειάζεσαι για αρχή. Και μάλιστα να κάψεις τόσες θερμίδες όσες αν έπαιζες βόλεϊ, δηλαδή 242 μέσα σε μια ώρα.

Γκολφ

Το ξέρω ότι δεν είμαστε γεμάτοι από γήπεδα γκολφ στη χώρα μας, όμως εάν παίζεις γκολφ και μεταφέρεις και ο ίδιος το σάκο με τα μπαστούνια σου, πρώτον θα κάνεις ό,τι και ο Ομπάμα και δεύτερον θα κάψεις 260 θερμίδες μέσα σε μια ώρα. Σαν να έκανες δηλαδή μια βόλτα σε ζωηρό ρυθμό.

Ζωηρό περπάτημα

Αν έχεις όρεξη κάνε μια βόλτα που θα σε γεμίσει ενέργεια περπατώντας αρκετά γρήγορα. Αυτό θα σε κάνει να ιδρώσεις χωρίς να σε κουράσει υπερβολικά και χωρίς να επιβαρύνει τις αρθρώσεις σου ενώ θα σε κάνει να κάψεις 260 θερμίδες την ώρα.

Ήπιο κολύμπι

Αν κολυμπάς στην πισίνα ή στη θάλσσα με μέτρια ένταση, θα σε κάνει να κάψεις μέσα σε μια ώρα 352 θερμίδες. Καθόλου άσχημα ειδικά αν σκεφθείς και το πόσο αποτελεσματικά γυμνάζεσαι αλλά και πόσο αδειάζει το μυαλό σου από σκέψεις.

Πεζοπορία

ή hiking όπως το λέμε στο χωριό μας. Η πεζοπορία στη φύση είναι από τις καλύτερες επιλογές. Το έδαφος που έχει εναλλαγές και η επαφή με τη φύση προσφέρουν πολλά περισσότερα από το κάψιμο θερμίδων. Πάντως, κάνοντας πεζοπορία για μια ώρα θα σε κάνει να κάψεις 364 θερμίδες.

Πεζοπορία με σακίδιο

Αν κάνεις πεζοπορία με ένα σακίδιο στην πλάτη που θα έχει μέσα κάτι περισσότερο από το νερό σου και μια μπλούζα, τότε θα κάψεις 424 θερμίδες μέσα σε μια ώρα. Είναι σαν να παίζεις σκουός απλά είσαι σε φυσικό περιβάλλον και έχεις περισσότερο καθαρό αέρα να αναπνέεις.

Τροχοπεδιλισμός

ή αλλιώς… rollers! Ναι, κάνοντας rollerblading, πρώτον γίνεσαι και πάλι 15 χρονών και δεύτερον καις 425 θερμίδες την ώρα κάνοντας και μια θαυμάσια καρδιοαναπνευστική διασκεδαστική άσκηση.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.