Αύρα είναι και ταράζεται

Αν ζούσε ο καθένας μόνος του σε μια σπηλιά στο βουνό ή στη θάλασσα τρώγοντας ό,τι του έφερνε η φύση και μιλώντας μόνο με το σύμπαν, ίσως να ήταν ισορροπημένος και με την ενέργεια του πεντακάθαρη. Όμως σε αυτόν τον κόσμο οι περισσότεροι ήρθαμε για να μάθουμε ο ένας από τον άλλον. Άρα η αλληλεπίδραση είναι αναπόφευκτη. Άρα πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να καθαρίσουμε από ξένες ενέργειες και να ξαναβρούμε την ισχύ μας.
Γι’ αυτές τις… δύσκολες ώρες, υπάρχουν 6 τρόποι για να βάλεις το χεράκι σου και την πρόθεση σου, να καθαρίσεις και να ξαναβρείς καθαρό τον εαυτό σου.

Πέρασε χρόνο στη φύση

Τα δέντρα, η θάλασσα, τα λουλούδια έχουν μια παντοδύναμη ικανότητα καθαρισμού. Το να περνάς χρόνο στη φύση σε βοηθάει από το να ξεφύγεις τόσο από τους τρελούς ρυθμούς όσο και από τους τρελούς ανθρώπους. Με κάποιο τρόπο όταν έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, το μυαλό ησυχάζει, οι χτύποι της καρδιάς γίνονται πιο ομαλοί, η πίεση πέφτει ενώ η αναπνοή γίνεται πιο βαθιά και αναζωογονητική.

Θα δεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο πόσο πιο καθαρός από αρνητική ενέργεια θα νιώθεις, όταν βγάλεις τα παπούτσια σου και μείνεις για λίγο ξυπόλητος. Γα λίγο βάλε την προσοχή σου στις πατούσες σου και αρχικά εικονοποίησε την ένταση να φεύγει, και αργότερα την παντοδύναμη ενέργεια της γης να σε τροφοδοτεί. Σε λίγα μόλις λεπτά όχι μόνο θα νιώθεις καλύτερα αλλά θα έχεις γεμίσει και με νέα θετική ενέργεια.

Άναψε ένα λευκό κερί

Στις περιπτώσεις που απλά θέλεις να “κάψεις” την αρνητική ενέργεια που σε καταβάλει, μπορείς να ανάψεις ένα λευκό κερί και για στιγμές να συγκεντρωθείς στη φλόγα του. Θα συντονιστείς με την καθαριστική του ενέργεια μέσα σε λίγες στιγμές.

Ένας ακόμα πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να κάψεις λιβάνι, ναι, όπως η γιαγιά μας παλιά. Το λιβάνι είναι από τα ισχυρότερα καθαριστικά ενέργειας όχι μόνο της δικής μας αλλά και του χώρου. Την επόμενη φορά που θα θες να καθαρίσεις ένα χώρο από καβγάδες, ένταση, άγχος, θα ξέρεις τι να κάνεις.

Συνδέσου με τον ήχο

Ο ήχος έχει τη δική του δύναμη και τις δικές του ιδιότητες καθώς περνάει κατευθείαν στο υποσυνείδητο. Θα βοηθήσει πολύ το να βρεις έναν ήχο που να σου ταιριάζει γι’ αυτό το σκοπό -για παράδειγμα εγώ χρησιμοποιώ το Ωμ- και που θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις από την ένταση, να ισορροπήσεις και να ξαναβρεθείς σε ισορροπία. Σε αυτή τη φάση, είναι πολύ πιθανό να σε πιάσει χασμουρητό, ένδειξη ότι ξεκίνησε η εξισορρόπηση σου.

Προσωπικά με βοηθάει πολύ το να ακούω μεταλλικούς ήχους, σαν αυτούς στο Thibetian singing bowls, ή ήχους από τη φύση. Συγκεντρώνομαι στον ήχο, και όλα μέσα μου, άρα σύντομα και γύρω μου, μπαίνουν σε μια σειρά.

Κινήσου

Η κίνηση μπορεί να είναι μισή ώρα περπάτημα ή μια ώρα γιόγκα, χορός, ποδήλατο. Η κίνηση θα βοηθήσει αποτελεσματικά όχι μόνο στην εκτόνωση σου, αλλά κυρίως στο να ανέβει η δική σου ενέργεια ξεπερνώντας την όποια αρνητική και αποσταθεροποιητική επιρροή.

Ανάπνευσε

Όταν έχεις άγχος, αναπνέεις ρηχά και γρήγορα. Προσπάθησε όταν θέλεις να ηρεμήσεις και να καθαρίσει η ενέργεια σου να αναπνεύσεις συνειδητά και με ρυθμό. Κάνε εισπνοή στέλνοντας την αναπνοή σου στο στέρνο και μετά στην κοιλιά, και μετά κάνε εκπνοή ακολουθώντας ακριβώς την αντίθετη διαδρομή.

Εδώ θα μάθεις περισσότερα για την αναπνοή που φορτίζει και για την αναπνοή που ηρεμεί.

Άφησε το νερό να σε ξεπλύνει

Το νερό ξεπλένει τόσο στο σώμα μας εξωτερικά από τις βρωμιές, όσο και τα εσωτερικά μας όργανα. Πίνοντας περίπου 1,5 λίτρο νερό την ημέρα βοηθάμε το σώμα να αποβάλει ό,τι δε χρειάζεται πια. Ένα καλό μπάνιο με άλατα epsom, βοηθά να φύγουν οι τοξίνες που δημιουργούνται και με το στρες ή με την αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείς να κάνεις και ένα ντους στο οποίο θα βάλεις μια δική σου πρόθεση για ένα δυνατό “καθαριστικό” αποτέλεσμα κάνοντας Shower meditation.

Το νερό, και ειδικά της θάλασσας, έχει την ιδιότητα να είναι ένα από τα πιο δυνατά καθαριστικά της αύρας μας. Οπότε, μια βουτιά το καλοκαίρι ή μια βόλτα στη θάλασσα το χειμώνα μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά και… καθαριστικά!

από την Καίτη Φαρμάκη

Μάθε, πατώντας εδώ, πώς θα ξεφορτωθείς την αρνητική ενέργεια με 10 απλούς τρόπους!

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.