Η Health & Wellness Coach Ελεάνα Κανέλλου από το Wonderful living, αυτή την εποχή του χρόνου που όλοι θέλουμε να μετράμε θερμίδες, δίνει πολύ καλύτερες λύσεις από την κλασική δίαιτα.

Ήρθε πάλι αυτή η περίοδος του χρόνου που θέλει να πιάσεις τον θερμιδομετρητή και να αρχίζεις τους υπολογισμούς με το κομπιουτεράκι.

Αντί της κλασικής δίαιτας έχω να σου προτείνω κάποια καλύτερα πράγματα:

1. Κάνε μία υγιεινή αλλαγή

Η δίαιτα μπορεί πλέον να θεωρείται ξεπερασμένη, αλλά η αποφυγή της επεξεργασμένη ζάχαρης δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Σύμφωνα με έρευνα υγείας που έγινε στις ΗΠΑ, το 60% των παιδιών και το 50% των ενηλίκων καταναλώνουν αναψυκτικά τα οποία έχουν ζάχαρη κάθε μέρα. Και επειδή όπως είναι γνωστό η ζάχαρη είναι εθιστική και διεγείρεται ο εγκέφαλος, είναι σχεδόν αδύνατο να τα κόψουν. Δεν είναι υπερβολή αν ενστερνιστούμε την άποψη που θέλει τη ζάχαρη να είναι πιο εθιστική και από την κοκαΐνη.

Τι θα έλεγες την επόμενη φορά αντί για αναψυκτικό να πάρεις ένα ανθρακούχο νερό; Ή αντί για ένα γλυκό να φας δυο χουρμάδες;

2. Γύρισε το στην plant-based διατροφή

Δεν σου λέω να κόψεις το κρέας μέσα σε μία νύχτα. Μπορείς αρχικά να το περιορίσεις και όταν θα είσαι έτοιμη να το κόψεις. Σύμφωνα με τον Ακαδημαϊκό της Οξφόρδης Dr. Marco Springmann, αν ο κόσμος έκανε μέχρι το 2050 μετάβαση στη vegan διατροφή, η παγκόσμια οικονομία θα έσωζε 1.1 τρις. δολάρια, αν λάβουμε υπόψη μας τα συνεχώς αυξανόμενα κόστη ασφάλειας υγείας, τις εκπομπές αερίων, το περιβαλλοντικό απόθεμα. Ξεκίνα με τη Meatless Monday (Δευτέρα χωρίς Κρέας), κάνε τον Ιανουάριο Veganuary ή όποιον μήνα εσύ θέλεις!

3. Αντί για καφέ δοκίμασε κάτι φυσικό που θα σου δώσει ενέργεια

Η καφεΐνη είναι μαγική όμως επίσης μπορεί να προκαλέσει και διάφορα θέματα, όπως νευρικότητα, αναστάτωση ύπνου, ακόμα και στομαχόπονο. Μπορείς να αντικαταστήσεις λοιπόν τον καφέ με Matcha (το δοκίμασα εγώ και πέτυχε) ή μπορείς να προτιμήσεις κάποιο βιολογικό κακάο.

4. Κόψε τα συστατικά που προκαλούν καρκίνο

Αντί να κόψεις θερμίδες, κόψε τοξίνες. Κόψε τα μεταλλαγμένα (GMOs), το επεξεργασμένο κρέας (πχ. αλλαντικά), τις τροφές που έχουν τεχνητό χρώμα, και σιρόπια που έχουν υψηλό ποσοστό φρουκτόζης.

5. Φάε περισσότερους καλούς υδατάνθρακες

Κινόα, ρεβίθια, καστανό ρύζι και φασόλια, τροφές οι οποίες είναι φουλ στα θρεπτικά συστατικά και προστατεύουν και τον οργανισμό σου.

Ελεάνα Κανέλλου
Health & Wellness

 

Την Ελεάνα Κανέλλου μπορείς να τη βρεις στο wonderfulliving.org πατώντας εδώ

στο Instagram πατώντας εδώ

και στο Facebook πατώντας εδώ

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα