Η 1η Νοεμβρίου δεν είναι μια τυχαία ημέρα για εμένα. 1η Νοεμβρίου είναι τα γενέθλια μου και είναι και World Vegan Day! Θεοί των vegans, αποκλείεται να είναι τυχαίο, ε;

Για να πω μια μεγάλη ιστορία με λίγα λόγια, γεννήθηκα με μια απέχθεια προς το κρέας. Το κόκκινο κρέας ήταν, είναι και, από όσο δείχνουν τα πράγματα, θα είναι κάτι που για εμένα ποτέ δεν ανήκε στην κατηγορία “φαγώσιμο”.

Γεννήθηκα vegetarian, καθώς μεγάλωνα έγινα vegan και δεν το έχω μετανοιώσει ούτε λεπτό.
Γιατί για εμένα το να είμαι vegan είναι τελικά κάτι περισσότερο από το τι τρώω. Είναι η ειρήνη μέσα μου. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό αλλά αν ζήσεις μια ημέρα όπως εγώ θα το νιώσεις σίγουρα και μετά δεν θα το αλλάζεις με τίποτα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα σφαχτεί για να φάω ή να ντυθώ. Μπορώ να ζήσω χωρίς να είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας.

Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ευθεία ή έμμεση βολή προς εσένα που τρως κρέας. Όπως λέει και ο -non vegan- αγαπημένος μου “Δεν σε κατακρίνω. Ούτε καν σε κρίνω”.

Για την ιστορία, η 1η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως World Vegan Day το 1994 από τη Louise Wallis, τότε πρόεδρο της Vegan Society στην Αγγλία, για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας το 1944. “Γνωρίζαμε ότι η Vegan Society ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1944 αλλά δεν γνωρίζαμε την ακριβή ημέρα. Έτσι, επέλεξα την 1η Νοεμβρίου, εν μέρει, επειδή μου άρεσε και η σύνδεση της ημέρας με το Halloween και την Ημέρα των Νεκρών, ημέρες που είναι συνδεδεμένες με γιορτή και φαγητό. Μου φάνηκε κατάλληλη και ευοίωνη η ημερομηνία αυτή.”

Κι αν θέλεις κάτι να μου ευχηθείς για τα γενέθλια μου, διάβασε και νιώσε την ενέργεια από αυτές τις φράσεις της Louise Hay:

Στην απεραντοσύνη της ζωής που βρίσκομαι, όλα είναι τέλεια ακέραια και πλήρη.
Δεν επιλέγω πια να πιστεύω σε παλιούς περιορισμούς και ελλείψεις.
Τώρα επιλέγω να δω τον εαυτό μου όπως το σύμπαν με βλέπει: τέλεια και ολοκληρωμένη.

Σε φιλώ πολύ και σε ευχαριστώ και για τα δυο χρόνια παρέας και μεταμόρφωσης μέσα από το A NeW LiFe. Ναι, Σκορπιάκι και το A NeW LiFe, τι άλλο θα ήταν…

Καίτη

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.