1ο φεστιβάλ βίγκαν και νηστίσιμων γεύσεων στις 8 και 9 Απριλίου
Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούω είναι: “Και τι τρως κάθε μέρα;” Λες και η κάθε ημέρα χρειάζεται να έχει κρέας ή γαλακτοκομικά για να είναι νόστιμη ή χορταστική. Στο πρόγραμμα μου είναι τα λαχανικά, τα όσπρια, η κινόα, η χαρουπολάτα, το ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι, η διατροφική μαγιά, το αβοκάντο και τα φρούτα, ειδικά το καλοκαίρι. Το junk food μου είναι η σπανακόπιτα. Τα μακαρόνια και η μαρμελάδα της μαμάς μου είναι οι αμαρτίες μου. Το βασικό όμως είναι, ότι είμαι αυτό που είμαι και το… ευχαριστιέμαι!
Πάντως υπάρχουν πολλοί που δεν τρώνε κρέας, γαλακτοκομικά και γενικά ζωικά, αλλά έχουν μια λατρεία στις περίπλοκες γεύσεις. Εγώ προτιμώ τις πιο απλές γεύσεις αλλά δε λέω όχι στα συγκλονιστικά σάντουιτς στο Βαζάκι, στα υπέροχα πιάτα του Avocado ή σε ένα γλυκάκι από τη Γη.
Οπότε αν θέλεις να κόψεις το πολύ κρέας και τα γαλακτοκομικά, αλλά θέλεις και να έχεις γεύσεις που θα δίνουν ευχαρίστηση στον ουρανίσκο σου, σε αυτό το φεστιβάλ θα βρεις ιδέες, ανθρώπους και λύσεις σε ό,τι μπορεί να σε κρατούσε πίσω.
Το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Απριλίου γίνεται το 1ο Φεστιβάλ Βίγκαν και νηστίσιμων γεύσεων στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στο Κορωπί.
Εκεί θα βρεθούν κάποια από τα πιο γνωστά και αγαπημένα βίγκαν εστιατόρια και καταστήματα στην Ελλάδα. Το εστιατόριο Γη, οι Vegan Fairies, το Lime Bistrot, το Mama Tierra, η Μελικρίνη, το Crudo cafe, το Τριβόλι, το Βαζάκι, το Chocamole, το Ζάχαρη και αλάτι και πολλοί ακόμη.
Τα vegan γλυκά που θα δοκιμάσεις εκεί πραγματικά δε θα πιστεύεις ότι είναι υπέροχα, πεντανόστιμα αλλά και υγιεινά καθώς δεν θα έχουν τίποτα ζωικό.
Οι πίτες, τα μαγειρεμένα με φαντασία όσπρια, τα φαλάφελ, τα σάντουιτς, τα γεμάτα ενέργεια φύτρα, τα συγκλονιστικά γλυκά και οι χυμοί που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς γιατί δεν τους έχεις βάλει ακόμα στη ζωή σου, είναι κάποιοι από τους λόγους που θα σε κάνουν να ευχαριστηθείς την επίσκεψη σου εκεί.
Και βέβαια θα υπάρχουν ειδικοί για να τους ρωτήσεις για τους καλύτερους συνδυασμούς τροφών για να παίρνεις πρωτεΐνη, για να έχεις σίδηρο, βιταμίνες και για να βοηθήσεις με τη διατροφή σου να είσαι στην καλύτερη κατάσταση που ήσουν ποτέ.
Θα γίνει δίωρο σεμινάριο ταρατσόκηπου για όσους θέλουν να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά κάνοντας ένα μποστάνι στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι τους.
Ο vegan chef Νίκος Γαϊτάνος θα κάνει συνταγές με φυτικά “κρέατα”.
Και τις δύο ημέρες θα γίνονται πολλές ομιλίες και workshops για να υπάρξει ενημέρωση για τον χορτοφαγικό τρόπο ζωής.
Η είσοδος είναι δωρεάν
ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να κλείσεις θέση σε πούλμαν από το κέντρο της Αθήνας, εδώ.
Το 1ο Φεστιβάλ Vegan και Nηστίσιμων Γεύσεων θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου (ακριβώς πριν τη Μ. Εβδομάδα) στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στο Κορωπί.
Διοργανωτής: Greek Vegans
Οδηγίες μετάβασης στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο, εδώ.
Στην κεντρική φωτογραφία βλέπεις όσπρια από την Μελικρίνη, πιάτο με φύτρα φακής και λαχανικά από τη Γη, τούρτα από Vegan Fairies και acai bowl από το Βαζάκι.
από την Καίτη Φαρμάκη