από την Καίτη Φαρμάκη

Ο Τοξότης είναι ένα χαρούμενο ζώδιο και ο Δίδυμος ένα ανάλαφρο. Πώς γίνεται και στην πανσέληνο του Δεκεμβρίου, που γίνεται στον άξονα Διδύμων Τοξότη, θα γίνουν όλα… μούσκεμα; Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης των νερών, των δακρύων, της εξαπάτησης αλλά και της τέχνης, του ονείρου και της έμπνευσης, θα κάνει κάθε δύσκολη γωνία που μπορεί. Αλλά τι, θα κάτσεις να σκάσεις; Όταν η ζωή φέρνει Ποσειδώνα, απλά κολυμπάμε και κοιτάμε το φεγγάρι.

Στις 8 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η πανσέληνος του Δεκεμβρίου. Θα μπορούσε να είναι μια πανσέληνος που θα μας γέμιζε με την ενέργεια της χαράς και με διάθεση για μετακινήσεις, ταξίδια και φίλους όμως με τον Άρη ανάδρομο στους Διδύμους να μας κόβει τη φόρα, με τον Ερμή στα σοβαρά του και με τον Ποσειδώνα σε δύσκολες γωνίες με Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη και Άρη προσέχουμε εξαπατήσεις, εξετάζουμε διπλά κάθε σοβαρή απόφαση που θέλουμε να πάρουμε και κοιμόμαστε λίγο περισσότερο γιατί η ενέργεια μας βαλτώνει.

Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου ονομάζεται και Ψυχρή πανσέληνος καθώς το κρύο είναι ήδη αισθητό. Παράλληλα, είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια πανσέληνος του έτους και είναι ορατή μέχρι και το πρωί της επόμενης ημέρας.

Από την πανσέληνο του Δεκεμβρίου επηρεάζονται όλα τα ζώδια και κυρίως Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες.

 

Ειδικότερα επηρεάζονται:

Παρθένοι γεννημένους 7 – 11 Σεπτεμβρίου

Ιχθείς γεννημένους 5 – 9 Μαρτίου

Δίδυμοι γεννημένους 5 – 9 Ιουνίου

Τοξότες γεννημένους 6 -10 Δεκεμβρίου

 

και όσοι έχετε ωροσκόπο, Σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες ανάμεσα στις 14 – 16 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Κριός

Μια κουβέντα θα λες και θα σου λένε δέκα. Ή και το αντίθετο. Θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων, ταξιδιών, εγγράφων, μεταφορικού μέσου και αδελφών επηρεάζει και αναστατώνει η πανσέληνος του Δεκεμβρίου. Να προσέχεις τι λες, πώς οδηγείς και τι υπογράφεις καθώς οι παρεξηγήσεις σε αυτούς τους τομείς είναι δεδομένες. Πάντως δεν είσαι από τα ζώδια που θα πιέσει η πανσέληνος, οπότε καλό είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Άρης σε ανάδρομη τροχιά και σε δύσκολες γωνίες σε κάνει να μην μπορείς να δράσεις όπως, όταν και όσο θα ήθελες.

Ταύρος

Τα οικονομικά σου έχει βάλει στο μάτι η πανσέληνος του Δεκεμβρίου οπότε ετοιμάσου για πάρτι! Τα χρήματα θα έρχονται και θα φεύγουν με έναν καταιγιστικό ρυθμό. Το δύσκολο είναι ότι θα έχεις μια αρκετά θολή εικόνα για το τι συμβαίνει στα οικονομικά σου, οπότε απόφυγε επενδύσεις ή υπερβολικά έξοδα. Ίσως να αντιμετωπίσεις θέματα με την αυτοπεποίθησή σου αυτό το διάστημα. Αν δεν ξέρεις ακόμα πόσο αξίζεις, θα σου δοθεί μια ευκαιρία για να σε… επαναξιολογήσεις. Να ξέρεις ότι ο κυβερνήτης πλανήτης σου Αφροδίτη στις 10 Δεκεμβρίου μπαίνει στον Αιγόκερω και από τότε ξεκινάς να βλέπεις τα πάντα πιο σοβαρά, ώριμα ακόμα και κυνικά.

Δίδυμοι

Ναι, η πιο μεγάλη σε διάρκεια πανσέληνος του χρόνου, η επονομαζόμενη και Ψυχρή Πανσέληνος γίνεται στο δικό σου ζώδιο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι θα χρειαστεί να βρεις τη φωτιά μέσα σου και να ξυπνήσει ο πολεμιστής που κρύβεις. Επίσης σημαίνει πως θα τραβάς την προσοχή, θα έχεις ισχυρή γοητεία και ότι θα έχεις εναλλαγές διάθεσης που θα τις ζήλευε κάθε κυκλοθυμικός έφηβος στα ντουζένια του. Η Σελήνη στο δικό σου ζώδιο σε απόλυτη σύνοδο με τον Άρη, σε κάνει να θέλεις να ξεκαθαρίσεις πράγματα και καταστάσεις. Όμως καθώς ο Άρης είναι ανάδρομος θα συναντάς διάφορα εμπόδια που θα σου φέρνουν γέλια και κλάματα ταυτόχρονα. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου μπαίνουν στον μεγεθυντικό φακό.

Καρκίνος

Κάθε πανσέληνος, σε όποιο ζώδιο και αν πραγματοποιείται, είναι σαν να γίνεται στο δικό σου ζώδιο! Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου επηρεάζει το πιο σκοτεινό, μυστικό και μυστηριώδες κομμάτι σου. Το σίγουρο είναι ότι για 15 ημέρες θα θέλεις να κρύβεσαι, να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι περισσότερο. Προσοχή σε θέματα υγείας. Είναι μια εποχή που θα θέλεις να βγάλεις τα απωθημένα σου αλλά και να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία. Η εποχή θέλει ξεκούραση και απόσυρση ώστε να “ακούσεις” τι πραγματικά θέλεις μέσω της διαίσθησης σου. Και ετοιμάσου καθώς η επόμενη πανσέληνος θα γίνει στο δικό σου ζώδιο φέρνοντας εξελίξεις σε προσωπικά σου θέματα.

Λέων

Με τον Ήλιο στον Τοξότη πραγματικά έχεις ξεκινήσει να αισθάνεσαι καλύτερα και να έχεις περισσότερη ενέργεια. Όμως η πανσέληνος στους Διδύμους φέρνει στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με τους στόχους σου. Ποιον στόχο σου ολοκληρώνεις ή ποιος στόχος σου χρειάζεται να αλλάξει; Παράλληλα, οι φίλοι σου δεν είναι και στα καλύτερα τους. Έτσι, θα έχεις να αντιμετωπίσεις εκνευρισμό, εξαπατήσεις αλλά και εντάσεις. Δεν είναι απαραίτητο ότι οι άλλοι θα σου φερθούν άσχημα. Πιθανώς να είσαι εσύ εκείνος που θα ρίχνει το… μπουρλότο. Γενικά, πάρε βαθιές αναπνοές, υιοθέτησε φιλική και όχι αυτοκρατορική συμπεριφορά και θυμήσου ότι μια πανσέληνος είναι… θα περάσει. Δεν επηρεάζεσαι και τόσο αρνητικά.

Παρθένος

Ναι, το δικό σου είναι ένα από τέσσερα ζώδια που τα “χορεύει” περισσότερο η πανσέληνος του Δεκεμβρίου, η οποία στη δική σου περίπτωση επηρεάζει κατευθείαν τα θέματα καριέρας σου. Μήπως ολοκληρώνεται ένας επαγγελματικός κύκλος; Μήπως θέλεις να αλλάξεις κατεύθυνση στα επαγγελματικά σου και νιώθεις ή βλέπεις ότι πλησιάζει ο χρόνος για μια τέτοια αλλαγή; Ή απλά εμφανίζονται τόσες υποχρεώσεις που θα σε κρατήσουν μακριά από το σπίτι σου; Γενικά, θα τη νιώσεις αυτή την πανσέληνο, ίσως και πιο έντονα ή πιο σοβαρά από όσο της αναλογεί. Αυτό να θυμάσαι και σύντομα, ειδικά όταν μπει ο Ήλιος στον Αιγόκερω στις 21 Δεκεμβρίου, θα νιώσεις πιο δυνατός.

Ζυγός

Η αλήθεια είναι ότι η πανσέληνος του Δεκεμβρίου δεν θέλει να σε ζορίσει ή να σε πιέσει. Βέβαια θα χρειαστεί να κλείσεις κάποιους κύκλους με έναν σχετικά ήπιο τρόπο. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να αλλάξεις απόψεις ή να ολοκληρώσεις νομικά θέματα που σε απασχολούν. Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Αφροδίτη μπαίνει στον Αιγόκερω στις 10 Δεκεμβρίου και αυτό θα σημάνει την έναρξη μιας εποχής με έξοδα στα οικονομικά και με υπερβολές σε αισθηματικά θέματα. Πάντως θα νιώσεις τη διάθεση σου να βαραίνει με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω.

Σκορπιός

Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου δεν σε παιδεύει ιδιαίτερα. Ο τομέας της ζωής σου που επηρεάζεται είναι αυτός που έχει να κάνει με τράπεζες, δάνεια, διατροφές, πιστωτικές και οικονομικά που μοιράζεσαι με άλλους. Εκεί θα νιώσεις πίεση και τη διάθεση να ολοκληρώσεις και να κλείσεις υποθέσεις που χρειάζεται να διευθετηθούν πια. Παράλληλα, η ερωτική σου διάθεση εκτοξεύεται οπότε να, ένας καλός τρόπος για να περάσεις… δημιουργικά τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. Όσο είναι ο Ήλιος στον Τοξότη, έως και τις 21 Δεκεμβρίου, τα οικονομικά σου και τα έσοδα σου μπορούν να βελτιωθούν.

Τοξότης

Η αλήθεια είναι ότι όλη τη δόξα της πανσελήνου του Δεκεμβρίου την κλέβουν οι Δίδυμοι όμως κι εσύ είσαι από τους πρωταγωνιστές της πανσελήνου. Πραγματικά νιώθεις την ένταση, το μπέρδεμα και την ανάγκη να κλείσεις κύκλους. Ο Ήλιος στο δικό σου ζώδιο σού δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι, όμως έχεις να δώσεις κάποιες μάχες κυρίως σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Σελήνη και ανάδρομος Άρης είναι απέναντί σου ενώ ο Ποσειδώνας θολώνει τα νερά αποσυντονίζοντας σε σε ολοκληρωτικά. Οι πιο κοντινές σου σχέσεις και συνεργασίες δέχονται την πίεση της πανσελήνου. Καλό είναι να περιμένεις να περάσουν ο εκνευρισμός και το μπέρδεμα προτού πάρεις τις αποφάσεις που τόσο θέλεις και χρειάζεσαι.

Αιγόκερως

Η επόμενη πανσέληνος θα σε αφορά άμεσα και τότε θα νιώσεις την πίεση ώστε να ολοκληρώσεις πράγματα που σε αφορούν. Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου έχει να κάνει με το καθημερινό σου πρόγραμμα, με την υγεία σου, με τη διατροφή σου και τους υφισταμένους σου. Το πιο πιθανό είναι να έχεις ήδη φορτωμένο πρόγραμμα και έκτακτες υποχρεώσεις. Το καλύτερο σενάριο είναι να βάλεις τα δυνατά σου ώστε να καταφέρεις να κλείσεις με κάποιες υποχρεώσεις που είχες αναλάβει. Να ξέρεις ότι η καθημερινότητα θα σε κουράσει αρκετά. Βέβαια, στις 21 Δεκεμβρίου ο Ήλιος μπαίνει στο δικό σου ζώδιο και η ενέργεια θα ξαναέρθει τρέχοντας!!!

Υδροχόος

Τα παιδιά σου θα είναι πιο απαιτητικά από ποτέ αυτό το διάστημα. Μπορεί να έχει να κάνει με το σχολείο τους, με τις υποχρεώσεις τους ή απλά με τη φάση ζωής που βρίσκονται. Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου έχει να κάνει με τα παιδιά σου αλλά και με τη δημιουργικότητα σου. Μήπως εδώ και καιρό ετοιμάζεις κάτι που τώρα το ολοκληρώνεις; Να θυμάσαι ότι τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα έχεις πολλές ευκαιρίες για να διασκεδάσεις, να περάσεις καλά, να δημιουργήσεις, να φλερτάρεις και να βρεις την παιδική σου χαρά. Γενικά, αυτή η πανσέληνος δεν θα σε ζορίσει ιδιαίτερα.

Ιχθείς

Με κάθε πανσέληνο στους Διδύμους νιώθεις μεγάλη πίεση ειδικά σε ό,τι να κάνει με οικογενειακά ή με θέματα σπιτιού. Ποιο μέλος της οικογένειας χρειάζεται την προσοχή σου; Τι υπάρχει μέσα στο σπίτι σου που χρειάζεται χρόνο, ενέργεια και χρήμα για να διορθωθεί; Ποιος θα σε επισκεφθεί; Θα νιώσεις αρκετές φορές μέσα στις επόμενες ημέρες ότι είσαι να σκάσεις είσαι… όμως να θυμάσαι ότι είναι μια πανσέληνος που θα περάσει. Ο Ήλιος τον Τοξότη φέρνει επίσης κάποιες εξελίξεις και εντάσεις σε θέματα καριέρας ή με ανωτέρους σου. Η ψυχραιμία θα είναι ο καλύτερος καπετάνιος -και- σε αυτές τις πιεστικές ημέρες.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα