Η Άντζυ και η Τζίνα κάνουν συστηματικά Gyrotonic τα τελευταία χρόνια και μοιράζονται την εμπειρία του μιας διαφορετικής εκγύμνασης που δυναμώνει, αδυνατίζει, επιμηκύνει αλλά πάνω από όλα ελευθερώνει το σώμα σου.

Τι είναι το Gyrotonic για ποιους κάνει, ποια είναι τα αποτελέσματα;

Το Gyrotonic είναι ένα πολυμηχάνημα. Το δημιούργησε ένας χορευτής που είχε τραυματιστεί κι έψαχνε κάτι καινούργιο που θα τον γύμναζε χωρίς να επιβαρύνονται οι αρθρώσεις του.

 

Ο χορευτής που το δημιούργησε το βάφτισε Gyrotonic επειδή, πολύ απλά, με αυτό μπορούν να κινηθούν οι αρθρώσεις σε όλο τους το εύρος.

 

Κινείς τις αρθρώσεις και έτσι δυναμώνουν οι συνδετικοί ιστοί μέσα και γύρω από αυτές. Παράλληλα τονώνονται και οι μύες.

 

Μην νομίζεις ότι μόνο όσοι γυμνάζονται καταπονούν τις αρθρώσεις τους.

 

Ακόμα και το να κάθεσαι σε ένα γραφείο είναι αρκετό για να δημιουργηθούν προβλήματα. Το Gyrotonic βοηθάει στο να χτίσεις ένα δυνατό αλλά λεπτό μυϊκό σύστημα που θα σε κρατήσει… μια ζωή.

Άντζυ Παυλάτου

Εγώ ξεκίνησα το Gyrotonic πριν από 7,5 χρόνια στα 43 μου. Πήγαινα αρκετά στο γυμναστήριο για πολλά χρόνια αλλά είχα βαρεθεί. Μια φίλη με σύστησε στην Άννα Κατσιλιέρη και από τότε δεν έχω σταματήσει ούτε για μια εβδομάδα.

Η πρώτη διαφορά που είδα άμεσα ήταν ότι άρχισε να λύνεται το σώμα σου. Δηλαδή η στάση του σώματος μου άλλαξε.
Εκεί που καμπούριαζα άρχισε να ισιώνει το κορμί.

Έχασα πόντους πολύ άμεσα. Άρχισε να “μαζεύει” το σώμα χωρίς να χάνω μυικό ιστό. Ήταν καταπληκτικό.

Με γράμμωσε με τον τρόπο που γραμμώνουν οι χορευτές.
Οι μύες επιμηκύνθηκαν. Δεν φούσκωσα.
“Μάκρυνα”, ψήλωσα και τονώθηκαν τα πόδια, τα χέρια, η πλάτη η κοιλιά μου.

Το σημαντικό είναι ότι ένιωθα μια εκπληκτική ευεξία.
Όλα αυτά τα χρόνια πέρασα κάποιες δυσκολίες: από θανάτους γονιών μέχρι κλιμακτήριο. Και πάντα έβλεπα ότι το Gyrotonic με βοηθούσε και σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Εντωμεταξύ, είχα και μια τενοντίτιδα στον ώμο για χρόνια που πάντα επέστρεφε παρά τη θεραπεία και τις κορτιζόνες. Με το Gyrotonic σταμάτησε να εμφανίζεται.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεις τη σωστή δασκάλα. Είναι κάτι σαν ψυχολόγος του σώματος. Μέσα σε αυτά τα 7,5 χρόνια δεν έχω βαρεθεί ούτε στιγμή.

Τζίνα Ανδρεάδη

Ξεκίνησα πριν από 4 χρόνια γιατί είχα μια δίδυμη κύηση στα 40 μου και μετά ήμουν σε πολύ δύσκολη κατάσταση σωματικά με πολλούς πόνους ενώ ήμουν και απόλυτα αδύναμη μυικά.

Δεν μπορούσα να σηκωθώ. Είχα προβλήματα με την πλάτη, τη μέση, τα χέρια μου. Η δίδυμη κύηση ήταν δοκιμασία για το σώμα μου.

Ήμουν πολύ δύσκαμπτη, δεν μπορούσα να φέρω τους ώμους μου πίσω. Έσκυβα και δεν μπορούσα να ισιώσω. Καθόμουν και δεν είχαν οι μύες μου τη δύναμη να σηκωθώ.

Ο γυναικολόγος μου σύστησε μια τέτοιου είδους άσκηση. Βρήκα τυχαία ένα διαφημιστικό του 4 Kinesis ΟΑΚΑ και έτσι έκανα ένα δοκιμαστικό. Από τότε δεν έχω σταματήσει.

Σε μικρό χρονικό διάστημα ένιωσα να λύνομαι, να δυναμώνει η πλάτη μου, να ξεμπλοκάρει το σώμα μου.
Και αυτό ήταν ξεκάθαρα αποτέλεσμα από τις κυκλικές κινήσεις που κάνουμε στις ασκήσεις.

Ξεκινήσαμε με το να δυναμώσει πολύ το κέντρο του σώματος μου που ήταν εντελώς αδύναμο και σταδιακά δουλέψαμε με χέρια και πόδια. Λύσιμο και ενδυνάμωση.

Έχασα κι εγώ πόντους άμεσα, μάζεψε η κοιλιά μου, δυνάμωσαν η πλάτη μου και τα χέρια μου. Σήκωνα τα μωρά μου πιο εύκολα, σταμάτησαν οι πόνοι στο σώμα.

Δεν το παράτησα ποτέ. Μπορεί να ήμουν άυπνη ή κουρασμένη από τη δουλειά αλλά ερχόμουν. Έβλεπα τα αποτελέσματα στο σώμα, στη ζωή και στην ευεξία που ένιωθα και έτσι δεν υπήρχε για εμένα η επιλογή να το σταματήσω.

Δεν είναι μια επίπονη άσκηση. Δεν πιάνεσαι όπως μετά από το γυμναστήριο. Έχεις ένα γλυκό πιάσιμο και μετά από κάθε μάθημα την αίσθηση ότι ψήλωσες, ότι ξεπιάστηκες, ότι ξεμπλόκαρες.

Τώρα, είμαι σε ένα πολύ καλό σημείο. Έχω ένα διαφορετικό, πιο δυνατό και ευλύγιστο λειτουργικό σώμα.

 

Άννα Κατσιλιέρη, 4 Kinesis 

Έχω διδάξει Gyrotonic σε εκατοντάδες ανθρώπους και ακόμα χαίρομαι πολύ όταν βλέπω την αλλαγή που μπορεί να φέρει στο σώμα και στην ψυχολογία τους.

Η Άντζυ και η Τζίνα δεν βαρέθηκαν ποτέ γιατί υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ασκήσεις. Εδώ κάνουμε τις ασκήσεις Gyrotonic και ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο βάζουμε και ασκήσεις yoga, αθλητικές ή barre a terre πάντα με το Gyrotonic.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις Gyrotonic με τον σωστό δάσκαλο και για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα και για να είναι και για τον ασκούμενο συναρπαστικό.

Έχω κάνει μαθήματα σε ανθρώπους μετά από επεμβάσεις, μετά από τοκετούς, με τραυματισμούς, κάνω μάθημα σε γυμνασμένους, αγύμναστους, ευλύγιστους ή δύσκαμπτους από τη φύση τους και όλοι πήραν από το Gyrotonic το καλύτερο που θα μπορούσαν.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μάθε περισσότερα για το Gyrotonic πατώντας εδώ!

Μπορείς να βρεις το 4 Kinesis στο ΟΑΚΑ πατώντας εδώ!

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα