Τελικά η νεότητα είναι θέμα επιλογών και όχι ηλικίας

Τα πράγματα είναι απλά. Η υγεία και η ευεξία, είναι θέμα επιλογών. Ναι, βοηθάνε και τα γονίδια αλλά πόσο να αντέξουν κι αυτά; 20, 30, 40 χρόνια; Τα κύτταρα μας είναι ευτυχισμένα όταν έχουν οξυγόνο και την τροφή που χρειάζονται. Τότε διαιρούνται όπως πρέπει, κι εμείς είμαστε υγιείς και νέοι.

Όμως η κακή διατροφή δεν τα τροφοδοτεί με θρεπτικά συστατικά, ενώ η έλλειψη κίνησης τους αφαιρεί το οξυγόνο. Πηγαίνουν από πείνα και πνιγμό… Για να μην αναφέρουμε και την επίθεση που δέχονται από το τσιγάρο, τα χημικά, τα πρόσθετα και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο μεγάλος ύπνος.

Έτσι, έρχονται νωρίτερα από όσο πρέπει, η φθορά, οι φλεγμονές και ο “ύπνος”. Τα κύτταρα μας μπαίνουν σε μια κατάσταση ύπνου που λέγεται -αν την έχεις ακουστά- γήρανση, κατά την οποία δε διαιρούνται πλέον. Η μεγαλύτερη επίπτωση όμως είναι, ότι τα “κοιμισμένα” κύτταρα, εμπλέκονται σε ασθένειες που είναι συνδεδεμένες με το γήρας. Και ποιός θέλει να γεράσει με ταλαιπωρία, όταν μπορεί να το ζήσει αλλιώς;

Η σημασία της διατροφής και της άσκησης

Η περίφημη Mayo school έκανε μια έρευνα για το πώς λειτουργούν αλλά και για πώς τρελαίνοναι από τις συνήθειες μας τα κύτταρα μας. Η πρώτη ομάδα έκανε μια διατροφή με υγιεινές επιλογές και η δεύτερη ομάδα έτρωγε τροφές κενές από θρεπτικά συστατικά και γεμάτες από κορεσμένα λίπη και ζάχαρη.
Όπως ήταν φυσικό η δεύτερη ομάδα αύξησε εντυπωσιακά το ποσοστό λίπους.
Η έκπληξη όμως ήρθε όταν μέλη της πρώτης και της δεύτερης ομάδας ξεκίνησαν να γυμνάζονται.

Τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο πόσο ωφελήθηκαν από την άσκηση. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας, όχι μόνο έχασαν κιλά και λίπος αλλά παρατηρήθηκε και μια σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων.

Τί μπορείς να κάνεις.

Αν σου φαίνεται βουνό το να ξεκινήσεις να έναν τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσει να ζήσεις καλύτερα, υπάρχουν κάποια τρυκ που μπορείς να κάνεις, για να μπορέσεις να κάνεις την αρχή.

  • Βρες κάποιον που το έχει ήδη καταφέρει πριν από εσένα. Μπορεί να είναι φίλος σου, μπορεί να είναι κάποιος που διάβασες την ιστορία και τη διαδρομή του. Να σκέφτεσαι ότι αφού το κατάφερε ένας, μπορούμε να το καταφέρουμε όλοι.
  • Ζήτησε βοήθεια από ειδικούς για τη διατροφή ή την άσκηση σου. Υπάρχουν τρόποι να βοηθηθείς και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.
  • Βρες έναν φίλο με τον οποίο είστε στην ίδια φάση ζωής για να ξεκινήσετε παρέα.
  • Διάβασε και ενημερώσου για το πώς λειτουργεί ο οργανισμός σου, μάθε για τις επιπτώσεις της κακής διατροφής στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχολογία σου. Ξεκίνα να είσαι περισσότερο δραστήριος.
  • Πάρε αποφάσεις για το πως θα δράσεις και μείνε σε αυτές. Εκτός επό το γεγονός ότι θα δεις αποτέλεσματα γρήγορα, η αυτοπεποίθηση σου θα σε κάνει να νοιώσεις πολλά χρόνια…δυνατότερο.
  • Μην ψάχνεις να βρεις την τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσεις. Σήμερα είναι η ημέρα. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις τρίαθλο -αν και ξέρω κάποιους που ξεκίνησαν με τα δύσκολα- αλλά το να κάνεις καλύτερες επιλογές στο φαγητό σου και το να βάλεις την άσκηση στο πρόγραμμα σου, σε λίγο καιρό θα σε κάνει να πετάς. Εκτός από αυτό, θα εμπνεύσεις και τους ανθρώπους γύρω σου να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου.
To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.