από την Καίτη Φαρμάκη

Κάθε λεπτό υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο που σκέφτονται πράγματα όπως: θα πέσω, θα τρακάρω, θα πεθάνω, θα αρρωστήσω, θα κερδίσω το λαχείο, θα γίνω διάσημος, θα αποβάλλω, θα παχύνω, θα με κλέψουν, δε θα κοιμηθώ ποτέ, με απατάει, θα σαλτάρω, θα σκοτωθούμε και άλλα πολλά.
Όμως πότε οι σκέψεις γίνονται πράξη;

Όλα όσα σκεφτόμαστε γίνονται σχηματίζουν μια μάζα ενέργειας.’Οταν αυτή μάζα φτάσει σε ένα σημείο που θα έχει ολοκληρωθεί, θα “κληρώσει” σε αυτόν που το σκέφτηκε τελευταίος. Δηλαδή πολλοί σκέφτονται το ίδιο λεπτό “Να κέρδιζα το λαχείο” όμως αυτός που το σκέφτηκε την ίδια στιγμή που ολοκληρωνόταν η κρίσιμη μάζα ενέργειας, θα το ζήσει κιόλας.

Εκπαίδευσε τη σκέψη σου

Κάποιοι πιστεύουν ότι η σκέψη δεν έχει σημασία. Ότι ρόλο παίζουν μόνο οι πράξεις. Και δεν έχουν απόλυτο άδικο. Όμως, αυτό που σκέφτεσαι με επιμονή, αυτό έχει και περισσότερες πιθανότητες να έρθει στη ζωή σου. Οπότε, τσέκαρε τις σκέψεις σου!

Το ήξερες ότι το μυαλό μας είναι κάπως… χαζούλικο;
Το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα στο αληθινό και στο φανταστικό. Έτσι, όταν κάνεις ωραία σενάρια, το σώμα και ο οργανισμός σου αντιδρούν σαν να τα ζεις.
Υπάρχει ένας άρρηκτος δεσμός ανάμεσα στο πνεύμα και στο σώμα.
Ο οργανισμός εκκρίνει ορμόνες με αφορμή οποιοδήποτε ερέθισμα, είτε αυτό το ερέθισμα είναι της φαντασίας σου είτε όχι. Αν φαντάζεσαι ότι λιάζεσαι σε μια παραλία χαλαρός, το σώμα θα εκκρίνει στιγμιαία τις ίδιες ορμόνες σαν να ήσουν εκεί, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα είσαι στο γραφείο σου στο Μαρούσι.

 

Αντίστοιχα, κάθε φορά που σκέφτεσαι πράγματα δυσάρεστα, το σώμα αντιδρά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν το νοιάζει αν είναι αλήθεια ή ψέμματα. Η ανησυχία για τα οικονομικά, τα αισθηματικά, τα πολιτικά, το μέλλον σου ή την υγεία σου, το κάνει να το ζει σαν να έχει ήδη συμβεί.

Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με τη σύνδεση σκέψης και υλοποίησης. Όμως, μια πρόσφατη οκταεής έρευνα σε 70.000 γυναίκες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι, αυτοί που εστιάζονται στα καλά της ζωής και όχι στις δυσκολίες της παθαίνουν σε μικρότερα ποσοστά από σοβαρές ασθένειες, όπως τα καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά ή ο καρκίνος. Κι αυτό γιατί η χημεία του σώματος τους επηρεάζεται άμεσα από τη σκέψη τους η οποία με τη σειρά της επηρεάζει και τον τρόπο ζωής τους,

Και γιατί ό,τι επιθυμώ να μη γίνεται αυτόματα πραγματικότητα; 

Σε έναν ιδανικό κόσμο αυτό το οποίο θα σκεφτόσουν θα συνέβαινε αυτόματα. Μπορείς να διαβάσεις λίγο παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για το πώς λειτουργεί ο νόμος της υλοποίησης.

Σε γενικές γραμμές και για λόγους δικής μπροστασίας υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο υλοποίησης. Αλλιώς, η πρώτη φορά που θα έλεγες “Πεθαίνω στην κούραση”, θα ήταν και η τελευταία…

Γιατί πραγματοποιούνται οι μεγαλύτεροι φόβοι μας; Ο παράγοντας Χ

“Οι Συν-Δημιουργίες που μπαίνουν σε κίνηση με δυνατά συναισθήματα θα περάσουν μέσα από τη χρονική καθυστέρηση πολύ γρηγορότερα.
Αν ξεκινήσετε μια Συν-Δημιουργία με πάθος, αυτή θα περάσει το διάστημα καθυστέρησης και θα εκδηλωθεί πολύ γρήγορα.
Αυτός είναι ο λόγος που πάντοτε δημιουργείτε τους μεγαλύτερους φόβους σας, επειδή ο φόβος είναι ισχυρό συναίσθημα.”

Από το άρθρο: Η χρονική καθυστέρηση της υλοποίησης

Αν περνάει πολύς καιρός για να πραγματοποιηθεί κάτι που θέλεις και εύχεσαι με όλη σου την ψυχή, ίσως να συμβαίνει γιατί η δόνηση σου απέχει από αυτό που θέλεις να πραγματοποιηθεί.
Δε γίνεται να ζητάς να γίνεις 55 κιλά όταν τρως junk food.

Το μυστικό

Εντωμεταξύ, υπάρχουν και οι παράγοντες χρόνος και κυριολεξίας. Η έννοια του χρόνου στον κόσμο των ιδεών είναι αρκετά διαφορετική από τη δική μας γραμμική αντίληψη του χρόνου. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να ζητάς αυτό που θέλεις απόλυτα κατανοητά και να βάζεις και ένα λογικό, γήινο, ανθρώπινο περιθώριο χρόνου για την υλοποίηση.

Διάβασε σχετικά το: Μια ιστορία για να ζητάς κάτι από το σύμπαν (και να σου το δίνει)

Δεν είναι τυχαίο ότι βιβλία όπως “Το Μυστικό” και “Ο Αλχημιστής” έχουν κάνει τεράστια επιτυχία. Αυτό συνέβη γιατί ξύπνησαν μέσα μας αυτό που πάντα ξέραμε ή ελπίζαμε: Ότι με την κατάλληλη δόνηση μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα τα πιο τρελά μας όνειρα!

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.