Ο αγαπημένος συγγραφέας Robin Sharma στο νέο του βιβλίο “Για μια υπέροχη ζωή”, σου ζητάει να μιλήσεις σαν σούπερσταρ! Πώς μπορείς να το πετύχεις και κυρίως γιατί να το δοκιμάσεις;

Να μιλάτε σαν Σούπερσταρ

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε προσδιορίζουν το πώς νιώθετε. Η γλώσσα που χρησιμοποιείτε διαμορφώνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα. Το λεξιλόγιο σας δίνει νόημα στη ζωή σας. Σκεφθείτε σας παρακαλώ αυτή την ιδέα. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική.

 

Οι αστέρες του επιχειρηματικού κόσμου που συμβουλεύω είναι από τους πιο ζωντανούς ανθρώπους που γνωρίζω. Και ο τρόπος που μιλούν αντικατοπτρίζει το πόσο αφοσιωμένοι είναι στο να ξεσηκώνουν και να ανεβάζουν τους γύρω τους. Δε θα διανοούνταν ποτέ να αποκαλέσουν μια ανατροπή “πρόβλημα” – θα την αποκαλούσαν “ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι ακόμα καλύτερο”. Και τότε, ως δια μαγείας, η θετικές εσωτερικές αντιδράσεις που τους βοηθούν να υιοθετήσουν τη στάση του νικητή και όχι του θύματος, στη φαινομενικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

 

Οι σπουδαίοι ηγέτες δεν θα χαρακτήριζαν ποτέ το γεγονός ότι ένας πελάτης εκνευρίστηκε ως “κακά νέα”, αλλά ως “μια πρόκληση που θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε”. Αντί να χρησιμοποιούν αρνητικές λέξεις, προτιμούν τις θετικές, που εμπνέουν τους γύρω τους και τους κάνουν να εστιάζουν στις δυνατότητες και στο όραμα.

 

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε επηρεάζουν τη ζωή σας. Επιλέξτε τες, λοιπόν, με σύνεση.

 

Έχω να σας προτείνω μια μικρή άσκηση. Βγάλτε το ημερολόγιο σας ή μια λευκή κόλλα χαρτί και κάντε έναν κατάλογο με τις λέξεις που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Όσο μεγαλύτερη επίγνωση αποκτήσετε για την ποιότητα της γλώσσας που χρησιμοποιείτε τόσες περισσότερες επιλογές δίνετε στον εαυτό σας. Και όταν γράφετε κάτι, η αυτεπίγνωσή σας αυξάνεται εντυπωσιακά.

 

Αφού προσδιορίσετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε συχνότερα, κάντε μια άλλη λίστα με εξαιρετικά θετικές λέξεις που θα σας βοηθήσουν – λέξεις που φαντάζεστε ότι χρησιμοποιεί κάποιος σούπερσταρ του τομέα σας.

 

Συμπεριλάβετέ τες στο καθημερινό σας λεξιλόγιο. Θα διαπιστώσετε ότι όταν τις χρησιμοποιείτε, θα νιώθετε καλύτερα. Πιο ενδυναμωμένοι. Πιο παθιασμένοι. Και όταν νιώθετε όμορφα, μαντέψτε τι γίνεται. Κάνετε σπουδαία πράγματα.

 

Το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.