Ακόμα κι αν οι άλλοι δεν το πιστεύουν και τόσο…

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κάποιος είναι δυνατός όταν είναι σκληρός, απότομος ή άκαρδος. Αμ, δε!
Είσαι πραγματικά δυνατός άνθρωπος όταν βάζεις δύναμη στην αγάπη σου και αγάπη στη δύναμη σου. Και αυτό δεν μπορεί παρά να αλλάξει τον κόσμο (σου)!

Είσαι καλός

Πολλές φορές το να είσαι ευγενικός, το να δίνεις από τον χρόνο ή την ενέργεια σου σε κάποιους που το έχουν ανάγκη, το να συγχωρείς και να μην κρατάς κακίες φαίνεται σε κάποιους σαν σημάδι αδυναμίας.
Η κατανόηση φαίνεται σαν υποχώρηση, όμως δεν είναι πραγματικά έτσι. Μπορείς να παίρνεις κοινωνικά ρίσκα, κάνοντας αυτό που θέλεις, ακόμα κι αν κάποιοι σε χαρακτηρίσουν αδύναμο.

Έχεις υπομονή

Αν έχεις την ωφέλιμη υπομονή, και όχι αυτή που έρχεται από την αυτοκαταπίεση, τότε η ζωή μπορεί να φέρει τα πάντα στα πόδια σου την κατάλληλη στιγμή. Όλα έρχονται στον άνθρωπο που μπορεί να περιμένει, έλεγε ένα ρητό που διάβαζα μικρή σε ένα πήλινο πιάτο κρεμασμένο στον τοίχο του σπιτιού της γιαγιάς μου.
Οι μεγάλοι στόχοι δεν επιτυγχάνονται σε μια νύχτα. Το να έχεις υπομονή εκεί που χρειάζεται και το να μπαίνεις σε δράση τη σωστή στιγμή, είναι δείγμα όχι μόνο δύναμης αλλά και σοφίας.

Αλλάζεις άποψη

“Να μην είσαι αυτός που ο πατέρας σου νομίζει ότι είσαι” ,λέει ο Πάολο Κοέλιο. Να είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις εκ νέου τον εαυτό σου. Να είσαι έτοιμος να επανεξετάσεις τι πραγματικά σου αρέσει είτε αυτό είναι απόψεις, δουλειά, παρέες, ασχολία, συνήθειες ή και φαγητό. Μην αφήνεις τίποτα να υπάρχει στη ζωή σου χωρίς να το εξετάζεις κατά καιρούς.
Και τελικά, το να αλλάζεις γνώμη, στάση και πορεία συχνά δεν είναι ένδειξη ότι είσαι φτερό στον άνεμο αλλά σημάδι της δύναμης και της αποφασιστικότητας σου να εξελιχθείς.

Ξέρεις τις αδυναμίες σου

Το να έχεις επίγνωση σε ποια σημεία δεν είσαι και τόσο δυνατός, είναι ένδειξη δύναμης. Και αυτό γιατί μπορείς να κινηθείς με πιο έξυπνη, και προσαρμοσμένη σε εσένα, στρατηγική και να κερδίσεις ό,τι θέλεις.
Να θυμάσαι μόνο ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο ξέρω τις αδυναμίες μου και υποτιμώ τον εαυτό μου. Φρόντισε να είσαι στη σωστή πλευρά του… δρόμου.

Ζητάς βοήθεια

Το να ζητάς βοήθεια, ακόμα και από τον προϊστάμενο σου, δεν είναι ένδειξη αδυναμίας σου. Με τη συνεργασία πετυχαίνεις πράγματα που μόνος θα έκανες πολύ περισσότερο για να τα καταφέρεις.

Φεύγεις

Λίγα πράγματα είναι πιο δύσκολα από το να φεύγεις από έναν στόχο ή από μια σχέση όταν έχεις επενδύσει ενέργεια, χρόνο και συναισθήματα.
Όμως, στην πραγματικότητα η αλλαγή αυτή είναι μια πράξη δύναμης ενάντια στη συνήθεια, την ηττοπάθεια, την πλάνη, το αδιέξοδο. Θα αποδειχτεί μια στρατηγική απόφαση που θα σε κάνει να στρέψεις την προσοχή σου κάπου αλλού, κάπου καλύτερα για εσένα.

Ποντάρεις στην αυτοβελτίωση

Αν δεν προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος, αν δεν μάθεις από κάποιους που ήδη τα κατάφεραν, αν δεν διαβάσεις, δεν παρακολουθήσεις σεμινάρια, αν δεν προσπαθήσεις με πείσμα, θέληση και αποφασιστικότητα να γίνεις καλύτερος και να λειτουργείς καλύτερα σε κάθε τομέα της ζωής σου, τότε τίποτε δεν θα μπορέσει να αλλάξει πραγματικά στη ζωή σου. Αξίζω το καλύτερο, αυτό να σκέφτεσαι και να προχωράς κάνοντας πάντα τις καλύτερες επιλογές για εσένα.

Είσαι πραγματικά ήρεμος

Το να παραμένει κάποιος ήρεμος κάτω από όλες τις συνθήκες, είναι η πιο δυνατή ένδειξη δύναμης και ψυχικής ισορροπίας.Ήρεμος σημαίνει σίγουρος και όχι αναίσθητος ή αδιάφορος σε ό,τι συμβαίνει. Σημαίνει να ξέρεις ποιος είσαι, πού είσαι και τι θέλεις από τους άλλους και από τον εαυτό σου.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.