Ο Martin Boroson λέει ότι αφού έχεις χρόνο να δεις αυτό το video, έχεις χρόνο για να κάνεις κι αυτόν τον μονόλεπτο διαλογισμό.

Θέλεις να ξεκινήσεις διαλογισμό;
Στο dialogismos.gr θα βρεις τους καλύτερους διαλογισμούς στα ελληνικά. Απλά, πάτησε εδώ!

Μόλις μάθεις την τεχνική, θα μπορείς να κάνεις διαλογισμό στο γραφείο, ενώ κλαίει το μωρό ή όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς. Όταν έχεις άγχος, θυμό αγωνία ή απλά όταν χρειάζεσαι μια καινούργια ιδέα. Μπορείς να τον κάνεις κάθε λεπτό.

Λέει ότι είναι του ενός λεπτού γιατί το λεπτό, αν και περνάει τόσο γρήγορα, έχει και αρχή, μέση και τέλος.

Ξεκινάμε;

Αν είσαι στο σπίτι, πες στους άλλους ότι δε θα είσαι διαθέσιμος για λίγο, κλείσε την πόρτα και ξεκίνα. Δεν είναι ανάγκη να καθίσεις οκλαδόν. Κάθισε κάπου άνετα, με ίσια την πλάτη, φρόντισε να μην είναι σφιγμένο το σώμα σου, βάλε τα χέρια σου όπως θέλεις απλά φρόντισε να είναι συμμετρικά, κι αν θέλεις να χαμογελάσεις ασφαλώς και μπορείς. Προσπάθησε να μη σκέφετσαι ανάμεσα στα δύο καμπανάκια που ορίζουν την αρχή και το τέλος του διαλογισμού. Αν οι σκέψεις έρθουν, δεν πειράζει. Μόλις το καταλάβεις φρόντισε να επιστρέψεις σε κατάσταση μη σκέψης.

Με το που θα τελειώσει το ένα λεπτό, άνοιξε τα μάτια σου και παρατήρησε πως νοιώθεις. Πιθανώς να νοιώθεις πιο ήρεμος, πιο χαλαρός, πιο ανάλαφρος, ξεκούραστος. Καθόλου άσχημη αλλαγή μέσα σε διάρκεια ενός λεπτού. Όσο πιο πολλές φορές το κάνεις, τόσο καλύτερο θα γίνεται.

Μην το κάνεις για περισσότερο από ένα λεπτό. Είναι ο διαλογισμός του ενός λεπτού, και έχει στόχο να αλλάξει η διάθεση σου άμεσα. Επιπλέον, αποκτάς αίσθηση του λεπτού και ορίζεις περισσότερο αποτελεσματικά το χρόνο σου.
Με την επανάληψη θα μπορέσεις να “μετατρέψεις” το ένα λεπτό, και να το κάνεις, μια στιγμή. Και έτσι θα μπορείς να κάνεις αυτόν το διαλογισμό, περιμένοντας στην ουρά, σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή σε ένα βαρετό meeting.
Μόλις μάθεις να κάνει το διαλογισμό του 1′, θα μάθεις και πως να αλλάζεις τη διάθεση σου στη στιγμή. Και αυτό θα είναι ένα από τα πιο δυνατά σου όπλα.

από την Καίτη Φαρμάκη

Θέλεις να ξεκινήσεις διαλογισμό;
Στο dialogismos.gr θα βρεις τους καλύτερους διαλογισμούς στα ελληνικά. Απλά, πάτησε εδώ! 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(3) Σχόλια

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.