από την Καίτη Φαρμάκη

Σε όλους τους σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς με την εαρινή ισημερία ξεκινούσε ένας… ανελέητος καθαρισμός σε σπίτια, σώμα, πνεύμα και ναούς. Και όλο αυτό έχει ένα νόημα: με την εαρινή ισημερία ξεκινάει η Άνοιξη, το άνοιγμα στο καινούργιο. Ξεκινάει ένας νέος κύκλος ζωής. Γι’ αυτό και το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός, είναι τόσο ορμητικός! Χωρίς ορμή, αποφασιστικότητα και βιασύνη ο σπόρος ποτέ δεν θα βρει τη δύναμη να βγει από το χώμα και να στραφεί προς τον μόνο ζωοδότη αυτού του πλανήτη: τον Ήλιο!

Ο χειμώνας είναι μια εποχή εσωστρέφειας. Αν θέλουμε να κρατηθούμε ζεστοί -άρα και ζωντανοί- θα χρειαστεί να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα που έχουμε μέσα μας. Και χρειάζεται να επιδείξουμε σοφία και οικονομία ώστε αυτή να διατηρηθεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Γι΄ αυτό και τον χειμώνα το φαγητό είναι ανάγκη να γίνει πιο λιπαρό και πιο πιο πλούσιο. Όμως τίποτα δεν διαρκεί για πάντα…

Έτσι, όταν ξεκινάει η Άνοιξη έρχεται η ώρα της νέας αρχής αλλά και της αποτοξίνωσης. Το σκοτάδι δίνει τη σκυτάλη στο φως, το κρύο στον ήπιο καιρό και το “βάρος” στην ελαφρότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να φύγουν οι τοξίνες από το σώμα, για να φύγουν οι βαριές σκέψεις από το μυαλό και να βγει στο φως ό,τι έχει βαρύνει την ψυχή.

Για ό,τι θέλεις να ξεκινήσεις,

για ό,τι θέλεις να γίνεις,

να πετύχεις,

να ξεκινήσεις

βάλε τώρα τον σπόρο,

“πότισε” τον με τη δράση σου

και σύντομα θα δεις έναν νέο κύκλο να ανοίγει στη ζωή σου!

Κριός

Τα γενέθλιά σας μόλις ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν έως και τις 20 Απριλίου. Θα είναι ένα διάστημα με πολλά γεγονότα, κυρίως σε επαγγελματικά θέματα, ειδικά για εσάς που είστε γεννημένοι το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο. Πάντως, σε κάθε περίπτωση τώρα είναι η ευκαιρία να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, με ό,τι σας αφορά προσωπικά. Ανακαλύψτε ή απλά βάλτε τον σπόρο για τον νέο εαυτό σας.

Ταύρος

Το έχουμε ξαναπεί ότι οι 30 ημέρες πριν από τα γενέθλια μας δεν είναι και τα πιο εύκολο διάστημα καθώς η ενέργεια μας δεν είναι δυνατή και αισθανόμαστε και κάπως… άτυχοι. Κάτι τέτοιο αισθάνεστε και εσείς. Έτσι, καλό είναι να ξεκουραστείτε όσο μπορείτε, να σταματήσετε να ασχολείστε με τα εξωτερικά γεγονότα και να ακούσετε τι σας λέει το μέσα σας. Να θυμάστε ότι είναι μια καλή περίοδος για να κάνετε μυστικές συμφωνίες, κρυφές σχέσεις και γενικότερα οτιδήποτε θέλετε να το μείνει μυστικό.

Δίδυμοι

Το φως του Ήλιου στον Κριό σας δίνει την ευκαιρία να βάλετε νέους στόχους, να δείτε καθαρά τι θέλετε να συμβεί στη ζωή σας και να καταστρώσετε το κατάλληλο σχέδιο για να το κάνετε το όνειρο ή τον στόχο σας πραγματικότητα. Καθώς επηρεάζεται και ο φιλικός σας τομέας, νέοι φίλοι θα μπουν στη ζωή σας όμως και κάποιοι παλιοί ενδέχεται να φύγουν. Σε κάθε περίπτωση, ο Ήλιος στον Κριό θα σας πάει αρκετά καλά.

Καρκίνος

Πάντα τέτοια εποχή κάνετε βήματα στον επαγγελματικό σας τομέα ακόμα κι αν για να συμβεί αυτό χρειάζεται να δώσετε μεγάλες μάχες. Οι γεννημένοι το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο θα ζήσετε αυτή την κατάσταση περισσότερο έντονα. Σε όλη αυτή την κατάσταση θα έχετε και έναν σύμμαχο που δεν είναι άλλος από τον Ερμή στους Ιχθείς. Δεν μπορεί να σας γλυτώσει από τις εντάσεις όμως θα σας δίνει δόσεις αισιοδοξίας όταν θα τις χρειάζεστε. Δεν είναι και λίγο…

Λέων

Μπορείτε να χαμογελάσετε πλατιά! Εσείς θα απολαύσετε όλα τα καλά του Ήλιου στο πύρινο ζώδιο του Κριού αλλά θα γλυτώσετε την ένταση που επηρεάζει πολλά ζώδια αυτό το κρίσιμο διάστημα. Ο Ήλιος θα σας ανοίξει τους ορίζοντες σας και θα βοηθήσει σχέσεις και συναλλαγές με το εξωτερικό. Τώρα θα νιώσετε την ανάγκη να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Είναι μια καλή εποχή για εσάς. Αν έχετε γενέθλια κοντά στις 25 Ιουλίου ο Ουρανός στον Ταύρο φέρνει αρκετές αλλαγές στα επαγγελματικά σας.

Παρθένος

Ο Ήλιος στον Κριό δεν σας επηρεάζει αρνητικά αλλά ούτε και θετικά. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι μπορείτε να προχωρήσετε σε όσα θέλετε να κάνετε χωρίς να αντιμετωπίσετε πολλά εμπόδια αλλά και χωρίς να έχετε κάποια ιδιαίτερη εύνοια. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε τις επόμενες τριάντα ημέρες είναι να τακτοποιήσετε χρέη, διακανονισμούς, κληρονομιές και γενικότερα χρήματα που διαχειρίζεστε με άλλους.

Ζυγός

Πάντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινάει μια εκκαθάριση και μια νέα αρχή στις σχέσεις, στον γάμο σας και στις πιο στενές σας συνεργασίες. Οι γεννημένοι το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε έντονα γεγονότα που θα αφορούν αυτούς τους σημαντικούς τομείς της ζωής σας. Δεν θα είναι ένα ήρεμο διάστημα όμως να θυμάστε ότι είστε δυνατοί καθώς ο κυβερνήτης πλανήτης σας, η Αφροδίτη, είναι και θα είναι σε καλές θέσεις για εσάς. Οπότε, δεν έχετε να ανησυχείτε πολύ!

Σκορπιός

Δεν θα έχετε σοβαρά θέματα να σας απασχολήσουν με τον Ήλιο στον Κριό. Θα έχετε αλλαγές ή απλά θα μπορέσετε να σκεφτείτε καλύτερα τις ευθύνες σας, το καθημερινό σας πρόγραμμα, τις υποχρεώσεις σας, τις σχέσεις με τους συναδέλφους σας κάνοντας βελτιώσεις σε όλα αυτά. Θα ξανασκεφτείτε σοβαρά τη διατροφή και τη φυσική σας κατάσταση ενώ θα δείτε και κάποια θέματα υγείας να εμφανίζονται για να τα θεραπεύσετε.

Τοξότης

Ο Ήλιος στον Κριό σας αγαπάει πολύ, οπότε, ξεκινάει μια καλή περίοδος για εσάς. Και εσείς, όπως και οι Λέοντες, θα έχετε τα καλά του Ήλιου στον Κριό αλλά όχι και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν άλλα ζώδια. Ειδικά οι Τοξότες θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε πιο ουσιαστικά κοντά με τα παιδιά σας ή αν ασχολείστε με κάτι καλλιτεχνικό ή με κάποιο δημιουργικό σχέδιο θα έχετε πολύ καλές εξελίξεις, απήχηση και αποτελέσματα.

Αιγόκερως

Η αλήθεια είναι ότι θα έχετε επιπλέον ένταση όσο ο Ήλιος θα παραμείνει στον Κριό. Ένταση που θα φέρει αναταράξεις και ανακατατάξεις κυρίως σε οικογενειακά θέματα και θέματα σπιτιού ως ακίνητο. Γενικότερα βλέπετε τη ζωή σας να αλλάζει ριζικά αλλά όχι με όχι ήπιο τρόπο. Θα χρειαστεί να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας ειδικά όσο πλησιάζουμε στις 23 Μαρτίου και στις 5 Απριλίου όπως και θα χρειαστεί να μην αντισταθείτε στις αλλαγές. Γενικά, προσοχή στα οικογενειακά σας.

Υδροχόος

Ήπια επίδραση θα έχει στο δικό σας ζώδιο το πέρασμα του Ήλιου από τον Κριό. Θα φέρει εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία σας, τις μετακινήσεις, το μέσο μεταφοράς σας αλλά και τα αδέλφια σας. Το σημαντικότερο γεγονός για εσάς είναι, βέβαια, ο Κρόνος που έρχεται στο δικό σας ζώδιο την Κυριακή και που μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια θα φέρει σημαντικές πιέσεις αλλά και εξελίξεις στη ζωή σας.

Ιχθείς

Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε σοβαρά με τα οικονομικά σας. Το φως του Ήλιου στον Κριό θα φωτίσει αυτόν τον τομέα της ζωής σας και έτσι θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά σας αλλά και ευκαιρίες για να τα βελτιώσετε. Μέχρι και τις 16 Απριλίου έχετε τον Ερμή στο δικό σας ζώδιο και αυτό είναι κάτι σημαντικό τόσο για την επικοινωνία όσο και για τον τρόπο που σκέφτεστε για τα προσωπικά σας θέματα.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα