Γράφοντας για το mala, μπορείς να διαβάσεις γι’ αυτό πατώντας εδώ, ήρθα σε επαφή με τον αριθμό 108.
Οι αριθμοί κρύβουν σοφία, μηνύματα και μυστικά και κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με αυτή τη γνώση ακούμε έναν ήχο: κάτι μικρό ή μεγάλο ξεκλειδώνει μέσα μας.

Στην Ινδική παράδοση αναφέρεται ότι υπάρχουν 108 γήινες επιθυμίες, 108 ψέματα που λένε οι άνθρωποι, 108 μορφές ψευδαισθήσεων ή άγνοιας και 108 συναισθήματα, τα 36 σχετίζονται με το παρελθόν, τα 36 με το παρόν και τα 36 με το μέλλον.

 

Στο κέντρο της καρδιάς (Anahata Chakra) συγκλίνουν 108 nadis. Τα Nadis είναι γνωστά ως ενεργειακά κανάλια και στη σύγχρονη επιστήμη παρομοιάζονται με το δίκτυο του νευρικού συστήματος.

 

Οι μεμονωμένοι αριθμοί 1, 0, και 8 αντιπροσωπεύουν το Ένα, το Τίποτα και Όλα (το άπειρο). Το 108 αντιπροσωπεύει την απόλυτη πραγματικότητα του σύμπαντος, όπου ταυτόχρονα είναι (1) μοναδική, (0) κενή και (8) άπειρη.

 

Αυτός ο αριθμός συνδέει επίσης τον Ήλιο, τη Σελήνη και τη Γη. Η απόσταση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο είναι 108 φορές η διάμετρος του Ήλιου. Η διάμετρος του Ήλιου είναι 108 φορές η διάμετρος της Γης. Και τέλος, η απόσταση ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη είναι 108 φορές η διάμετρος της Σελήνης.

 

Μέσα στο αλφάβητο της Σανσκριτικής, την αρχαία γραφή της Ινδίας, υπάρχουν 54 γράμματα. Κάθε γράμμα έχει θηλυκή και αρσενική απόδοση, συνολικό άθροισμα 108.

 

Το άθροισμα των μεμονωμένων αριθμών στο 108 είναι εννέα (1 + 0 + 8 = 9), κι ο αριθμός 9 είναι επίσης πολύ σημαντικός. Λέγεται ότι οι εννέα πλανήτες ελέγχουν ολόκληρο το ανθρώπινο σύστημά μας και τη φύση. Στη Βεδική αστρολογία υπάρχουν 12 οίκοι και 9 πλανήτες, 12 Χ 9 = 108.

 

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο yogahouse.gr και μπορείς να το διαβάσεις πατώντας εδώ!  από τον Christos Krisna

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.