Φαντάσου ότι στο σώμα μας υπάρχει ένα μεγάλο ποτάμι που έχει χιλιάδες παραποτάμους μικρότερους και μεγαλύτερους. Το αίμα, το οξυγόνο και η ενέργεια κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι μέσα στο σώμα μας. Όμως, πολλές φορές η κυκλοφορία μπλοκάρει. Και η λιμνάζουσα ενέργεια σε αποδυναμώνει, σε αρρωσταίνει, σε κάνει να πονάς. Είναι η λύση ο βελονισμός για όλα; Δεν ξέρω αν είναι για όλα, όμως σίγουρα είναι για όλους!

Έκανα για πρώτη φορά βελονισμό πριν από δέκα περίπου χρόνια και από τότε δεν σταμάτησα ποτέ. Έχω κάνει βελονισμό με αρκετούς βελονιστές και αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο καθένας έχει τη δική του μέθοδο και ακολουθεί τη δική του σχολή. Με τον Τζακ έκανα βελονισμό για ένα μυοσκελετικό θέμα και μαζί έκανα και μόξα και λίγες ασκήσεις καθώς είχε σπουδάσει φυσικοθεραπευτής.
Με τον Βαλέριο έκανα βελονισμό στην παλάμη καθώς στην παλάμη μας υπάρχουν απολήξεις όλων των κέντρων και οργάνων του σώματος μας για να με βοηθήσει με θέματα πνεύμονα, είχα αρκετή στεναχώρια τότε και είχα αναπτύξει δύσπνοια.
Με τον Αλέξανδρο στο ΙΑΤΗΡ έκανα βελονισμό στο πλαίσιο ολιστικής θεραπείας, με τον Νάσο στο φυσικοθεραπευτήριο για να γίνει καλά το χέρι μου μετά τον γύψο.

Με την Άρτεμις, τη δασκάλα των βελονιστών, είχα μια αξιοσημείωτη εμπειρία που με έκανε να δω την άμεση επίδραση του βελονισμού στο σώμα. Εκείνη την ημέρα είχα πάρα πολλές υποχρεώσεις και πραγματικά ήταν από τις ημέρες που όλα συμβαίνουν για να σε ταλαιπωρήσουν. Εντωμεταξύ, ήταν αρχές της Άνοιξης και ήμουν πολύ βαριά ντυμένη για εκείνη την αναπάντεχα ζεστή ανοιξιάτικη ημέρα. Η Άρτεμις μου βάζει τις βελόνες και ξαφνικά αρχίζω να ζεσταίνομαι, να φουντώνω και να ιδρώνω πραγματικά ντροπιαστικά. Η απάντηση για αυτό που μου συνέβαινε ήταν απλή και μου την έδωσε η Άρτεμις. Εκείνη την ημέρα είχα πολλή φωτιά στον οργανισμό μου. Και μόλις μπήκαν οι βελόνες ξεκίνησα να ισορροπώ ανάμεσα στη φωτιά, τον αέρα, το νερό και τη γη, στα τέσσερα στοιχεία. Ο οργανισμός ξεκίνησε να διώχνει τη φωτιά και να ισορροπεί σώμα και πνεύμα.
Αυτή είναι η δύναμη του βελονισμού. Φέρνει ισορροπία και ροή εκεί που υπάρχει μπλοκάρισμα και απορρύθμιση.

Για εμένα, χωρίς να είναι επίπονο, δεν είναι και η πιο ευχάριστη αίσθηση να μπαίνουν οι βελόνες. Με το που ξεκινάει ο Σταύρος -ο βελονιστής μου τα τελευταία δύο χρόνια και πιθανώς και για πάντα- να βάζει βελόνες οι παλάμες μου ξεκινούν να ιδρώνουν. “Καλά πάμε”, σκέφτομαι. Σε κάποια σημεία, εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο θέμα, νιώθω έναν στιγμιαίο πόνο. “Καλά πάμε”, ξανασκέφτομαι. Και μετά μένω με τις βελόνες για 45 λεπτά τουλάχιστον. Και εκεί αρχίζει το πάρτι καθώς, ενώ χαλαρώνω, νιώθω ένα κύμα ενέργειας να διαπερνά το χέρι, το πόδι, τον αυχένα, τη μέση. Το σώμα έχει έναν δικό του τρόπο να δείχνει ότι κάτι συμβαίνει, όπως έχει και τον δικό του τρόπο να σου πει “ευχαριστώ”. Ο Σταύρος δουλεύει με τους μεσημβρινούς. Άρα, αν πονάει το χέρι δεν θα μπούνε απαραίτητα οι βελόνες στο χέρι. Βάζει βελόνες σύμφωνα με τους μεσημβρινούς, τους παραποτάμους που λέγαμε στην αρχή. Επίσης, ο βελονιστής χρειάζεται να έχει την εμπειρία και τη σοφία να ξέρει πώς θα περικυκλώσει το θέμα που σε απασχολεί. Θα πάει απευθείας στον πόνο και τη δυσλειτουργία ή θα πάει περιφερειακά; Κάθε άνθρωπος είναι και ένα διαφορετικό σύστημα και θέλει διαφορετική τακτική.

Από τότε που πρωτοπήγα στο Tree of Life έχω κάνει βελονισμό για τα πάντα. Για μυοσκελετικά, ανοσοποιητικό, για βήχα, για ορμονικά, για μεταβολισμό, για διάθεση, για κατακράτηση, για ενίσχυση της πέψης και του μεταβολισμού, για ενέργεια, για αποτοξίνωση.
Και έχω δει να συμβαίνουν υπέροχα πράγματα και σε φίλους. Η Μαρία έχοντας ήδη μπει σε πρόωρη εμμηνόπαυση ξανάρχισε να έχει περίοδο, η Χριστίνα ρύθμισε τις ορμόνες της και ένα μυοσκελετικό θέμα, η Σοφία πηγαίνει για ένα γυναικολογικό θέμα, η μαμά μου ανακουφίστηκε εντυπωσιακά από πόνους στο γόνατο και περπάτησε με άνεση ενώ η θεία μου μείωσε τον πόνους που την ταλαιπωρούσαν. Ο Κωνσταντίνος έβαλε τον ύπνο του σε μια καλή σειρά, η Κωνσταντίνα πήρε βοήθεια για ένα θέμα στο ουροποιητικό, η Γεωργία έγινε τελείως καλά από άκανθο. Η Ελένη έκανε βελονισμό για αποθεραπεία καθώς τρέχει μαραθώνιους και μεγάλες αποστάσεις, η Άννα μετά την αποβολή της -τώρα κρατάει το μωράκι της αγκαλιά μετά την επόμενη ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη της. Και αυτά είναι μόνο μερικά από όσα ξέρω από πρώτο χέρι. Γενικά, όσοι άνθρωποι τόσες περιπτώσεις.

Ό,τι κι αν σε απασχολεί χρειάζεται να το δεις ολιστικά. Δεν γίνεται με χάπια μόνο, να γίνουμε καλά. Χρειάζεται να βρούμε τη ρίζα κάθε θέματος που μας απασχολεί και με υπομονή και απέραντη αγάπη προς τον οργανισμό μας να ξεκινάμε τη θεραπεία μας. Η ασθένεια όπως χρειάζεται κάποιο χρόνο για να “χτιστεί” έτσι χρειάζεται και κάποιο χρόνο για να φύγει. Και όταν συνδυάζονται διατροφή, αλλαγή συνηθειών, ολιστικές θεραπείες ακόμα και φάρμακα, η ίαση είναι σίγουρη και οριστική.

Είναι ακριβό να κάνεις βελονισμό; Όπως σε όλα τα θέματα έτσι κι εδώ μπορείς να βρεις όλες τις τιμές. Η γνώμη μου είναι να μη δίνεις πολλά χρήματα. Κάπου 30 – 50 ευρώ η θεραπεία είναι ένα καλό εύρος και θα βρεις καλές υπηρεσίες.
Πόσο συχνά να κάνεις; Ανάλογα με το θέμα που σε απασχολεί. Μπορείς να κάνεις 3 – 5 θεραπείες σε σύντομο χρονικό διάστημα για να δεις πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός σου ή για να δεις αν ταιριάζεις με τον θεραπευτή σου. Αν δεν δεις αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, δεν φταίει ο βελονισμός. Ίσως να χρειάζεσαι άλλον θεραπευτή. Οπότε, μην σταματάς να ψάχνεσαι και ο οργανισμός σου θα το ανταποδώσει. Προσωπικά, κατά διαστήματα κάνω αρκετές συνεδρίες και μετά απέχω για λίγο.

Αυτά τα λίγα. Αν αποφασίσεις να κάνεις βελονισμό, να ζητήσεις να σου κάνουν και την κορώνα. Είναι οι βελόνες στην κορυφή του κεφαλιού που ξεκλειδώνουν τις ορμόνες σου, την ενέργεια, την ηρεμία, τη διάθεση. Και αν κάνεις παράλληλα και ρεφλεξολογία, εγώ κάνω με τη Σοφία στο Tree of Life, θα αναρωτηθείς γιατί άργησες τόσο να σου κάνεις αυτό το φανταστικό δώρο.

Tree of Life HolistiCenter
Θαλή Μιλήσιου 11, Νέα Ερυθραία
6937300216

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα