Οι εκλείψεις είναι ένα από τα πιο δραματικά όπλα του σύμπαντος για να αλλάξεις ό,τι χρειάζεται σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής σου που χρειάζονται αλλαγές. Σε ξεριζώνουν, σε αιφνιδιάζουν, σε εξελίσσουν. Όταν μια έκλειψη σε επηρεάζει άμεσα δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξεις, είτε το θέλεις είτε όχι.

Η αλφαβήτα των εκλείψεων

Οι εκλείψεις είναι είτε Ηλιακές είτε Σεληνιακές.
Η ηλιακή έκλειψη είναι πάντα και Πανσέληνος και η σεληνιακή είναι πάντα Νέα Σελήνη.

Οι Εκλείψεις έρχονται ανά ζεύγη: Γίνονται δυο-δυο σε μια απόσταση έξι μηνών μεταξύ τους.

Για το 2019 έχουμε όχι 4 αλλά 5 εκλείψεις. Φαίνεται… επείγει η τάση για αλλαγή.

 • 6 Ιανουαρίου 2019 – Μερική Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω
 •  21 Ιανουαρίου 2019 – Ολική Σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα
 •  2 Ιουλίου 2019 – Ολική Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο
 •  16 Ιουλίου 2019 – Μερική Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω
 •  26 Δεκεμβρίου 2019 – Δακτυλιοειδής Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω

Η Ηλιακή έκλειψη έχει συνήθως μια πιο ήπια επίδραση και δείχνει ξεκάθαρα μια νέα αρχή. Ένας κύκλος ανοίγει.

Η Σεληνιακή που είναι και Πανσέληνος είναι σαφώς πιο συναισθηματική και φέρνει στην επιφάνεια θαμμένα συναισθήματα και καταστάσεις που έρχονται στην επιφάνεια για να ξεκαθαρίσουν και να κλείσει ένας κύκλος.

Δεν σε επηρεάζει άμεσα κάθε έκλειψη που γίνεται.
Όμως, σε επηρεάζει δυνατά και άμεσα κάθε έκλειψη που επηρεάζει τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον ωροσκόπο σου ή κάποια σημαντικά σημεία στο ωροσκόπιο σου.

Αν έχεις γενέθλια πέντε περίπου ημέρες κοντά στην έκλειψη ή ακριβώς έξι μήνες πριν από αυτήν, η έκλειψη σε αφορά και σε επηρεάζει άμεσα.

Επίσης, αν η έκλειψη γίνεται στις ίδιες μοίρες που έχεις έναν πλανήτη σου τότε θα δεις να προκύπτουν θέματα που έχουν να κάνουν σχετικά με αυτόν τον πλανήτη. Αισθηματικά ή οικονομικά για την Αφροδίτη, επικοινωνίας με τον Ερμή, δράσης με τον Άρη κ.ο.κ.

Να θυμάσαι ότι έχεις όλες τις μοίρες και όλα τα ζώδια στον προσωπικό σου χάρτη. Ακόμα και αν η έκλειψη δεν σε επηρεάζει άμεσα, επηρεάζει σίγουρα τα θέματα του οίκου στον οποίον “πέφτει”. Αυτό σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις ήπια ξεκαθαρίσματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Όλες οι εκλείψεις έχουν να κάνουν με τον Ήλιο και τη Σελήνη αλλά στο παιχνίδι μπαίνουν και άλλοι πλανήτες.

Η κάθε έκλειψη χρωματίζεται και χαρακτηρίζεται -ως ήπια, τυχερή, σκληρή, εκρηκτική, μοιραία ή με ένταση- και από τους άλλους πλανήτες που συνδιαλέγονται με αυτήν.

 • Γάμος
 • Γέννηση
 • Σχέση
 • Καινούργια δουλειά ή και απόλυση
 • Αύξηση
 • Ταξίδια
 • Μετακόμιση
 • Σημαντικές υπογραφές
 • Σημαντικές μετακινήσεις και μετακομίσεις
 • Θάνατος
 • Απόκτηση ή χαμός ενός κατοικίδιου
 • Αρρώστια
 • Απομάκρυνση
 • Φήμη
 • Καταστροφή.

 

Τα γεγονότα που φέρνει μια έκλειψη και αποτελούν σταθμό στη ζωή σου.

Ό,τι και να συμβεί κατά την επιρροή μια έκλειψης έχει έναν και μόνο ξεκάθαρο σκοπό: να σε κάνει να προχωρήσεις μπροστά. Κι αν δε συμβεί κάτι σε εσένα, θα συμβεί στους πιο κοντινούς σου ανθρώπους.

Κάθε έκλειψη, στο συγκεκριμένο ζώδιο και κοντά στις συγκεκριμένες μοίρες, επαναλαμβάνεται κάθε 19 χρόνια. Οπότε, σκέψου τι συνέβη στη ζωή σου 19 χρόνια πριν, σε ποιον τομέα έφερε αλλαγές και θα έχεις μια σαφή εικόνα και για το τι θα συμβεί και τη συγκεκριμένη χρονιά.

Με τις εκλείψεις που σε επηρεάζουν άμεσα, κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο θα αλλάξει ρόλο ή θα φύγει από τη ζωή σου. Συνήθως, στη σεληνιακή πρόκειται για ένα γυναικείο πρόσωπο και στην ηλιακή για ένα ανδρικό.

Οι εκλείψεις συνήθως προκαλούν ένα γεγονός το οποίο έρχεται απροειδοποίητα, για το οποίο συνήθως δεν έχεις ιδέα όμως από εκεί και πέρα προκαλείται ένα ντόμινο εξελίξεων. Πότε έρχεται αυτό το γεγονός/καταλύτης; Έρχεται σε διάστημα πολύ κοντινό με την έκλειψη. Έναν μήνα πριν ή μετά ή ακόμα και την ημέρα της έκλειψης.

Οι εκλείψεις επηρεάζουν την δική σου αίσθηση του χρόνου. Τα γεγονότα εμφανίζονται σε ένα λεπτό που σου φαίνεται αιώνας ενώ κάνεις αλλαγές σε τόσο λίγο χρόνο που πριν δεν το φανταζόσουν.

Το χρέος μιας έκλειψης είναι να φέρει στην επιφάνεια όλη την αλήθεια για έναν τομέα της ζωής σου και να προκαλέσει άμεσα εξελίξεις. Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό. Αν δεν υπήρχαν οι εκλείψεις θα ζούσες μην έχοντας καθαρή εικόνα για τη ζωή σου και για τους ανθρώπους σου.
Η έκλειψη είναι η σκούπα ή και ο ανεμοστρόβιλος του σύμπαντος που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα ή και ξεριζώνουν ό,τι δε χρειάζεσαι πλέον.

Πολλές φορές η σεληνιακή έκλειψη σε κάνει να βλέπεις το πραγματικό πρόσωπο κάποιου κοντινού σου ανθρώπου. Ακόμα και αν αυτό που δεις δεν σου αρέσει, καλύτερα να το πάρεις ως δεδομένο και ως κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει. Άδραξε την ευκαιρία να προχώρησε μπροστά ώστε να αλλάξεις. Άλλωστε, γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται οι εκλείψεις. Για να βρεθείς στον “δρόμο” σου χωρίς βαρίδια.

από την Καίτη Φαρμάκη

Διάβασε ακόμη: Η αστρολόγος Εβίτα Ζαχαριάδου γράφει για τη σημαντικότητα των… Δεσμών σε κάθε έκλειψη.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.