Τα μπουκάλια που βάζουμε το νερό μας ή τα κύπελλα του καφέ μας που επαναχρησιμοποιούμε θα πρέπει να πλένονται και να καθαρίζονται καθημερινά. Αν πας στο γυμναστήριο, πχ, είναι ΟΚ να γεμίσεις το μπουκάλι σου. Απλά, μόλις επιστρέψεις στο σπίτι σου πλύνε το και άφησε το να στεγνώσει πριν το ξαναχρησιμοποιήσεις.

Για όσους δεν έχουν πλυντήριο πιάτων χρειάζονται μόνο τρία πράγματα για να καθαρίσουν τα μπουκάλια τους: ζεστό νερό, υγρό για πλύσιμο των πιάτων και μια βούρτσα για μπουκάλια.
Αυτόν τον απλό καθαρισμό χρειάζεται να το κάνεις καθημερινά πόσο μάλλον το συγκεκριμένο διάστημα με την έξαρση του/των ιών.

Εάν έχεις να καθαρίσεις προσεκτικά για καιρό το μπουκάλι σου, θερμός, κύπελλο τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κάψουλα με ένζυμα.

Σε αντίθεση με τα πιάτα μας που μένουν στο σπίτι μας, τα μπουκάλια και τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια μας ταξιδεύουν μαζί μας στο αυτοκίνητο, στα γραφεία μας, τα μέσα μεζικής μεταφοράς, στα ασανσέρ και σε μέρη που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Έτσι είναι πολύ πιθανό να έρθουν σε επαφή με ιούς και μικρόβια.

Τα βακτήρια μπορούν να συγκεντρωθούν στο εξωτερικό τους, στο πώμα και στο σημείο από το οποίο πίνουμε. Είναι απαραίτητο να καθαρίζονται καθημερινά καθώς κάποιοι ιοί μπορούν να επιζήσουν σε σκληρές επιφάνειες μέχρι και εννέα ημέρες.

Επιπλέον το νερό έχει από μόνο του και κάποια μικρόβια και βακτήρια που ενδέχεται να υπάρχουν μέσα στο μπουκάλι μας όπου μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και μούχλα, αν δεν στεγνώσει καλά και μείνει κλειστό για ένα διάστημα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κάθε φορά που πίνουμε νερό μεταφέρονται στο μπουκάλι βακτήρια από το σάλιο μας.

“Μήπως θα ήταν καλύτερο να παίρνω πλαστικά μπουκάλια ή ποτήρια, να τα χρησιμοποιώ μια φορά και να τα πετάω;” μπορεί να αναρωτηθείς. Η απάντηση είναι όχι καθώς δεν λύνεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο περιβαλλοντικό. Επιπλέον δεν μπορείς να γνωρίζεις τι κουβαλάει το πλαστικό μπουκάλι ή το πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης από μέρη στα οποία έχει αποθηκευτεί και μεταφερθεί.

Όσο καθαρίζεις αυτά τα σκεύη σου καθημερινά, όσο πλένεις τα χέρια σου και όσο έχεις δυνατό ανοσοποιητικό, έχεις κάνει το καλύτερο που μπορείς.

Μάθε ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των χεριών σου, πατώντας εδώ!

10 τρόποι για να τονώσεις φυικά το ανοσοποιητικό σου! Μάθε τους, πατώντας εδώ!

Με στοιχεία από το Mind Body Green
Οι πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό το άρθρο έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν αντικαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού. 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα