Η ιστορία:Περπατάτε στη εξοχή και βλέπετε ένα χωράφι με υπέροχες, ζουμερές φράουλες. Το στομάχι σας γουργουρίζει και δεν βλέπετε κανέναν τριγύρω…

Ξέρουμε ότι όλοι αγαπούν τους ευγενικούς ανθρώπους και συνήθως κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε εντάξει. Υπάρχουν όμως πάντα μέρες και ώρες αδυναμίας, που προτιμάμε να κάνουμε και καμία ζαβολιά.

Για να γίνει κανείς πραγματικά καλός, πρέπει, αντί να παριστάνει τον άγιο, να δεχτεί τις αδυναμίες του και να παραδεχτεί ότι δεν είναι τέλειος. Και είναι φυσικό! Βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με πειρασμούς, στους οποίους επόμενο είναι περιστασιακά να ενδίδουμε…

Η ιστορία

Περπατάτε στη εξοχή και βλέπετε ένα χωράφι με υπέροχες, ζουμερές φράουλες. Το στομάχι σας γουργουρίζει και δεν βλέπετε κανέναν τριγύρω…

Οι ερωτήσεις

1. Υψώνεται ένα εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και στο δωρεάν κολατσιό σας. Σε ποιο ύψος φτάνει αυτό το εμπόδιο;

 

2. Μπαίνετε στο χωράφι και τρώτε φράουλες. Πόσες τρώτε;

 

3. Ξαφνικά εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης του κτήματος και αρχίζει να φωνάζει. Τι λέτε για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας;

 

4. Τώρα που όλα τελείωσαν, πώς αξιολογείτε τη γεύση που είχαν οι φράουλες; Και τώρα που το ξανασκέφτεστε πώς νιώσατε αφού τις κλέψατε;

 

Ο συμβολισμός

Οι φράουλες με το ελκυστικό άρωμα και το κόκκινο χρώμα είναι ένα σύμβολο σεξουαλικής έλξης και πόθου. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδράσατε σε αυτή την ιστορία δείχνει τη στάση σας απέναντι στις παράνομες σχέσεις και την “κλεμμένη” αγάπη.

Η ερμηνεία

1. Το ύψος του εμποδίου γύρω από το χωράφι δείχνει τον βαθμό αυτοσυγκράτησης και την αντοχή σας στον πειρασμό του σεξ.  Όσο πιο ψηλά το εμπόδιο, τόσο πιο ισχυρές είναι οι αντιστάσεις σας. Φανταστήκατε πως υπήρχε ένας φράκτης, ένα συρματόπλεγμα ή ένα σκοινάκι δεμένο στο ύψος της γάμπας;

2. Ο αριθμός των φρούτων που “φάγατε” αντιστοιχεί στον αριθμό των ανθρώπων που νομίζετε ότι θα μπορούσατε να αγαπάτε (ή να ποθείτε) ανά πάσα στιγμή. Αν σταματήσατε μετά από μια-δυο φράουλες είτε μάλλον πιστός στην ερωτική σας ζωή, Αν είστε από αυτούς που έφαγαν ντουζίνες, θα ήταν καλό να βάλετε λίγο φρένο!

3. Οι εξηγήσεις προς τον αγρότη δείχνουν πώς θα αμυνόσασταν αν σας έπιαναν… στα πράσα.
“Λυπάμαι, δεν θα ξανασυμβεί”. Καμία φορά μια απολογία μαζί με μια υπόσχεση αλλαγής συμπεριφοράς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεμπλέξει κανείς.

“Φαίνονταν τόσο νόστιμες, δεν μπορούσα να αντισταθώ”. Σύμφωνοι, αλλά φάγατε τις φράουλες που ανήκαν σε κάποιον άλλον. Παρ’ όλα αυτά, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική.

“Αυτές οι φράουλες ήταν εξαίρετες. θα σας πείραζε να πάρω μια δυο ακόμη;” Οι αγρότες έχουν όπλα και οι σύζυγοι δικηγόρους… Ευτυχώς που δεν έχετε τη δυνατότητα να πείτε κάτι άλλο.

4. Ο τρόπος που περιγράφετε τις φράουλες δίνει μια ιδέα για το πώς φαντάζεστε τα συναισθήματα σας όταν αναπολείτε μια “παράνομη” ερωτική περιπέτεια σας.

“Στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο νόστιμες όσο φαίνονταν”. Όλο αυτό δεν άξιζε τον κόπο, κάτι που συμβαίνει συχνά με τέτοιες περιπέτειες. Κρατήστε την εμπειρία και προχωρήστε σε κάτι άλλο.

“Τι γλυκές, τι ζουμερές, υπέροχες! Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τίποτε καλύτερο!” Είναι ολοφάνερο ότι μάλλον είστε “τοξικομανής” του έρωτα.

“Αυτές οι φράουλες δεν ήταν τόσο καλές, αλλά η περιπέτεια είχε πλάκα”. Ανήκετε στην ομάδα που, στατιστικά, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επαναλάβει το παράπτωμα.

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα