Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, με αφορμή τα 14 γενέθλια του “παιδιού” του, δεν κάνει μόνο μια σκληρή αυτοκριτική αλλά δίνει και ένα life coaching μάθημα, με post του ασφαλώς στο Facebook!
Κάνε όποιο λάθος μπορείς να φανταστείς. Αλλά κάνε δράση. Μόνο έτσι θα προχωρήσεις!

“Σήμερα είναι τα 14α γενέθλια του Facebook.

 

Είναι μια στιγμή για να αναλογιστούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει από εκείνον τον κοιτώνα στο Χάρβαρντ και πόσο πιο μακριά χρειάζεται να φτάσουμε για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά. Και είναι και μια στιγμή για να σκεφτούμε τι χρειάζεται για να κάνουμε καλύτερα.

 

Κάποιες φορές οι άνθρωποι ρωτάνε τι έχω μάθει σε αυτή τη διαδρομή. Ήμουν 19 όταν ξεκίνησα το Facebook και δεν ήξερα τίποτα από το πώς να χτίσω μια εταιρεία ή μια διεθνή internet υπηρεσία.

 

Όλα αυτά τα χρόνια, έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έκανα δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους και τοποθέτησα ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους. Έχασα σημαντικές τάσεις και υπήρξα αργός στις αντιδράσεις μου. Ξεκίνησα το ένα μετά το άλλο προϊόντα που απέτυχαν.

 

Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα, δεν είναι επειδή αποφύγαμε τα λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε πως ό,τι κάνουμε, έχει αρκετή σημασία, ώστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα σφάλουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επιτύχουμε πρόοδο.

 

Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτού του ταξιδιού και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα για να βελτιωθούμε. Αυτός ο στόχος ήταν πάντα η δύναμη μας και αυτό είναι που προσπαθούμε αυτόν τον χρόνο.

 

Το να ερχόμαστε κοντά με την οικογένεια και τους φίλους μας είναι αυτό που έχει σημασία, και 14 χρόνια τώρα είμαι υπερήφανος με αυτό που κάνουμε και ευγνώμων του να είμαι μέρος σε κάτι τόσο ουσιώδες.

 

Είναι τιμή που είμαι σε αυτό το ταξίδι μαζί σας.”

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.