από τον Robin Sharma

Χιλιάδες χρόνια πριν, στην Ταϊλάνδη, υπήρχε ένα άγαλμα του Βούδα φτιαγμένο από χρυσό. Οι μοναχοί προσεύχονταν σε αυτό και όσοι το αντίκριζαν έμεναν εκστατικοί από την ομορφιά του. Κάποια στιγμή ξένοι εισβολείς μπήκαν στη χώρα και ήταν σίγουρο ότι το ιερό και πολύτιμο άγαλμα θα περνούσε στα χέρια τους.

Οι μοναχοί δεν μπορούσαν να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Έτσι, επινόησαν ένα σχέδιο για να το σώσουν. Ξεκίνησαν να καλύπτουν το χρυσάφι, από το οποίο ήταν φτιαγμένο το άγαλμα, με στρώσεις από ευτελή υλικά. Έβαλαν τόσες πολλές στρώσεις στο αριστούργημα αυτό που ήταν βέβαιο ότι κανείς δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει τον Χρυσό Βούδα άρα και να τον βλάψει.

Έτσι κι έγινε… Οι εισβολείς πέρασαν ακριβώς από δίπλα του προσπερνώντας προσφέρονται μεγάλη ανακούφιση στους μοναχούς.

Αιώνες αργότερα κάποιος παρατήρησε μια χρυσή λάμψη να ξεπροβάλει σε μια άκρη του αγάλματος. Με προσοχή ξεκίνησε η δουλειά. Όσο οι άνθρωποι απομάκρυναν τις στρώσεις από το περίβλημα τόσο περισσότερο χρυσάφι έβγαινε στο φως.

Τελικά, ανακάλυψαν ότι αυτός ήταν ο Βούδας που ήταν φτιαγμένος από καθαρό χρυσό.

Ξέρεις, είσαι κι εσύ σαν αυτόν τον Βούδα. Όσο περισσότερη εσωτερική δουλειά κάνεις τόσο θα αποκαλύπτεται το χρυσάφι από το οποίο είσαι φτιαγμένος. Χρυσάφι που το έχεις καλύψει με τις πολλές στρώσεις πόνου που έχεις νιώσει στη ζωή σου και έτσι έχεις γίνει αγνώριστος.

Όσο όλοι μας εξελισσόμαστε, θεραπευόμαστε και ανεβαίνουμε τόσο θα αποκαλύπτονται η ηγετική μας ικανότητα, τα δώρα, η δόξα και το φως μας από τα οποία είμαστε φτιαγμένοι. Τα έχουμε μέσα μας και ο κόσμος μας τα έχει τόσο ανάγκη.

Κ.

Τα βιβλία του Robin Sharma κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα και τα βρίσκεις, πατώντας εδώ! 

Διάβασε κι άλλα άρθρα για τον Robin Sharma πατώντας εδώ και εδώ

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα