Ο Deepak Chopra μιλάει για την πίστη, τον διαλογισμό, τον έρωτα, τις σχέσεις και την Αγάπη που έχει απόλυτη ανάγκη να επεκτείνεται, να εξαπλώνεται, να εκδηλώνεται!
Απόλαυσε τον!

Η πίστη κάνει τα πάντα πιθανά

Το να έχεις μια εσωτερική βεβαιότητα ότι υπάρχει κάτι -είτε αυτό είναι θεός, θρησκεία ή οτιδήποτε πιστεύεις- σε βοηθάει το να βλέπεις πίσω, πάνω και πέρα από τα γεγονότα, να ελαφραίνει το βάρος που κουβαλάς και να καταλαβαίνεις γιατί έγινε ό,τι έγινε.
Να θυμάσαι ότι δε χρειάζεται να έχεις τις απαντήσεις για τα πάντα. Αυτή η ψευδαίσθηση ότι ελέγχεις και ξέρεις τα πάντα είναι που σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο ανασφαλής.

Ο διαλογισμός δε χρειάζεται να είναι δύσκολος

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν επειδή επικεντρώνουν στα αποτελέσματα ή αγχώνονται για το τι χρειάζεται να κάνουν. Όμως ο διαλογισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το άδειασμα του μυαλού από τις σκέψεις. Απλά κάθισε. Φυσικά και το μυαλό σου δε θα είναι απόλυτα σιωπηλό στην αρχή αλλά αν εσύ συνεχίσεις να κάνεις διαλογισμό θα βρεις την ειρήνη.

Ποτέ δε θα λύσεις το μυστήριο της ύπαρξης με τη λογική και την επιστήμη

Ασφαλώς και η επιστήμη είναι σπουδαίο εργαλείο, όμως είναι απλά ένας χάρτης, δε σου αποκαλύπτει τον προορισμό ή τις στάσεις που θα κάνεις κατά τη διαδρομή.
Για παράδειγμα, σκέψου τον έρωτα.
Είναι ένας γρίφος που δεν μετριέται ούτε αποδεικνύεται, όμως υπάρχει και κάνει τη ζωή να αξίζει.

Αγάπη σημαίνει απόλυτη αποδοχή

Με τον καιρό κατάλαβα ότι σε μια σχέση ή σε έναν γάμο δεν πρέπει να προσπαθείς να αλλάξεις τον σύντροφο σου. Είμαστε αυτοί που είμαστε και όταν αποδέχεσαι τους ανθρώπους, αντί να προσπαθείς να τους αλλάξεις για να χωρέσουν σε αυτά που χρειάζεσαι, τότε η σχέση θα ανθίσει απόλυτα.

Αγαπώ την οικογένεια και τα παιδιά μου αλλά αυτό δεν είναι αρκετό

Είναι εγωιστικό να αγαπώ μόνο τους δικούς μου ανθρώπους στη ζωή.
Υπάρχει τόση σύγκρουση σήμερα που σκέφτομαι ότι είναι σημαντικό το να προσπαθεί ο καθένας μας όσο περισσότερο μπορεί να αγαπάει.
Η αληθινή αγάπη χρειάζεται να εξαπλώνεται, να είναι επεκτατική, να εκδηλώνεται.
Δε θέλω να την περιορίζω μόνο σε αυτό που είμαι εγώ και στους γύρω μου.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.