…και είμαι εδώ να σου πώς είναι

Κυριακή πρωί και ξυπνάω με όρεξη. Μιλάω με τους φίλους μου στο τηλέφωνο και δίνουμε το ραντεβού μας έξω από την αίθουσα που θα γινόταν το Fight 2 Win.
Ακούγεται από μέσα δυνατά η μουσική, ο κόσμος έχει κέφια, συναντιόμαστε, τα λέμε για λίγο, χαιρόμαστε και μπαίνουμε στην αίθουσα. Το μεσημέρι και στο τέλος του σεμιναρίου δεν βγαίνουμε απλά χαμογελαστοί. Βγαίνουμε αποφασισμένοι. Και σε λίγο, νικητές!

  • Τι είναι αυτό που σε κάνει να βάζεις στόχους και να μην τους πετυχαίνεις;
  • Τι είναι αυτό που σε κάνει να βάζεις λάθος στόχους;
  • Τι είναι αυτό που σε κάνει να βάλεις έναν στόχο που θα τον ξεχάσεις την επόμενη ημέρα;
  • Τι είναι αυτό που σε κάνει να καίγεσαι γι’ αυτό που θέλεις να πετύχεις αλλά αυτοματικά σχεδόν να μονολογείς ότι αυτό δεν είναι για εσένα;
  • Μήπως μπορείς να φανταστείς τι είναι αυτό που σε εμποδίζει;

 

Ένα αγκαθάκι είναι. Ένα τόσο δα μικρό και ασήμαντο αγκαθάκι. Είναι όμως ένα αγκαθάκι που επειδή βρίσκεται χρόνια ολόκληρα στο σύστημα σου και σε κάνει ό,τι θέλει!  Γιατί τόσα χρόνια αυτό το αγκαθάκι έχει διαπιστώσει πως έχει τη δύναμη να σε εμποδίσει να κινηθείς, να δράσεις, να ζήσεις δυναμικά και να πετύχεις όσα μπορείς να επιτύχεις.

Αυτά σκεφτόμουν την Κυριακή και μετά το τέλος του σεμιναρίου. Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Μαρία Λεβέντη  που διοργανώνει το σεμινάριο Fight 2 win όπου με απλό τρόπο μαθαίνουμε την τέχνη του να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε.

Το σεμινάριο με ένα παράδειγμα

Πώς βάζεις στόχους;
Κάνοντας δυο απλές ερωτήσεις ξανά και ξανά μέχρι να καταλήξεις σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα:
Οι ερωτήσεις είναι το “Δηλαδή” και το “Πότε”.

Το δηλαδή ξεκαθαρίζει, ενώ το πότε καθορίζει.

π.χ. Θέλω να αδυνατίσω.

Δηλαδή; Θέλω να χάσω 5 κιλά.

Δηλαδή; 5 κιλά λίπους.

Δηλαδή από όλο το σώμα; Κυρίως από τους γοφούς.

Πότε; Από σήμερα μέχρι και τον Μάιο.

Το πρώτο βήμα το έκανες θέτοντας ξεκάθαρο τον στόχο σου.

Τι άλλο θα χρειαστείς; Θα χρειαστείς έναν μέντορα. Κάποιον που θα σε εμπνεύσει να προχωρήσεις, που το έχει ζήσει κι αυτός και που θα μπορέσει να σε βοηθήσει αποτελεσματικά.

Ερώτηση: Δηλαδή μπορεί να είναι και η μαμά μου/ο άντρας μου, /η φίλη μου, ο μέντορας μου;

Απάντηση: Ναι, αν η μαμά σου είναι και διαιτολόγος. Αν δεν είναι και διαιτολόγος, η μαμά μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός σύμμαχος.

Συμπέρασμα: Δηλαδή, βρίσκω τον μέντορα που χρειάζομαι -τον διαιτολόγο ο οποίος θα με παρακολουθεί και θα με καθοδηγεί…

και το σύμμαχο που χρειάζομαι -τη μαμά μου που θα μου μαγειρεύει.

Αν ο στόχος είναι μεγάλος, τον κομματιάζεις. Αν θέλεις να χάσεις 15 κιλά αλλά σου φαίνεται αδύνατον, ξεκίνα από τα 5, μάθε τα βήματα, χτίσε την αυτοπεποίθηση σου, και θα φτάσεις και τα 20 αν το θέλεις.

Λίγο μετά θα μάθεις και τους 5 -μόλις φόβους- που σε κρατάνε πίσω και σε εμποδίζουν να ζήσεις, να χαρείς, να νικήσεις.

Γιατί να πας

Και τώρα ίσως ρωτήσεις μα είναι λόγοι αυτοί για να λες ότι είναι από τα καλύτερα σεμινάρια για στόχους στην Αθήνα; Και θα σου απαντήσω, πως ναι, είναι.

-Το σεμινάριο είναι οργανωμένο, είναι κατανοητό και είναι για εσένα, είτε είσαι στα πρώτα βήματα της αυτοβελτίωσης σου είτε είσαι περισσότερο προχωρημένος.

Η τιμή του είναι εξαιρετική, 80 ευρώ, και στο διάλειμμα έχεις σνακ και καφέ.

-Θα νιώσεις την ενέργεια σου να ανεβαίνει.

-Θα μάθεις την τέχνη του να βάλεις τον κατάλληλο για εσένα στόχο αυτή την εποχή.

-Στο τέλος θα πάρεις και μια διανοητική άσκηση, ξέρεις από αυτές που κλείνεις τα ματάκια σου και έρχεσαι σε επαφή με το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού σου που είναι και το μόνο που μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που θέλεις. Κι αυτό το κομμάτι του σεμιναρίου είναι ανεκτίμητο και δεν το βρίσκεις κάπου αλλού.

 

από την Καίτη Φαρμάκη

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια, πάτα εδώ!

 

Info

Η dr. Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ιδρύτρια της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας και συγγραφέας. Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί τα σεμινάρια Fight 2 win και εκπαιδεύει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μήνα ώστε να μπορέσουν να βρουν τη δύναμη τους, να μάθουν την τέχνη του να βάζουν στόχους και τελικά να πολεμάνε όχι για να μη χάσουν αλλά για να νικήσουν.

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(2) Σχόλια

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.