Μόνο στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε ετησίως 2 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια για νερό και αναψυκτικά και 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια του καφέ. Νούμερα που ζαλίζουν… Από αυτά ανακυκλώνεται μόνο ένα μικρό μέρος.
Κι αν σκεφτείς ότι ένα πλαστικό μπουκάλι κάνει 500 χρόνια για να αποσυντεθεί τότε φαίνεται επίκαιρο το ερώτημα του National Geographic “Πλανήτης ή Πλαστικό;”

Κάθε χρόνο, οι Ευρωπαίοι παράγουμε 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων (στοιχεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και λιγότερο από το 30% αυτών πηγαίνει για ανακύκλωση.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πλαστικά υλικά αποτελούν το 85% των απορριμμάτων στις παραλίες. Πλαστικά υλικά που τελικά καταλήγουν στο πιάτο, στον οργανισμό και στους πνεύμονες μας με άγνωστες προς το παρόν επιπτώσεις για την υγεία μας.

Η Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για τη χρήση τού -χωρίς υπερβολή- φονικού πλαστικού.

Plastic is not Fantastic…
Και εδώ θα διαβάσεις πρακτικούς τρόπους για να βγάλεις τα πλαστικά μιας χρήσης από τη ζωή σου και πώς να τα αντικαταστήσεις. Για να χαρείς και εσύ και το περιβάλλον.

Και να ένας πίνακας της Greenpeace με το πόσα χρόνια χρειάζεται κάτι πλαστικό για να αποσυντεθεί.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

  • Γιάννης (07/06/2018)

    Το πλαστικό δεν μπορεί να “βιοδιαλυθεί” (biodegrade, συγνώμη δεν ξέρω τον ελληνικό όρο) με αποτέλεσμα να μένει στο περιβάλλον χιλιάδες χρόνια και όχι μόνο 500 χρόνια όπως ο πολύς κόσμος τείνει να πιστεύει.

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.