Γη, Αέρας, Νερό, Φωτιά

Υπάρχουν 12 ζώδια και 4 στοιχεία: η Γη, ο Αέρας, το Νερό και η Φωτιά!
Καλό είναι σε κάθε ωροσκόπιο να υπάρχει η παρουσία και των τεσσάρων στοιχείων ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στη γείωση, τη νόηση, το συναίσθημα και την περιπέτεια.
Τι γίνεται όμως όταν κάποιο στοιχείο δεν το έχεις καθόλου ή λείπει εντελώς από το ωροσκόπιο σου;

Σκέψου τι κάνεις μη φυσικά, καθόλου ή υπερβολικά

-συναίσθημα, προσφορά, στρατηγική, διασκέδαση-

και θα έχεις ήδη μια εικόνα.

Πώς θα μάθεις τα… στοιχεία σου 

Η διαδικασία βήμα βήμα

α) Βρες στο διαδίκτυο πού μπορείς να έχεις “Δωρεάν Γενέθλιο Χάρτη”“ή “Free Natal Chart”.

β) Συμπλήρωσε τα στοιχεία γέννησης σου.

γ) Τσέκαρε, ακόμα και σημειώνοντας σε χαρτί, σε ποιο ζώδιο είναι οι πλανήτες σου -Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας-  έναν έναν.

δ) Αντιστοίχησε ζώδια με στοιχεία. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις. Δες το πινακάκι που ακολουθεί.

ε) Μέτρησε σε ποιο στοιχείο έχεις αρκετούς πλανήτες και σε ποιο έχεις έναν ή και κανέναν.
Να υπολογίσεις και το στοιχείο του ωροσκόπου σου!

 

Τα στοιχεία και τα ζώδια τους

 

ΓΗ: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
ΑΕΡΑΣ: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος
ΝΕΡΟ: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς
ΦΩΤΙΑ: Κριός, Λέων, Τοξότης

Να ξέρεις ότι ακόμα και εάν δεν υπάρχει του στοιχείο του Αέρα, της Γη, του Νερού ή της Φωτιάς στο ωροσκόπιο σου υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να υπάρξει, συνειδητά πια, ισορροπία στη ζωή και στις αντιδράσεις σου. 

Αν λείπει το στοιχείο της Γης

Σου λείπει η πρακτικότητα και η γείωση.

Δεν θέλεις, δεν σε ενδιαφέρει και δεν θεωρείς πρόβλημα που δεν έχεις μια τάξη στη ζωή, στο σπίτι, στον χώρο, στα οικονομικά, στις σκέψεις σου. Είσαι… άτακτος.

Πολύ πιθανό να μην σε ενδιαφέρει καθόλου ή να σε ενδιαφέρει υπερβολικά το φαγητό.

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης σου είναι όταν χρειάζεται να κάνεις κάτι απόλυτα πρακτικό και απαραίτητο: να πας στην εφορία, να κάνεις μετακόμιση, να καθαρίσεις το σπίτι σου, να βοηθήσεις.

Πολύ θα ήθελες όλα τα πρακτικά να τα κάνουν άλλοι για εσένα όμως θυμήσου: αν δεν βάλεις ο ίδιος μια τάξη στη ζωή σου και στα οικονομικά σου, δεν θα μπορέσεις να έχεις σταθερά και καλά αποτελέσματα.

Για να συμπληρωθεί το κενό έλκεις μόνιμα στη ζωή σου ανθρώπους που έχουν έντονο το στοιχείο της Γης και το πιο πιθανό είναι να εξαρτηθείς από αυτούς. Θα ήθελες κάτι τέτοιο;

Τι μπορείς να κάνεις

-Το πιο μαγικό και αποτελεσματικό από όλα είναι να περπατάς ξυπόλυτος! Αν μπορέσεις να το κάνεις και σε μια παραλία ή στο χώμα, ακόμα καλύτερο.

-Βάλε στη διατροφή σου τρόφιμα που μεγαλώνουν κοντά ή και κάτω από τη γη.
Πατάτες, κρεμμύδια, γλυκοπατάτες, καρότα, ντομάτες, λάχανο, κουνουπίδι, σταφύλια, γογγύλια, ραπανάκια και αλλά τέτοια που πολύ πιθανό τώρα να τα αποφεύγεις.

-Φόρεσε ρούχα σε γήινα χρώματα.

-Κάνε παρέα με Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους και αντίγραψε το πώς διεκπεραιώνουν τις καθημερινές υποθέσεις τους.

-Κάνε μια βόλτα στο βουνό.

-Σκαρφάλωσε.

-Γράψε όλες σου τις υποχρεώσεις σε ένα χαρτί και προσπάθησε να τις κάνεις με σειρά προστεραιότητας.

Αν λείπει το στοιχείο του Νερού

Το νερό χαρακτηρίζεται από τη ροή που έχει όπως και από την καρποφορία που προκαλεί απλά και μόνο με την ύπαρξη του. Οι άνθρωποι που έχουν ισορροπία στο στοιχείο του νερού είναι ήσυχοι, αγαπούν την ηρεμία, είναι συναισθηματικοί και ξέρουν πότε να… κυλάνε και πότε να σταματάνε.

Με την έλλειψη του στοιχείου του νερού συχνά παρασύρεσαι από τη δουλειά, τις σκέψεις, τις υποχρεώσεις σου και ξεχνάς τους δικούς σου ανθρώπους όπως και τις δικές σου συναισθηματικές ανάγκες

Πιθανώς οι άλλοι να σου λένε κατά τη διάρκεια της ζωής σου ότι δεν είσαι καθόλου τρυφερός. Ακόμα και όταν “αναγκαστείς” να μάθεις στην τρυφερότητα ενδέχεται να τη δίνεις χωρίς πολύ συναίσθημα.

Πολύ πιθανό να έχεις συναισθηματικές εκρήξεις ή να μιλάς συνέχεια για τα συναισθήματά σου, χωρίς να πείθεις κανέναν, και κουράζοντας τους άλλους.

Πολύ πιθανό να είσαι τσιγκούνης ή υπερβολικά γενναιόδωρος.

Τι μπορείς να κάνεις

-Απλά πράγματα, όπως το να πίνεις αρκετό νερό!
Πιες νερό, ενυδατώσου και επίτρεψε να έρθει ροή στη ζωή και στις υποθέσεις σου.

-Κάνε συχνά μπάνιο σε μια γεμάτη μπανιέρα. Μάλλον θα προτιμάς το ντους, όμως στην προκειμένη περίπτωση ένα απολαυστικό μπάνιο στην μπανιέρα που θα διαρκέσει είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Βάλε άλατα, αιθέρια έλαια, βάλε μουσική και μείνε ακόμα και με το… ζόρι στην μπανιέρα.

Πατώντας εδώ, μάθε 5 ιδέες για να κάνεις το μπάνιο σου μια απολαυστική εμπειρία!

-Γράψε ημερολόγιο. Το πιο πιθανό ξεκινώντας να γράφεις ημερολόγιο είναι να γράφεις τις υποχρεώσεις σου ή τις σκέψεις σου. Τώρα, που κάνεις μια αλλαγή προς τον πιο ισορροπημένο εαυτό σου χρειάζεται να γράφεις τα συναισθήματά σου. Στην αρχή θα σου φανεί δύσκολο, ανώφελο ή αστείο όμως αυτό θα φέρει μια απολαυστική και λειτουργική ισορροπία στη ζωή σου.

-Πήγαινε σε θάλασσες, ποτάμια και λίμνες.

-Κάνε παρέα με Σκορπιούς, Ιχθείς και Καρκίνους και αντίγραψε τον τρόπο που ζουν και αφήνονται στη ροή.

-Πάρε έναν κρύσταλλο φεγγαρόπετρα να σου κάνει παρέα και να έρθεις σε ουσιαστική επαφή με τα συναισθήματα σου. Δεν θα πονέσει…

-Μάθε να βάζεις φρένο στον εαυτό σου όταν μιλάς, δίνεις, παίρνεις ή δουλεύεις. Η ορμητικότητα όπως και η λιμνάζουσα ενέργεια είναι οι δυο όψεις ενός ίδιου νομίσματος.

Αν λείπει το στοιχείο του Αέρα

Ο αέρας είναι η επικοινωνία. Είναι το στοιχείο που μεταφέρει πληροφορία από το ένα σημείο και από τον έναν άνθρωπο στον άλλον. Είναι η φρεσκάδα και η ελευθερία.
Αν από το ωροσκόπιο σου λείπει αυτό το στοιχείο είναι πολύ πιθανό να μην μιλάς και να μην επικοινωνείς αποτελεσματικά. Ή ενδέχεται να μιλάς πολύ και να μεταφέρεις πιο πολλά από όσα χρειάζεται, κάνοντας κακό σε εσένα

Πιθανώς να είσαι υπερβολικά συναισθηματικός, γειωμένος ή παράτολμος. Αν θέλεις να λειτουργήσεις με έναν τρόπο που θα αλλάξει τη ζωή σου, μπορείς να κάνεις κάποια απλά πράγματα.

Τι μπορείς να κάνεις

-Ασκήσου στις αναπνοές! Ναι, μάθε να αναπνέεις συνειδητά.

Πατώντας εδώ, θα μάθεις μια αναπνοή για να κοιμάσαι πιο εύκολα τα βράδια!

-Βάλε στη ζωή σου σε ρούχα, αντικείμενα ακόμα και σε screen saver το γαλάζιο χρώμα.

-Γράψε ημερολόγιο. Εκεί θέλω να καταγράφεις τις ιδέες σου και ό,τι σε εμπνέει, όχι μόνο συναισθήματα ή κατορθώματα. Παράδειγμα: Πήγα σήμερα στο super market και είδα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να βοηθάει ο ένας τον άλλον με τον πιο τρυφερό τρόπο. Έτσι οραματίζομαι/σκέφτομαι τον εαυτό μου.

-Μάθε να είσαι διπλωματικός. Μάθε πώς να ισορροπείς και να φέρνεις αρμονία στις σχέσεις σου με τον πιο φυσικό τρόπο.

-Σε όποιο σημείο βρεις καθαρό αέρα νιώσε τον να μπαίνει στο σύστημα σου όχι μόνο από την αναπνευστική οδό αλλά και από κάθε κύτταρο στο σώμα σου.

-Κάνε παρέα με Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους και αντίγραψε πώς χειρίζονται όλα όσα δεν έχεις ή τα έχεις σε υπερβολικό βαθμό.

Και τέλος, μάθε στον εαυτό σου τον τρόπο να μιλάει όσο χρειάζεται: ούτε λίγο και καθόλου, ούτε πολύ.

Αν λείπει το στοιχείο της Φωτιάς

Η φωτιά χαρακτηρίζεται από την ορμή και τη ζεστασιά της. Η φωτιά ήταν αυτό που χρειάστηκε να κλέψει ο Προμηθέας από τους Θεούς να το δώσει στους ανθρώπους ώστε να γίνει η ζωή τους καλύτερη και να αναβαθμιστεί.

Η φωτιά μπορεί να είναι καταστροφική όταν ξεφεύγει. Όμως όταν χρησιμοποιείται σοφά και με σεβασμό φέρνει ζεστασιά, εξέλιξη, μύηση και εξαγνισμό.

Αν από το προσωπικό σου ωροσκόπιο λείπει το στοιχείο της Φωτιάς είναι πολύ πιθανό να σου λείπει η ενέργεια. Και κυρίως η ενέργεια να ξεκινήσεις πράγματα. Μοιάζει να χρειάζεσαι τους άλλους να σε κινητοποιήσουν.

Πολύ πιθανό να είσαι ένας πολύ επικοινωνιακός, συναισθηματικός ή και αποτελεσματικός άνθρωπος, όμως αν δεν βρεις την εσωτερική σου φλόγα θα αφήσεις πολλά ταλέντα σου και τομείς της ζωής σου χωρίς να τα αξιοπήσεις.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μπορεί να μοιάζει ασήμαντο αλλά δεν είναι είναι το γεγονός ότι έχεις τη διασκέδαση ως τελευταία προτεραιότητα σου.

Δεν ξέρεις πώς να διασκεδάζεις με την καρδιά σου. Δεν ξέρεις πώς να βρίσκεις σε ό,τι κάνεις, ακόμα και στο πλένεις τα πιάτα, το στοιχείο της διασκέδασης.

Τι μπορείς να κάνεις

-Βάλε μουσική και χόρεψε! Μπορείς να το κάνεις μόνος στο σπίτι αλλά να το κάνεις κάθε μέρα.

-Αν βρεθείς σε ένα πάρτι ή γιορτή άφησε την κουβέντα ή το φαγητό και ξεκίνα να χορεύεις. Μπορεί αρχικά να αισθανθείς γελοίος ή αδέξιος όμως στο χρωστάς στο σύστημα σου που ζει χρόνια χωρίς να το… ρίχνει έξω έστω και για λίγο!

-Μπορείς να βάλεις στη διατροφή σου τρόφιμα και φαγητά που… καίνε. Πολύ πιθανό να μην σου αρέσουν τα καυτερά όμως για αρχή μπορείς να πίνεις ζεστό καφέ, αντί για κρύο, να πίνεις νερό από τη βρύση και όχι από το ψυγείο και να αυξήσεις ζεστά ροφήματα και σούπες.Ασφαλώς και καλό είναι να απολαμβάνεις, και θα σου συμβαίνει κάθε φορά και πιο πολύ, ένα πικάντικο φαγητό.

-Αν έχεις στο σπίτι σου τζάκι να το ανάβεις συχνά. Αλλιώς και ένα screen saver με τζάκι ή φωτιά θα στείλει το… μήνυμα στο σύστημα σου.

-Μπορείς να ανάβεις κεριά για να γίνει ο χώρος σου περισσότερο ζεστός.

-Βάλε κόκκινα ή πορτοκαλί στοιχεία στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

-Φόρεσε κάτι κόκκινο όσο κι αν νιώσεις άβολα αρχικά.

Αυτό που θα σε απογειώσεις και που θα σε κάνει να… σου σφίξεις το χέρι με υπερηφάνεια, είναι να κάνεις κάτι τολμηρό. Κάνε κάτι που δεν θα τολμούσες σε κανονικές συνθήκες. Ζήτησε αύξηση ή καλύτερο γραφείο, κάνε εσύ την πρώτη κίνηση για μια συνάντηση ή ένα ραντεβού, κάνε ένα rapell, κατάδυση, ορειβασία ή κάτι που να βγάλει από τη ζώνη άνεσης σου.

-Και βέβαια, κάνε παρέα με Κριούς, Λέοντες και Τοξότες! Θα σου δείξουν πώς να είσαι όσο χρειάζεται πρωτοπόρος, τολμηρός ή διασκεδαστικός.

Σταδιακά θα αλλάξει η ζωή σου και θα γίνει και πιο χαρούμενη.

Καίτη Φαρμάκη 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα