Σου έχει τύχει ποτέ να κοιτάξεις πίσω και να δεις καθαρά τον λόγο για τον οποίον συνέβησαν τα πάντα; Έξι χρόνια πριν ήμουν μια επιτυχημένη επιχειρηματίας, παντρεμένη δεύτερη φορά, με μια μεγάλη κόρη και με έναν καρκίνο… Κι όμως, εκείνη η περίοδος υπήρξε η πιο σημαντική της ζωής μου.

Η εικόνα στο κάδρο φαινόταν μια χαρά. Είχα οικογένεια, που προσπαθούσα να τη μεγαλώσω κάνοντας δυο αποτυχημένες εξωσωματικές, και είχα πετύχει στη δουλειά μου φυσικά μετά από πολύ κόπο, ανησυχία, άγχος και κούραση. “Τα καλά κόποις κτώνται” μονολογούσα και με πίεζα όσο γινόταν.

Μέχρι που μια ημέρα σαν όλες τις άλλες η διάγνωση υπήρξε ξεκάθαρη: καρκίνος. Και τότε για πρώτη φορά ένιωσα σοκαρισμένη και απελπισμένη.

Γιατί εγώ; Γιατί σε εμένα; Τόσο άτυχη; Τι είχα κάνει για να αξίζω μια τέτοια τιμωρία; Θα πεθάνω; Θα ζήσω άρρωστη; Τι άλλο κακό θα μου συμβεί;

Ιατρικά, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Στην ουσία όμως δεν έκανα καμία προσπάθεια για να αλλάξω ό,τι είχε φέρει τον καρκίνο στο σώμα και στη ζωή μου. Ξαναχάθηκα στο μάτριξ, στον ανταγωνισμό, στην αγωνία, στην πίεση και την καταπίεση όπως είχα μάθει να κάνω πάντα και όπως έβλεπα να κάνουν και πολλοί γύρω μου.

Και τότε, έρχεται και το δεύτερο -ακόμα πιο- δυνατό χαστούκι.
Διαγνώστηκα με ινομυαλγία, ένα αυτοάνοσο που παραλύει τους μύες του σώματος και που κάνει την κάθε κίνηση επίπονη. Η γνωμάτευση των γιατρών ήταν αποκαρδιωτική.
“Δεν περνάει. Δεν υπάρχουν φάρμακα για τη πάθηση σου. Θα μάθεις να ζεις με αυτό. Κάποιες μέρες που θα είσαι καλύτερα θα μπορείς και να σηκώνεσαι από το κρεβάτι.”
Το σώμα μου έκανε μια ύστατη προσπάθεια να μου δείξει όλα αυτά που εγώ αδυνατούσα να δω: Το πόσο πολύ είχα πιέσει τον εαυτό μου.

Όμως, το ατίθασο πνεύμα μου αντέδρασε στην ιδέα της παράλυσης και αντί να παραδοθώ άρχισα να αναζητώ τη λύση.
Και κάπου εκεί ξεκινάει το ταξίδι μου στο Thetahealing. Η ασθένεια ήταν η αφορμή να στραφώ προς τα μέσα και θυμηθώ ποια είμαι.

Κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος, μια φίλη μου μίλησε για το Thetahealing. Χωρίς να μου εξηγήσει πολλά, μου είπε ότι πρόκειται για μια θεραπεία που δουλεύει με το υποσυνείδητο και ότι μπορούσε να με βοηθήσει πολύ. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό ή απίστευτο, όμως από το μεγαλειώδες υποσυνείδητο έρχεται το 96% των σκέψεων μας καθημερινά. Και οι σκέψεις είναι αυτές που καθορίζουν τη ζωή που ζούμε. Οπότε κάθε αλλαγή, από εκεί χρειάζεται να ξεκινάει για να είναι αυτό που λέμε ριζική και άμεση. Αποφάσισα να το κάνω.

Μια βδομάδα μετά το τηλεφώνημα, βρίσκομαι να κάνω τη πρώτη μου συνεδρία Thetahealing. Έχω πάει σε αυτή τη συνάντηση, χωρίς να ξέρω τι να περιμένω και τι θα συναντήσω. Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω καλά.

Η εμπειρία ήταν για εμένα μια αποκάλυψη. Εγώ και η θεραπεύτρια σε ένα δωμάτιο να ξετυλίγουμε με αποτελεσματικό αλλά ήπιο τρόπο το κουβάρι των πεποιθήσεων, των σκέψεων, των πράξεων. Το βάρος που ένιωθα έγινε αυτόματα πιο ελαφρύ όχι γιατί το μοιράστηκα μαζί της αλλά γιατί όντως έφευγαν κομμάτια του.

Η τεχνική είναι απλή όπως και όλα τα μεγαλειώδη σε αυτή τη ζωή. Χωρίς εφέ, φασαρία και εντυπωσιασμό, με απλές ερωτήσεις, τσεκάρισμα με την κινησιολογία και άμεσες συνειδητοποιήσεις.

Η πεποίθηση που μου έλεγε ότι χρειάζεται να πολεμάω για να πετύχω έφυγε. Η πεποίθηση που μου επέβαλε να είναι όλοι πάνω από εμένα, έφυγε. Η πεποίθηση που μου έλεγε ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από αυτά που βλέπω, έφυγε. Η πεποίθηση που έλεγε ότι για να με αγαπάνε οι άλλοι πρέπει να είμαι ικανή και να τα πετυχαίνω όλα, έφυγε. Η πεποίθηση που μου έλεγε να μην έχω εμπιστοσύνη στη ζωή, έφυγε.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, τα πάντα έγιναν ξεκάθαρα. Μπόρεσα να πάρω απόσταση από την κατάσταση και να δω τη ζωή μου, σαν ένα παζλ που για πρώτη φορά ήξερα ποια κομμάτια του λείπουν, ποια κομμάτια είναι λάθος και γιατί. Αυτό συμβαίνει όταν βγάζεις τις αρνητικές πεποιθήσεις που σε κρατάνε πίσω, που σε κάνουν δυστυχισμένο και που, όπως στην περίπτωση μου, σε αρρωσταίνουν.

Όσο σκληρό και αν ήταν να συνειδητοποιώ ότι οι επιλογές μου με είχαν οδηγήσει σε τόσο πόνο, άλλο τόσο λυτρωτικό ήταν γιατί ήξερα πως αλλάζοντας την οπτική μου και τις πεποιθήσεις μου, μπορούσα να αλλάξω τη ζωή μου και να αποκαταστήσω την υγεία μου.

Δεν έγιναν όλα μέσα σε μια μέρα, αλλά σίγουρα χρειάστηκε πολύ λιγότερος χρόνος από αυτόν που υπολόγιζα με τον… συνειδητό λογικό νου.

Ήταν τόσο πραγματικά αποκαλυπτικό και τόσο ξεκάθαρο που αποφάσισα να αλλάξω ζωή. Ό,τι με αρρώσταινε έφυγε από τη ζωή μου με τον πιο φυσικό ίσως και ανώδυνο, για εμένα, τρόπο.

Από εκείνη την ημέρα άλλαξε η ζωή μου. Όλα μπήκαν στη θέση τους και εγώ βρήκα τον δρόμο μου. Εδώ και αρκετά χρόνια είμαι θεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Thetahealing και βοηθάω με τη σειρά μου όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ να κάνουν ειρήνη με τον εαυτό τους και να ανακαλύψουν τι θέλουν ώστε να είναι ευτυχισμένοι και ελεύθεροι από αναίτια εμπόδια.

Τώρα είμαι απόλυτα υγιής και ευγνώμων για όλη αυτή την εμπειρία. Ζω κάθε μέρα γνωρίζοντας πόσο ευλογημένη είμαι. Έμαθα να με αγαπώ και να με αποδέχομαι. Αφού τα κατάφερα εγώ, σίγουρα μπορούν όλοι να τα καταφέρουν. Γιατί όλοι προερχόμαστε από την ίδια πηγή. Έχουμε όλοι την ίδια Θεϊκή ουσία: Την αγάπη!

Με αγάπη
Μαρία Αναστασιάδου

Μάθε περισσότερα για το Thetahealing, εδώ

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.