Όσο υπάρχει φεγγάρι, τόσο θα υπάρχουν ιστορίες για το πώς αυτό επηρεάζει ανθρώπους, νερά και ζώα. Ειδικά οι εκλείψεις είναι γεμάτες με ιστορίες, υποθέσεις και αλλά γεγονότα.
Πώς επηρεάζεται όμως το σώμα σου κατά τη διάρκεια μιας ‘Εκλειψης-Πανσελήνου όπως η σημερινή;

Ακόμα και σε επίσημο κείμενο της NASA αναφέρεται ότι οι εκλείψεις πάντα ήταν ικανές να έχουν έντονη ψυχολογική επίδραση και αναστάτωση στους ανθρώπους. Τι μπορεί να συμβεί λοιπόν στο σώμα σου κατά τη διάρκεια μια έκλειψης;

Για τα κιλά τα κάνεις όλα…
Καλό είναι να μη ζυγίζεσαι τις ημέρες κοντά στην Πανσέληνο και στη σεληνιακή έκλειψη. . Υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω της κατακράτησης υγρών, καθώς γεμίζει το φεγγάρι “γεμίζουμε” κι εμείς, και έτσι η ζυγαριά να δείξει κάτι παραπάνω.

Η περίοδος κύκλους κάνει
Η Σελήνη κάνει έναν ολόκληρο κύκλο -από Πανσέληνο σε Πανσέληνο- μέσα σε 29,5 ημέρες, ενώ ο έμμηνος κύκλος της γυναίκας είναι κοντά στις 28 ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι οι γυναίκες και η Σελήνη συντονίζονται. Μάλιστα μετρήθηκε ότι το 30% των γυναικών έχουν σταθερά, περίοδο κάθε Πανσέληνο.

Φουντώνει η γονιμότητα
Σε πολλές κουλτούρες, η πιο κατάλληλη εποχή για να μείνει έγκυος μια γυναίκα είναι όσο γεμίζει το φεγγάρι, όσο πλησιάζουμε προς την Πανσέληνο ή όσο πλησιάζει η φάση της Σελήνης στη συγκεκριμένη φάση Σελήνης κατά την οποία γεννήθηκε η γυναίκα. Σου φαίνεται περίπλοκο; Μάθε εδώ σε ποια φάση της Σελήνης γεννήθηκες εσύ, και βγάλε τα συμπεράσματα σου. Πάντως, καλό είναι να μη μένει έγκυος μια γυναίκα κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε έκλειψης.

Είναι πολλά τα προβατάκια
Πολύ πιθανό με την έκλειψη, ειδικά με τη σημερινή, να έχεις θέματα με τον ύπνο σου. Όπως αναστατώνονται τα νερά από το φεγγάρι έτσι αναστατώνεται και το δικό μας σύστημα. Αν νιώθεις ότι δεν πρόκειται να κοιμηθείς εύκολα σήμερα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ένας διαλογισμός, μπορούν να βοηθήσουν.

Το φαγητό σου
Επιστημονικές αποδείξεις δε βρήκαμε, όμως σημαντικοί γιόγκι υποστήριζαν ότι δε χρειάζεται να τρως κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς οποιοδήποτε τρόφιμο εξαιτίας της απομάκρυνσης του από το φυσικό του περιβάλλον, γίνεται αρκετά τοξικό για το σώμα σου. Έτσι κι αλλιώς σε περιόδους αναταραχής, καλό είναι να τρώμε όσο πιο προσεκτικά γίνεται.

Αλλάζει η διάθεση σου
Συνηθίζουμε να το λέμε για την Πανσέληνο αλλά ισχύει το ίδιο και για τη Σεληνιακή έκλειψη: η κάθε Πανσέληνος φουντώνει το συναίσθημα που ήδη νιώθεις. Αν διανύεις μια ωραία περίοδο στη ζωή σου, η ευτυχία σου θα μεγιστοποιηθεί τις ημέρες της έκλειψης, Και το αντίθετο βέβαια… Οπότε, αν αυτές τις ημέρες νιώθεις πίεση, θλίψη, αναστάτωση, εκνευρισμό, γέλα με τον εαυτό σου και μη σου δίνεις και τόση σημασία. Σε λίγες ημέρες ισορροπήσουν τα όποια συναισθήματα.

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.