Βλέπω κόσμο να μπαίνει γρήγορα στην αίθουσα, να παίρνει ένα στρωματάκι της γιόγκα και να ξαπλώνει. “Ξεκινάει το Γκονγκ”, μου λέει η Εβίτα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο βαθύς, μυστηριώδης, θεραπευτικός, υπνωτιστικός, καθηλωτικός ήχος του Γκονγκ κυριαρχούσε στην αίθουσα. Ένας ήχος που δε σε αφήνει να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο παρά μόνο το Σύμπαν και τον ήχο του. Μα γιατί έκανα τόσον καιρό να ξαναβρεθώ σε μια θεραπεία Γκονγκ;

Πριν από δέκα περίπου χρόνια είχε έρθει στην Aζίμα, ο Gong Master Don Conreuax. Συγκεντρωθήκαμε στον χώρο της Αζίμα και τον βρήκαμε να κάθεται εκεί και να μας περιμένει. Ήρεμος, επιβλητικός και ήδη μέσα σε διαλογισμό. Μαζί του ήταν και δυο με τρεις βοηθοί του. Ξαπλώσαμε ο ένας δίπλα στον άλλον, καθώς ήμασταν αρκετοί. Δεν υπήρξαν κάποιες οδηγίες. Πάντως, είτε αφεθείς εξαρχής είτε νιώσεις ότι χρειάζεσαι τον χρόνο σου, το Γκονγκ και ο ήχος του θα κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματικά από όσο φαντάζεσαι. Ξεκινήσαμε, και τότε, με έναν καθαρισμό με Singing Bowls, πάνω από το κεφάλι του καθενός από εμάς, για να καθαρίσει το μυαλό μαζί με την αύρα. Το Gong Bathing ή Gong Healing μόλις είχε ξεκινήσει.

Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο ακούγοντας αυτό:

 

Ο ήχος του Γκονγκ είναι ό,τι πιο βαθύ και μυστηριώδες μπορεί να πιάσει η ακοή σου. Ακούγοντας το Γκονγκ την περασμένη εβδομάδα, το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι κάπως έτσι θα είναι ο ήχος του σύμπαντος. Απόλυτος χωρίς να είναι ανυπόφορος, διεισδυτικός χωρίς να είναι διαπεραστικός, μυστήριος χωρίς να είναι φοβιστικός, ισχυρός χωρίς να είναι απειλητικός. Ο Conreuax έχει γράψει βιβλία που ασχολούνται με την ιερή γεωμετρία του ήχου και με τη σύνδεση του Γκονγκ με τη μουσική αρμονία των σφαιρών του Πυθαγόρα.

Γενικά υπάρχει η εντύπωση ότι τα γκονγκ προέρχονται από την Ανατολή, όμως τα Γκονγκ ήταν γνωστά στην Αρχαία Ελλάδα. Η χρήση τους απλωνόταν από την Ελευσίνα και τη Δωδώνη μέχρι και την Σπάρτη.

Την τελευταία φορά, αφέθηκα στους ήχους του Γκονγκ του Elias Giano. Ένα απίθανο Γκονγκ με το σύμβολο του Ήλιου. Σύμβολο δύναμης, φωτός, πληροφορίας. Μετά το τέλος της συνεδρίας σκεφτόμουν ότι ίσως κάπως ίσως κάπως έτσι να ηχεί η Αρμονία. Η Αρρμονία που είναι κατάσταση και αίσθηση. Ίσως κάπως έτσι να ηχούν οι σφαίρες στο διάστημα. Δεν το έχεις ξανακούσει αλλά για κάποιο λόγο είσαι σίγουρος γι’ αυτό. Λέγεται ότι ο ήχος του Γκονγκ ταξιδεύει με σπειροειδή κίνηση μέσα στα σώματα μας, εξισορροπώντας και θεραπεύοντας.

Το Γκονγκ είναι ένας μεταλλικός δίσκος με διάμετρο ενός περίπου μέτρου που κρέμεται από μια βάση. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Γκονγκ ανήκει στην κατηγορία των ιδιόφωνων μουσικών οργάνων, των οργάνων που παράγουν ήχο με το να πάλλεται το ίδιο τους το σώμα. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν οι καμπάνες, οι ωδικοί λέβητες, τα σείστρα αλλά και το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.
Το γκονγκ είναι το μουσικό όργανο με την μεγαλύτερη γνωστή αντήχηση μέχρι σήμερα

Μετά το πρώτο κύμα έκπληξης γι’ αυτό που κατακλύζει την ακοή αλλά και τις αισθήσεις σου, είναι πολύ πιθανόν να έχεις κάποια συμπτώματα. Προσωπικά, στην πρώτη μου επαφή με το Γκονγκ ένιωθα έναν πόνο στον ώμο μου, ακριβώς στο σημείο που έπαθα ρήξη αρκετά χρόνια μετά. Φαίνεται ότι το σώμα μου είχε ήδη αρχίσει να νοσεί στο σημείο εκείνο, καιρό πριν εμφανίσει την ασθένεια. Τι κρίμα που δεν το αντιλήφθηκα καθαρά τότε…

Έβλεπα στην πιο πρόσφατη θεραπεία με το Γκονγκ πολλούς να βάζουν τα χέρια τους εκεί που πονάνε περισσότερο, εκεί που υπάρχει μπλοκάρισμα. Η καρδιά, η κοιλιά και ο λαιμός ήταν τα σημεία στα οποία οι περισσότεροι έβαζαν τα χέρια τους σαν να κατηύθυναν την ενέργεια συνειδητά ή ενστικτωδώς. Κάποιος κοιμήθηκε, και μάλλον καλά έκανε, καθώς έτσι ο ήχος ταξιδεύει απρόσκοπτα μέσα στον οργανισμό και “καθαρίζει” από μπλοκαρίσματα και ενεργειακά σκουπιδάκια.

“Αν είχαμε εσωτερικά αυτιά κάπως έτσι θα ακούγαμε κινήσεις των κυττάρων μας.
Ένιωσα σαν να μεταφέρομαι σε άλλη διάσταση. Σαν να άκουγα συμπαντικούς ήχους”, λέει η αστρολόγος Εβίτα Ζαχαριάδου. Βρεθήκαμε παρέα πρόσφατα στη συνεδρία Γκονγκ και η αίσθηση που είχαμε ήταν απολύτως ίδια -απλά η Εβίτα μας, τα λέει πιο… κβαντικά-!

“Οι ήχοι-δονήσεις του gong οδηγούν τον ακροατή σε μια κατάσταση διαλογισμού κατά την οποία ο νους ησυχάζει και γίνεται δεκτικός στη θεραπεία. Το σώμα απορροφά τους ήχους που το βοηθούν να θεραπευτεί και απομονώνει τους ήχους που δεν του χρειάζονται. Μετά από ένα Gong Bath, αυτοί που συμμετέχουν συνήθως νιώθουν ηρεμία και χαλάρωση σε συνδυασμό με μια αίσθηση ευεξίας και ελαφρότητας από το βάρος του καθημερινού άγχους και υπερέντασης (στρες). 
Σωματικές ενοχλήσεις και πόνοι συχνά εξαφανίζονται μετά από ένα Gong Bath. Οι ήχοι του gong συνεχίζουν να επιδρούν στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από το Gong Bath ενώ η ηχοθεραπεία με το gong αποδίδει σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό
”, αναφέρεται σε ένα κείμενο της Αζίμα.

Ειλικρινά, δεν ξέρω να σου συτήσω κάποιους για να κάνεις μια συνεδρία Γκονγκ ατομική ή ομαδική. Ξέρω ότι πολλοί θεραπευτές χρησιμοποιούν τα Singing Bowls που είναι θεραπευτικά και διεισδυτικά. Με μια μικρή έρευνα, σίγουρα θα βρεις κάποιον χώρο όπου θα μπορέσεις να έρθεις σε επαφή με το… σύμπαν και τον καθηλωτικό ήχο του.

Και εδώ είναι ένα video με ήχο από Singing Bowls που ακούω συχνά όταν κάνω διαλογισμό.

Σε φιλώ και σου εύχομαι ένα υπέροχο, καθαρό, ευλογημένο 2018!
Καίτη 

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.