Αν δεν έχεις καμία όρεξη να γυμναστείς, δες ανθρώπους που θαυμάζεις που το κάνουν και πάρε έμπνευση. Φαντάσου την Τζένιφερ Άνιστον αγύμναστη, τον Τόνι Ρόμπινς μαλθακό, τον Ντίπακ Τσόπρα χωρίς να κάνει γιόγκα καθημερινά.

Σκέψου και πάρε έμπνευση από έναν φίλο σου που γυμνάζεται ωραία, από μια φίλη που κάνει χορό ή σερφ, από έναν γνωστό σου που κάνει εκδρομές στο βουνό, καταδύσεις ή απλά πηγαίνει στο γυμναστήριο. Αν δεν μπορείς να βρεις το κίνητρο μέσα σου άνετα μπορεί να σου δώσει κάποιος άλλος.

Η κίνηση είναι αναγκαία για να κινηθεί το αίμα περισσότερο, για να κυκλοφορήσει έξτρα οξυγόνο, για να δουλέψουν και να δυναμώσουν οι μύες και για να διατηρήσεις την ευθυγράμμιση του σώματος σου ώστε να αποφύγεις πόνους στη μέση, στον αυχένα, στα πόδια, στα γόνατα.
Μην αντιλαμβάνεσαι την άσκηση ως ταλαιπωρία. Δες την ως επένδυση. Δες το έξυπνα!

Το να είσαι στα κιλά που θέλεις είναι κάτι περισσότερο από ματαιοδοξία. Είναι θέμα υγείας, ευεξίας, αυτοεκτίμησης, ψυχολογίας.

 

Το να είσαι σε μια καλή φυσική κατάσταση είναι ένα μεγάλο στοίχημα, γενικότερα και ειδικότερα, στις ημέρες που ζούμε.

 

Το κύτταρο μας δεν θέλει ταλαιπωρία. Θέλει φροντίδα και ξεκούραση. Αν αντιλαμβάνεσαι τη γυμναστική ως ταλαιπωρία, τότε δεν έχεις πολλές πιθανότητες να την ευχαριστηθείς και να έχεις κορμί γεμάτο ζωή και ανεβασμένη διάθεση.

Αν αντιλαμβάνεσαι το περπάτημα και την κίνηση ως κάτι βασανιστικό τότε σε κάποια χρόνια δεν θα μπορείς να κάνεις όσα θέλεις μόνος σου και χωρίς τη βοήθεια ενός μπαστουνιού, φαρμάκων ή ανθρώπων. Και αυτό δε είναι ένα δυσοίωνο αλλά ένα πολύ πιθανό σενάριο. Αλήθεια, έτσι βλέπεις το μέλλον σου;

Το σώμα, τα κύτταρα ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο αν κάθεσαι σε μια καρέκλα ή σε έναν καναπέ για οκτώ ή και περισσότερες ώρες την ημέρα. Αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως ξεκούραση ή “λιώσιμο” το σώμα σου το αντιλαμβάνεται ως πίεση.
Εκτός του ότι η ενέργεια που λιμνάζει είναι κάτι που θα σε δυσκολέψει τόσο όσο και η ενέργεια που ξοδεύεις αλόγιστα.

Αυτό που κάνω στο σπίτι για να γυμνάζομαι, είναι να κάνω yoga τρεις φορές την εβδομάδα. Έχω μπει στο Yoga International, www.yogainternational.com που δίνει δωρεάν τις πρώτες 30 ημέρες. Από εκεί και πέρα είναι περίπου 20 δολάρια τον μήνα και περίπου 10 τον μήνα αν κάνεις ετήσια συνδρομή. Μπορείς να διαλέξεις διάρκεια άσκησης, στυλ, δάσκαλο ή συγκεκριμένο μέρος του σώματος ή στόχο π.χ. Ευλυγισία, δύναμη και άλλα.

Μπορείς να μπεις και στο Yoga Girl όπου μπορείς να και εκεί τις 30 πρώτες ημέρες δωρεάν. Μετά, κοστίζει 16 δολάρια τον μήνα ή 139 δολάρια τον χρόνο. Παράλληλα, και στις 30 ημέρες δωρεάν, έχεις μαθήματα αστρολογίας από την Debra Silverman που είναι καταπληκτική. Παράλληλα, έχεις δωρεάν πολλούς διαλογισμούς και από το αγαπημένο Yoga Girl, Rachel Brathen.

Αν αγαπάς το pilates μπορείς να έχεις 15 ημέρες δωρεάν στο www.pilatesanytime.com και μετά 16 ευρώ τον μήνα. Μπορείς και εκεί να ακυρώσεις όποια στιγμή θέλεις.

Αν θέλεις να γυμναστείς στο youtube, έχει πολλά και καλά video με ωραία προγράμματα για όλα τα επίπεδα, πολλά για αρχάριους, και με επιλογές χρόνου εκγύμνασης από την Pamela Rief. Πατώντας εδώ, μπορείς να δεις το αγαπημένο μου. Αν και είναι για αρχάριους, ετοιμάσου να ιδρώσεις. Ευτυχώς είναι μόνο 20 λεπτά.

Επίσης, τσέκαρε και το εκπληκτικό πρόγραμμα της Kayla Itsines. Διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο, ζει στην Αυστραλία και έχει ελληνικές ρίζες. Στο πρόγραμμα της, δίνει την πρώτη εβδομάδα δωρεάν και πολλοί σε ολόκληρο στον κόσμο ορκίζονται στην αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων της.

Παράλληλα, μπορείς να γυμναστείς με τα live πολλών από την Ελλάδα! Αυτά που ξέρω εγώ είναι από το Premium Wellness στο Instagram, Hot Yoga Niko Geo κάθε Παρασκευή εκπληκτική yoga, Alterlife και πολλά πολλά ακόμα.

Με λίγα λόγια, όρεξη να έχεις και τον τρόπο, ακόμα και τον ανέξοδο, θα τον βρεις!

Φιλιά
Καίτη Φαρμάκη

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα