Βήμα βήμα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να φτιάξεις το δικό σου vision board

Το μυαλό σου λειτουργεί με εικόνες και μόνο ενώ το σύστημα σου κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει τις εντολές που του δίνεις υποσυνείδητα. Αν σκέφτεσαι και βλέπεις παντού δράματα, βάσανα και ταλαιπωρία τότε αυτό και θα βιώνεις. Από την άλλη, αν δίνεις στο υποσυνείδητο καθαρούς στόχους και όλο αυτό το υποστηρίζεις με συναίσθημα και με πίστη τότε μάντεψε τι θα συμβεί…

Κι εγώ, όπως και πολλοί ακόμα, μάθαμε το vision board διαβάζοντας “Το Μυστικό”. Ο Jack Canfield περιέγραφε πώς φτιάχνοντας μόνος του μια επιταγή των εκατό χιλιάδων δολαρίων και κολλώντας τη στο ταβάνι της κρεβατοκάμαρας του, ώστε να είναι το πρώτο που βλέπει όταν ανοίγει τα μάτια του το πρωί, δωδεκαπλασίασε το εισόδημα του την πρώτη χρονιά και έφτασε το ποσόν της “επιταγής” τη δεύτερη. Μετά “’έπαιξε” με το εκατομμύριο και το πέτυχε και αυτό.

Στην ταινία “Το Μυστικό” κάποιος διηγείται μια ιδιαίτερη ιστορία.
Κάποια χρόνια πριν είχε κάνει ένα vision board για να αποκτήσει ένα σπίτι. Έτσι βρήκε τη φωτογαρφία ενός υπέροχου σπιτιού σε κάποιο περιοδικό, την κόλλησε στον πίνακα του και μετά από κάποιους μήνες και αφού είχε μετακομίσει έβαλε τον πίνακα στην αποθήκη του. Ενδιάμεσα μετακόμισε κάποιες ακόμα φορές. Σε μια από αυτές τις μετακομίσεις βρήκε σε μια κούτα με τον πίνακα οραματισμού του. Έμεινε έκπληκτος όταν συνειδητοποίησε ότι το σπίτι το οποίο είχε βρει σε ένα περιοδικό και το είχε κολλήσει στον πίνακα του, ήταν αυτό που εντέλει αγόρασε και έμενε.

Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά κάτι τόσο συγκεκριμένο όμως ό,τι καταφέρνει ένας από εμάς μπορούμε να το καταφέρουμε όλοι.

Μα αφού είναι τόσο αποτελεσματικός αυτός ο πίνακας οραματισμού γιατί δεν τον κάνουμε όλοι;

 

Ή γιατί όσοι τον κάνουμε δεν πετυχαίνουμε όλα όσα έχουμε βάλει;

 

Πρώτα απ΄ όλα, God acts in mysterious ways. Δηλαδή αυτό που θέλεις πραγματικά μπορεί να έρθει με τον πιο μυστήριο, ευφάνταστο και απρόσμενο τρόπο.

Επιπλέον, πώς ξέρεις ότι αυτό που βάζεις στον πίνακα είναι αυτό που θέλεις πραγματικά; Και αυτό το λέω γιατί είναι… άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

 

Μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας ένα vision board ώστε να δεις πώς θα σου λειτουργήσει και να φτιάξεις κι άλλους πίνακες μέχρι να βρεις τον πίνακα που όταν τον βλέπεις να “ανοίγει” η καρδιά σου.

Πώς να ενεργοποιήσεις τον νόμο της έλξης και να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου

Το μυαλό σου λειτουργεί αδιάκοπα για να κάνει πραγματικότητα όσα του λέει το υποσυνείδητο σου. Και όταν αυτές οι εντολές γίνονται με Θετικές Δηλώσεις, πάτησε εδώ, αλλά και με Εικόνες των στόχων σου, τότε είναι σίγουρο ότι θα το καταφέρεις.

Το να φτιάξεις έναν πίνακα οραματισμού είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία που έχεις στα χέρια σου.

Αυτό το εργαλείο δείχνει ξεκάθαρα και πρακτικά το πού θέλεις να φτάσεις.

 

Απεικονίζει τα όνειρα, τους στόχους σου και την ιδανική για εσένα ζωή.

Με τον πίνακα απεικόνισης ενεργοποιείς το μυαλό σου ενώ με τις εικόνες δημιουργούνται συναισθήματα που είναι ο καθοριστικός παράγοντας ώστε να γίνουν πραγματικότητα όσα θέλεις.

Λένε ότι μια εικόνα είναι σαν χίλιες λέξεις και αυτό σίγουρα ισχύει εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να αποτυπώσεις σε εικόνα αυτό που θέλεις.

Για να ξεκινήσεις

Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε λέξεις, φράσεις που περιγράφουν με καθαρότητα τη ζωή που θέλεις να ζήσεις και τον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις.

Βρες σε περιοδικά ή στο internet φωτογραφίες σύμβολα, φράσεις, θετικές δηλώσεις.που απεικονίζουν καθαρά εμπειρίες, συναίσθημα και αγαθά που θέλεις να ζήσεις.

Αν θέλεις να βάλεις μια δική σου φωτογραφία να είναι μια που κοιτάς την κάμερα άμεσα, που την έχεις βγάλει σε μια χαρούμενη στιγμή σου και που έχεις μια ανοιχτή και δυνατή στάση σώματος.
Αν δεν έχεις δική σου φωτογραφία βάλε κάποιου/κάποιας που σου μοιάζει και να πληροί τα παραπάνω στοιχεία.

Μην βάλεις φωτογραφία άλλου ανθρώπου που ξέρεις.

Π.χ. αν θέλεις να παντρευτείς βάλε φωτογραφία από ένα ζευγάρι που παντρεύεται αλλά όχι εσένα και τον καλό σου/καλή σου με στέφανα, νυφικά και γαμπριάτικα. Αυτός ο πίνακας είναι μόνο για εσένα.

 

Ο οποιοσδήποτε άλλος -ακόμα και ο/η σύντροφος, το παιδί σου, ο συνεργάτης σου- έχει άλλο κάρμα, άλλον προορισμό και άλλο όραμα για τον εαυτό του.

 

Εσύ ασχολήσου μόνο με εσένα και με αυτό που εσύ θέλεις να συμβεί στη ζωή σου.

Με ποιον θα συμβεί είναι ένα άλλο θέμα.

Πάρε ένα χαρτόνι, ψαλίδι και κόλλα και ξεκίνα να φτιάχνεις τον πίνακα σου. Σε πρώτη φάση μην κολλήσεις τις φωτογραφίες. Απλά, βάλε τη μια δίπλα στην άλλη, παίξε μαζί τους και διάλεξε τη διάταξη που σε ευχαριστεί περισσότερο.

Φρόντισε μόνο όσα θα βάλεις να μην σε “πνίγουν”. Καλοί οι στόχοι και τα vision boards όμως η λέξη κλειδί είναι ο Ενθουσιασμός και η πίεση ποτέ δεν ενθουσίασε κανέναν.

Αν θέλεις μια σχέση, μπορείς να βάλεις φωτογραφίες από αγαπημένα ζευγάρια που περνάνε καλά, φιλιούνται, ταξιδεύουν, που είναι αγκαλιά.

Αν θέλεις χρήματα μπορείς όχι μόνο να βάλεις φωτογραφίες από χαρτονομίσματα ανοιγμένα, θησαυρούς  αλλά και όσα θέλεις να κάνεις με αυτά τα χρήματα. Ταξίδια, επενδύσεις, φιλανθρωπία.

Αν θέλεις επαγγελματική καταξίωση ή μια νέα δουλειά μπορείς να βάλεις φωτογραφίες από επιτυχημένους ανθρώπους που θαυμάζεις και οπωσδήποτε, στοιχεία που δείχνουν άνοδο και εξέλιξη και να βάλεις μια εικόνα ευτυχισμένου ανθρώπου στην εργασία του.

Αν θέλεις μια καλή φυσική κατάσταση και μια ωραία εμφάνιση βάλε φωτογραφίες με ασκήσεις, εκδρομές στο βουνό, δραστηριότητες στη θάλασσα ή ό,τι θα έκανες με ευχαρίστηση.

Μπορείς να φτιάξεις έναν πίνακα με αυτά που θέλεις για τη χρονιά. Αγάπη, ταξίδια, σχέση, χρήματα, οικογένεια. Όλα με πολύ χαρούμενες, άνετες εικόνες. No pressure, να θυμάσαι πάντα.

Βάλε λέξεις ή φράσεις που σε εμπνέουν αν και το μυαλό λειτουργεί πιο άμεσα με εικόνες. Όμως, λίγη παραπάνω έμπνευση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Εγώ προσωπικά πάντα βάζω μια κοντινή, καλοφωτισμένη, χαρούμενη φωτογραφία μου, μεγαλύτερη από όλες τις άλλες, στην οποία κοιτάζω ευθεία τον φακό και φροντίζω όποια εικόνα υπάρχει γύρω μου να μην με “πνίγει”.

Tips του ενός εκατομμυρίου

Κράτησε τον πίνακα σου ξεκάθαρο
Το τελευταίο που θέλεις είναι να δημιουργήσεις έναν χαοτικό πίνακα. Αν η ζωή σου είναι χαοτική το συγκεκριμένο διάστημα φρόντισε ακόμα περισσότερο να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στον πίνακα οραματισμού που φτιάχνεις.
Έτσι, κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα κρατώντας εικόνες και λέξεις που πραγματικά σε κινητοποιούν, σε συγκινούν και σε εμπνέουν.

Υπάρχει πολλή ομορφιά στην απλότητα 
Πολλές εικόνες μαζεμένες δημιουργούν φασαρία και το υποσυνείδητο δεν θα μπορέσει να εστιάσει σε αυτό που πραγματικά θέλεις.

Μπορείς να κάνεις παραπάνω από έναν πίνακα
Κάνε έναν για τα επαγγελματικά σου, έναν για τη σχέση σου, τα οικονομικά σου.

Πέρασε λίγα λεπτά κάθε πρωί και βράδυ βλέποντας τον πίνακα οραματισμού σου
Νιώσε τη χαρά που είχες όταν τον δημιουργούσες και τη χαρά που θα νιώσεις όταν το όραμα σου γίνει πραγματικότητα.

Όσο προχωράει ο καιρός
και καταφέρνεις πράγματα που έχεις βάλει στον πίνακα σου, νιώσε ευγνωμοσύνη και χαρά που συνέβη αυτό.

Μια καλή ιδέα είναι να κάνεις και έναν καινούργιο πίνακα οραματισμού κάθε χρόνο. Καθώς μεγαλώνεις, μαθαίνεις και εξελίσσεσαι αλλάζουν, μεγαλώνουν και εξελίσσονται όσα θέλεις να επιτύχεις.

Μια ακόμα καλή ιδέα
Μπορείς να φυλάς τους πίνακες αυτούς. Είναι κάτι σαν οπτικό ημερολόγιο για όσα ήθελες μια συγκεκριμένη εποχή, για το πώς αποτύπωνες αυτά που ήθελες και τι υλοποιήθηκε τελικά.

Η Καίτη λέει…

 

Αφού διάβασα και πήρα μέρος και σε σεμινάρια που μάθαμε για vision boards όποτε θέλω να δώσω ενέργεια σε κάτι, φτιάχνω έναν πίνακα οραματισμού.

 

Παίρνω χαρτόνια ή απλούς πίνακες φελλού. Τυπώνω φωτογραφίες που έχω ήδη βρει. Εντωμεταξύ έχω αγοράσει διάφορα αυτοκόλλητα, πχ με αστεράκια, που μου αρέσουν. Και ξεκινάω να φτιάχνω τον πίνακα οραματισμού. Στη μέση βάζω πάντα μια δική μου φωτογραφία και το “χτίζω” γύρω από αυτήν.

 

Τώρα, έχω ένα vision board πάνω στο τζάκι, ένα στον χώρο που εκφωνώ στο σπίτι και ένα ακόμα, το αγαπημένο μου, στην κρεβατοκάμαρα μου. Πάνω από το τζάκι το vision board έχει να κάνει με τη ζωή μου έτσι όπως τη θέλω. Έχει γυμναστική, ταξίδια, συντροφικότητα και ευτυχία.

 

Εκεί που κάνω τις εκφωνήσεις μου έχω σε πίνακα φωτογραφίες από γεμάτα αμφιθέατρα που αποθεώνουν τον ομιλητή.

 

Και στην κρεβατοκάμαρα έχω στο κέντρο του πίνακα εμένα υπέρλαμπρη σε ένα “σεντόνι” από χαρτονομίσματα.

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα