Καίτη Φαρμάκη

Πολύ πιθανό να ξέρεις ήδη κάποια πράγματα για το vision board, πίνακα οραματισμού ή τον πίνακα οραμάτων! Υπάρχει μια αποδεδειγμένη θεωρία που λέει πως ό,τι φανταστείς μπορείς να το φέρεις στη ζωή σου. Και αυτό ισχύει τόσο για τα θετικά όσο και για τα αρνητικά. Εδώ παρέα σήμερα θα ακολουθήσουμε τα δέκα απλά βήματα για να φτιάξεις έναν πίνακα οραμάτων που θα φέρει στη ζωή σου αυτό που θέλεις πιο γρήγορα!

1. Βρες μια φωτογραφία σου στην οποία να κοιτάς απευθείας την κάμερα, να έχεις καλή διάθεση, ανεβασμένη ενέργεια και να μην έχεις μπλεγμένα χέρια.

2. Τύπωσε τη σε ένα μεγάλο μέγεθος. (Εγώ τυπώνω στον Γερμανό ή σε ένα φωτογραφείο στο Χαλάνδρι όταν χρειάζομαι πολύ μεγάλο μέγεθος. Δηλαδή, με τέσσερις μόνο φωτογραφίες, εκτός του πορτρέτου μου, να καλυφθεί όλος ο πίνακας.

3. Αγόρασε ένα χαρτόνι ή έναν πίνακα φελλού. Εγώ βρίσκω στο Πλαίσιο χαρτόνια σε διάφορες διαστάσεις και επιλέγω ανάλογα με τη φωτογραφία που έχω.
Δηλαδή, η αναλογία ανάμεσα στον πίνακα και στη φωτογραφία μου να είναι τέτοια ώστε να κυριαρχεί το πορτρέτο μου αφήνοντας χώρο και για άλλες φωτογραφίες.

4. Αγόρασε κόλλα ή πινέζες.

5. Στο pinterest, στο Canva ή γενικότερα στο internet με μια απλή αναζήτηση θα βρεις όσες φωτογραφίες χρειάζεσαι που θα απεικονίζουν αυτό που θέλεις.
Βέβαια, υπάρχουν και τα περιοδικά στα οποία θα βρεις πολύ ωραίες φωτογραφίες.

*Μπορείς και να συλλέγεις φωτογραφίες. Πρόσφατα είδα στο instagram ένα σπίτι στην Αττική όπως το θέλω. Έσωσα τη φωτογραφία, την τύπωσα και περιμένει να τοποθετηθεί στο επόμενο vision board μου!

6. Μπορείς να κάνεις ένα vision board που θα αφορά τη ζωή συνολικά. Οπότε, αναζητάς και συγκεντρώνεις φωτογραφίες που δείχνουν αυτό που θέλεις να ζήσεις.

7. Μπορείς να κάνεις και μονοθεματικό vision board, το οποίο και προσωπικά προτιμώ. Για παράδειγμα, κάνεις έναν πίνακα για έναν τομέα της ζωής σου! Σχέση/χρήματα/καριέρα/σπίτι/υγεία/φυσική κατάσταση για ό,τι θέλεις να βελτιωθεί συγκεντρώνεις τις ανάλογες φωτογραφίες.

Και πάμε στη σύνθεση!

8. Κολλάς τη φωτογραφία σου στη μέση του πίνακα. Φρόντισε να κυριαρχεί με το μέγεθος της αλλά και να μην καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο.

8. Ξεκινάς τοποθετώντας τις φωτογραφίες γύρω από τη δική σου φωτογραφία. Βάλε διάφορες φωτογραφίες σε διαφορετικά σημεία. Δούλεψε πάνω στο παζλ της ζωής που θέλεις να ζήσεις και όταν βεβαιωθείς για τη θέση των φωτογραφιών, ξεκίνα να κολλάς ή να βάζεις τις πινεζούλες σου.

9. Μπορείς να προμηθευτείς, από εκεί που θα πάρεις το χαρτόνι, αυτοκόλλητα που σου αρέσουν: καρδούλες, αστέρια, φατσούλες ή κάτι που όταν το δεις θα σε εμπνεύσει.

10. Καλό είναι να μη βάλεις γράμματα, λέξεις ή αριθμούς. Το υποσυνείδητο ανταποκρίνεται στις εικόνες και στο συναίσθημα που σου προκαλούν. Αν θέλεις να πας ένα ταξίδι στο Παρίσι αντί να έχεις ένα “Bonjour Paris” μπορείς να βάλεις τον Πύργο του Άιφελ.

Σημαντικός κανόνας: Αυτό το vision board είναι δικό σου και σχεδόν απαγορεύεται να επέμβεις στο σχέδιο και στην ελεύθερη βούληση κάποιου άλλου ανθρώπου όσο κι αν τον αγαπάς, όσο κοντά σου κι αν είναι. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να παντρευτείς βρες φωτογραφία από ένα ζευγάρι που παντρεύεται αλλά μην βάλεις φωτογραφία σου με τον σύντροφο ή τη σύντροφο σου με στεφάνια, ρύζια και κουμπάρους γύρω γύρω. Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν πρόκειται για μια κατάσταση του παιδιού σου, π.χ. να τα πάει καλύτερα στα μαθήματα.

Να ένα καθαρό και ξεκάθαρο vision board που μου αρέσει πολύ! Όπως βλέπεις, δεν έχει πορτρέτο στη μέση όμως είναι ξεκάθαρο.

Tips

  • Χρειάζεται να απεικονίσεις την κατάσταση που θέλεις να ζήσεις. Αν θέλεις φίλους, βρες μια φωτογραφία με φίλους που περνάνε καλά, αν θέλεις καλή φυσική κατάσταση βάλε μια κοπέλα ή έναν άντρα που γυμνάζεται. Αν θέλεις μια σχέση η φωτογραφία από ένα ζευγάρι που δείχνει την αγάπη του θα είναι μια θαυμάσια επιλογή.
  • Μην παραφορτώσεις τον πίνακα σου. Χρειάζεται αυτό το άτομο που έχεις βάλει στη μέση του πίνακα να παίρνει αέρα, να είναι άνετο και να μην πνίγεται από τους στόχους ή τις προσδοκίες του.
  • Αν βάλεις χρήματα, να είναι ανοιχτά τα χαρτονομίσματα και όχι διπλωμένα ή τσαλακωμένα. Επίσης καλό είναι ειδικά σε αυτή την περίπτωση να μην αφήνεις κενά ανάμεσα στις φωτογραφίες.
  • Δες τον πίνακα σου σαν να ήσουν κάποιος ξένος. Θα καταλάβαινες τι θέλει να ζήσει το άτομο που τον έφτιαξε;
  • Γίνε κυριολεκτικός και απόλυτα περιγραφικός σε αυτά που απεικονίζεις. Μόνο το ξεκάθαρο όραμα φέρνει ξεκάθαρα αποτελέσματα.
  • Βάλε τον πίνακα σου σε ένα σημείο που θα τον βλέπεις κάθε ημέρα.
  • Είναι σαν να σου υπενθυμίζεις να μην χάνεσαι στα καθημερινά, όσο απαιτητικά κι αν είναι αυτά, αλλά να εστιάζεις στον στόχο σου και στη ζωή που θέλεις να ζήσεις και στον άνθρωπο που πραγματικά είσαι!
  • Μπορείς να φτιάξεις τον πίνακα σου όπως εσύ θέλεις και σε εμπνέει. Κάνοντας έναν δυο πολύ σύντομα θα έχεις αντιληφθεί τι λειτουργεί και τι όχι στο δικό σου υποσυνείδητο και πώς λειτουργεί για εσένα ο νόμος της έλξης.

Και όπως πάντα άφησε και ένα περιθώριο στη ζωή να σου φέρει όσα πραγματικά χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος. Το μυαλό έχει πολλές λύσεις. Το σύμπαν όμως, έχει άπειρες!

Εμπιστεύσου το σύμπαν και θυμήσου να πεις και ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όσα ήδη έχεις. Η ευγνωμοσύνη είναι ο πιο σίγουρος και σύντομος δρόμος για όσα θέλεις να έρθουν στη ζωή σου!

Πάτησε εδώ, για να μάθεις περισσότερα μυστικά για το Vision Board!

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα