… ακόμα κι αν είναι για 5 λεπτά

Όταν ξεκινάς να κάνεις διαλογισμό θέλεις να είναι όλα άψογα. Το κινητό σου κλειστό, ησυχία στο σπίτι, η κατάλληλη μουσική να σε βοηθάει, το κεράκι να καίει απαλά και εσύ να είσαι ήρεμος.
Να σου πω τα νέα; Αν περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσεις, μάλλον δεν θα ξεκινήσεις σύντομα. Οπότε, πάρε την απόφαση και κάνε το διαλογισμό σου μόλις ξυπνήσεις το πρωί! Δεν θα σου πάρει πάνω από 5-10 λεπτά.

Εντωμεταξύ, σύντομα τα 5-10 λεπτά θα τα δεις να αυξάνονται και ο διαλογισμός θα μπαίνει πιο εύκολα στην ημέρα σου και το πρόγραμμα σου. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο διαλογισμός ηρεμεί, σε κάνει να αναπνέεις καλύτερα, να σκέφτεσαι καλύτερα και να είσαι πιο ψύχραιμος.

Ξεκινάμε;

-Μόλις ξυπνήσεις το πρωί μπορείς να κάνεις έναν κύκλο αναπνοών, εισπνοή-εκπνοή, για 3 ή 5 φορές, να κλείσεις τα μάτια και να ξεκινήσεις.

-Χρειάζεται η πλάτη σου να είναι ίσια. Φαντάσου ότι η ενέργεια μπαίνει από την κορυφή του κεφαλιού σου και βγαίνει, γειώνεται από το ιερό οστό. Οπότε είναι απαραίτητο να είναι ίσια η πλάτη σου.

Η αναπνοή σου χρειάζεται να είναι ήρεμη. Να μην είναι ούτε βαθιά ούτε ρηχή, να μην είναι γρήγορη. Χρειάζεται να είναι απαλή και κανονική.

Αν έρθουν σκέψεις στο μυαλό σου -που θα έρθουν- μην κάνεις προσπάθεια να τις διώξεις. Αν θέλεις να το καθοδηγήσεις εσύ, σκέψου μια εικόνα που σε ηρεμεί ή που σε γεμίζει χαρά και επικέντρωσε σε αυτήν.

Αν έχεις μουσική, μπορείς να βάλεις την προσοχή σου σε αυτήν. Προσωπικά, το κάνω συχνά και είναι το πιο αποτελεσματικό μου κόλπο για να συγκεντρώνομαι.

Τα χέρια σου είναι ακουμπισμένα στα γόνατα και ιδανικά οι παλάμες κοιτάζουν προς τα επάνω.

-Πολλοί ολοκληρώνουν τον πρωινό τους διαλογισμό με μια φράση, π.χ. δύναμη, έμπνευση, συχρονικότητα, χαρά. Εσύ μπορείς να σου ευχηθείς ό,τι θέλεις αρκεί να είναι θετικό, να αφορά εσένα ή το γενικότερο καλό και να σε προγραμματίζει προς την εξέλιξη σου.

Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι οι σκέψεις θα έρθουν στο μυαλό σου απρόσκλητες. Αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν κάνεις καλά. Χρειάζεται να είσαι καλός με τον εαυτό σου, να μη σου θυμώσεις, και με χάρη να τις προσπεράσεις.

Αν έχεις βάλει χρονόμετρο κάπου εδώ θα χτυπήσει για να σου υπενθυμίσει ότι πέρασαν τα 5 λεπτά. Αν δεν έχεις βάλει, 10-15 λεπτά μετά, θα πεις μέσα σου ένα ευχαριστώ και θα ανοίξεις τα μάτια σου.

Ακόμα πιο αναλυτικά για τον διαλογισμό, μπορείς να διαβάσεις πατώντας εδώ

Αν κοιταχτείς στον καθρέφτη μόλις ολοκληρώσεις τον διαλογισμό σου θα δεις μια αίσθηση ηρεμίας, που μάλλον θα είχες πολύ καιρό να χαρείς σε εσένα. Μπορείς να κάνεις τον πρωινό διαλογισμό σου κάθε μέρα μέχρι να θελήσεις να τον εξελίξεις.

Διάβασε για τον διαλογισμό που ξεκίνησα διαβάζοντας ένα βοβλίο πατώντας εδώ!

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.