Το ότι τα χρώματα μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα είναι κάτι που όλοι ξέρουμε ή που το έχουμε καταλάβει. Το ότι συγκεκριμένα σημεία στο σώμα μας συνδέονται με συγκεκριμένα κέντρα στο σώμα σου το ήξερες; Πώς μπορείς να “εκμεταλλευτείς” τα χρώματα για να ενισχύσεις την ασφάλεια, τη διαίσθηση, τη δύναμη, τη δημιουργικότητα αλλά και το πάθος στη ζωή σου;

Πώς λειτουργούν τα χρώματα

Είναι γνωστό εδώ και αιώνες ότι όταν τα ενεργειακά μας κέντρα είναι ευθυγραμμισμένα και ότι η ενέργεια ρέει μέσα από αυτά αλλές φορές ανεμπόδιστα και άλλες φορές με… δυσκολία.

Κάθε ενεργειακό κέντρο έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο αλλά και χρώμα:
το 1ο έχει το κόκκινο
το 2ο έχει το πορτοκαλί
το 3ο έχει το κίτρινο
το 4ο έχει το πράσινο
το 5ο έχει το μπλε
το 6ο έχει το ίντιγκο
και το 7ο έχει το βιολετί

Αν θέλεις να μάθεις πού βρίσκεται το κάθε τσάκρα για να έχεις μια καλύτερη εικόνα, μπορείς να διαβάσεις εδώ.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενεργοποιήσεις, φορτίσεις, ξεμπλοκάρεις ένα ενεργειακό κέντρο, είναι το χρώμα στα ρούχα αλλά και στο χώρο σου. Άνοιξε τη ζωή σου στο χρώμα, πειραματίσου με αυτό και δες τις αλλαγές.

Ποιο χρώμα κάνει τι

Κόκκινο
Το δυνατό κόκκινο, είναι το χρώμα που συνδέεται με το ενεργειακό κέντρο της ρίζας. Όταν αυτό το κέντρο είναι σε ισορροπία, νιώθεις σίγουρος, ασφαλής και ότι πατάς γερά στα πόδια σου. Όταν έχεις ανασφάλεια και αγωνία για την καθημερινότητα αυτό είναι το τσάκρα που χρειάζεται να ενισχύσεις. Το κόκκινο χρώμα θα σε βοηθήσει αρκετά.
Bonus tip: Φόρεσε κάτι κόκκινο, ακόμα και τα κόκκινα εσώρουχα βοηθούν πολύ όπως και οι κόκκινες κάλτσες. Επιπλέον βάλε το κόκκινο σε σκεύη και εργαλεία στην κουζίνα σου καθώς και κόκκινες πινελιές στο καθιστικό σου, για να ενισχύσεις το αίσθημα ασφάλειας στο σπίτι σου.

Πορτοκαλί
Το ζεστό και όμορφο πορτοκαλί χρώμα, συνδέεται με το ιερό ενεργειακό κέντρο. Είναι το κέντρο της δημιουργίας, της περιπέτειας αλλά και του πάθους και της σεξουαλικότητας. Οπότε, αν χρειάζεσαι περισσότερο πάθος στη ζωή σου, το πορτοκαλί χρειάζεται να είναι η επιλογή σου στα ρούχα, στο μακιγιάζ ή στη διακόσμηση. Μπορείς να βάλεις πορτοκαλί λεπτομέρειες ή πίνακα στην κρεβατοκάμαρα σου.
Bonus tip: Τα πορτοκαλί λουλούδια είναι μια χαρά λύση για να προσκαλέσεις περισσότερο πάθος, περιπέτεια αλλά και σεξ στη ζωή σου.

Κίτρινο
Το γεμάτο ζωντάνια κίτρινο χρώμα συνδέεται απευθείας με το ενεργειακό κέντρο της ισχύος αλλά και της αυτοπεποίθησης. Αν θέλεις να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, αν θέλεις να νιώσεις δυνατή, αν θέλεις να γεμίσεις ενέργεια, το κίτρινο είναι το χρώμα σου. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο ήλιος που δίνει ζωή στον πλανήτη μας, είναι πολύ κοντά στο κίτρινο χρώμα.
Bonus tip: Φόρεσε κάτι κίτρινο τις ημέρες που χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση. Μόνο πρόσεξε τις υπερβολές. Το πολύ κίτρινο στην κρεβατοκάμαρα, για παράδειγμα, θα φέρει μια ένταση και μια ζωντάνια που κανένας δε χρειάζεται όταν έρχεται η ώρα για να χαλαρώσει.

Πράσινο
Το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς αγαπάει το πράσινο χρώμα. Είναι το χρώμα της αγάπης αλλά και της αποδοχής. Το να υπάρχουν φυτά στο σπίτι -εκτός του ότι απορροφούν την αρνητική ενέργεια- βοηθούν στο να υπάρχει μαι ατμόσφαιρα αγάπης.
Bonus tip: Τις ημέρες που νιώθεις ότι κανείς δε σε αγαπάει, φόρεσε κάτι πράσινο, τυλίξου με μια πράσινη κουβερτούλα, ή βάλε ένα αξεσουάρ σε πράσινο χρώμα και άφησε το χρώμα της αγάπης να κάνει το θαύμα του.

Μπλε
Το καθαρό δυνατό μπλε συνδέεται με το ενεργειακό κέντρο του λαιμού και είναι το χρώμα της επικοινωνίας. Ίσως και γι’ αυτό ως λαός με τόσο καθαρό ουρανό και τόση θάλασσα να είμαστε τόσο επικοινωνιακοί ή πολυλογάδες… Το μπλε είναι και το χρώμα της δημιουργίας.
Μια καλή λύση για τις ημέρες που χρειάζεται να επικοινωνήσεις καλά και αποτελεσματικά, να φορέσεις κάτι μπλε. Ένα μπλε φουλάρι ή μια μπλε μπλούζα είναι μια πολύ καλή λύση.
Bonus tip: Αν θέλεις περισσότερη επικοινωνία στο σπίτι, μπλε διακοσμητικά στοιχεία στο σαλόνι ή την τραπεζαρία θα είναι κάτι που θα βοηθήσει αρκετά.

Ίντιγκο
Το ίντιγκο χρώμα είναι το βαθύ μπλε, σχεδόν μωβ. Αυτό είναι το χρώμα που ενεργοποιεί το τρίτο σου μάτι και που βοηθά στο να εμπιστευτείς τη διαίσθηση σου. Πώς μπορείς να το βάλεις στη ζωή σου; Είναι ένα θαυμάσιο χρώμα ειδικά αν σπουδάζεις, μελετάς ή κάνεις κάποια πνευματική εργασία.
Bonus tip: Μπορείς να το έχεις στην οθόνη του υπολογιστή σου ή στο γραφείο σου σε διακοσμητικά αντικείμενα ή σε κάποιον πίνακα. Και βέβαια πάντα βοηθάει να φοράς αυτό το χρώμα όταν θέλεις να έχεις δημιουργικές σκέψεις.

Βιολετί
Είναι το χρώμα που συνδέεται με το ενεργειακό κέντρο της κορώνας. Είναι ένα χρώμα που μπορεί να σε ηρεμήσει όχι μόνο από το άγχος της καθημερινότητας αλλά και από πιο μεταφυσικές αγωνίες. Είναι ένα χρώμα που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιος είναι ο στόχος σου και να δεσμευτείς σε αυτόν.
Bonus tip: Αν κάνεις διαλογισμό θα σε βοηθήσει πολύ αν έχεις ένα βιολετί μαξιλαράκι για να κάθεσαι ενώ ένα βιολετί κεράκι θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις μετά από μια απαιτητική, κουραστική ημέρα.

 

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.