Τι συμβαίνει όταν επιλέγεις ευγνωμοσύνη και εκτίμηση;

Ο Tony Robbins και η ομάδα του μέσα από από ένα σύντομο αλλά εύστοχο κείμενο, αγγίζουν τη καρδιά του θέματος της αφθονίας. Γιατί ενώ τη θέλεις τόσο πολύ, δε συναντιέστε και τόσο συχνά; Η ιστορία ξεκινάει μετά από ένα υπέροχο δείπνο και το λογαριασμό του…

Έχεις βρεθεί ποτέ σε ένα καλό εστιατόριο όπου δείπνησες υπέροχα, σε ένα όμορφο περιβάλλον, με εξαιρετικό σέρβις και στο τέλος ήρθε ένας λογαριασμός που παραλίγο να σε κάνει να πέσεις από την καρέκλα σου; Τι έκανες για να αλλάξει η διάθεση σου; Μήπως βγήκες από εστιατόριο έξαλλος για όσα συνέβησαν ή ακόμα και θρηνώντας για το λογαριασμό;

Για ποιο λόγο έχουμε την τάση να επικεντρώνουμε στην αρνητική πλευρά μιας κατάστασης ή μιας εμπειρίας; Για ποιο λόγο στην περίπτωση του εστιατορίου, ήταν ευκολότερο το να σε επηρεάσει το πόσο ακριβός ήταν ο λογαριασμός από το να ξαναθυμηθείς το πεντανόστιμο φαγητό, το όμορφο περιβάλλον και το εξυπηρετικότατο σέρβις;

Αυτό συμβαίνει επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι καλωδιωμένος για έναν και μόνο σκοπό- την επιβίωση. Το μυαλό δεν είναι σχεδιασμένο για να σε κάνει χαρούμενο, είναι σχεδιασμένο για να σε βοηθήσει να επιβιώσεις. Πάντα ψάχνει για αυτό που μπορεί να σε βλάψει, και μεγενθύνει το κακό. Και εμείς είμαστε καλωδιωμένοι έτσι, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σε ένα περιβάλλον έλλειψης και φόβου.

Όμως, να τι μπορείς να κάνεις: Έχεις την επιλογή για το πού θα βάλεις την προσοχή σου. Θυμήσου, το κακό υπάρχει παντού, αλλά το ίδιο ισχύει και για το καλό.

Η ζωή ποτέ δε θα εξελιχθεί όπως την έχεις σχεδιάσει. Θα υπάρχουν πάντα ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

Αλλά από το να λες στον εαυτό σου ότι δεν έχεις ή ότι έχασες κάτι ή ότι σου λείπει κάτι άλλο, δώσε την αποφασιστική εντολή να βάλεις την προσοχή σου στο να υιοθετήσεις ένα σκεπτικό αφθονίας και να επικεντρώσεις σε αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα καταπιέσεις τα συναισθήματα σου ή ότι θα ζήσεις σε μια κατάσταση άρνησης. Απλά σημαίνει ότι παίρνεις την πρωταρχική απόφαση να ζήσεις όμορφα ό,τι κι αν συμβαίνει. Γιατί αν η μόνη στιγμή που είσαι χαρούμενος είναι η στιγμή που όλα σου πάνε καλά, αυτό δε θα σε κάνει ευτυχισμένο πολύ συχνά.

Και όσο πιο πολύ ξεκινάς να κάνεις αυτές τις αλλαγές, τόσο περισσότερο θα μπορέσεις να καλλιεργήσεις την αίσθηση της αφθονίας. Τόσο περισσότερο θα μπορέσεις να ζήσεις τη χαρά, και τελικά, να δημιουργήσεις ένα νέο συναισθηματικά στερεό σπίτι για εσένα.

από Team Tony 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.