Η άσκηση που δημιουργεί νέους νευρώνες, και ο μαγικός συγχρονισμός.

Έχεις κολλήσει και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Τρέξε! Έχεις ξεμείνει από νέες ιδέες; Τρέξε. Έχεις άγχος, θυμό, απογοήτευση; Τρέξε! Χώρισες; Τρέξε! Πεινάς; Τρέξε; Σε κυνηγάνε οι υποχρεώσεις; Τρέξε!
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντί να κάθονται και να μεμψιμοιρούν παίρνουν την κατάσταση στα…πόδια τους. Με το τρέξιμο ή την αεροβική άσκηση, δε βελτιώνεται μόνο η διάθεση σου αλλά σταματάς να είσαι και τόσο ευάλωτος στα αρνητικά συναισθήματα που υπάρχουν παντού γύρω μας.
Αν θέλεις να ελευθερώσεις το μυαλό σου, το να πας για τρέξιμο, είναι η καλύτερη κίνηση. Σίγουρα υπάρχει κάτι μαγικό στον τρόπο με τον οποίο συγχρονίζοντας χέρια και πόδια, συγχρονίζεται και το μυαλό μας.

Μια σπουδαία ανακάλυψη σε λίγα λόγια.

Μια σειρά ερευνών τα τελευταία χρόνια, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι με την αεροβική άσκηση, δημιουργούνται νέες συνδέσεις στον εγκέφαλο μας κυρίως την περιοχή που βρίσκεται ο ιππόκαμπος, ο οποίος συνδέεται με τις λειτουργίες της μάθησης και της μνήμης. Αν αναρωτιέσαι τι τις θέλουμε αυτές τις νέες συνδέσεις, η απάντηση είναι ότι αυτές οι νέες συνδέσεις και αυτοί οι νέοι νευρώνες εμποδίζουν το μυαλό μας από το να γερνάει, να ξεχνάει, να γίνεται νωθρό. Έτσι εξηγείται ότι μετά το τρέξιμο, συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα, η μνήμη σου είναι πιο δυνατή και παίρνεις καλύτερες αποφάσεις.

Και τα καλά νέα δε σταματούν εδώ.

Με την τακτική αεροβική άσκηση αιματώνονται καλύτερα οι μετωπιαίοι λοβοί και αυτό πολύ πρακτικά σημαίνει ότι γινόμαστε καλύτεροι στο να παίρνουμε αποφάσεις ενώ έχουμε καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων μας. Σε έρευνα του Harvard, άνθρωποι που εκτέθηκαν σε ένα δυσάρεστο συναίσθημα, το ξεπέρασαν πολύ γρηγορότερα κάνοντας μια έντονη αεροβική άσκηση. Υπολόγισε πόσες ερωτικές απογοητεύσεις θα είχες ξεπεράσει γρηγορότερα, τρέχοντας!

Το μυστικό.

Για όλα τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να γυμνάζεσαι τακτικά ιδρώνοντας για 35-40 λεπτά. Και άφησε τον οργανισμό σου να δουλεύει για εσένα…

Η Καίτη λέει:

“Στο παρελθόν κάθε φορά που έλεγα στους φίλους μου ότι πήγα από το Χαλάνδρι στην Κηφισιά με τα πόδια ήξεραν ότι με κάποιον είχα μαλώσει. Και καθώς τότε μάλωνα συχνά -άτιμε έρωτα-, από το πολύ περπάτημα, κατέβαινε εντυπωσιακά και το ποσοστό λίπους στο σώμα μου.
Τώρα που δε μαλώνω πια για κανένα λόγο, τρέχω. Και η αλήθεια είναι ότι τρέχοντας σκέφτομαι τα καλύτερα θέματα για το αγαπημένο A NeW LiFe, ενώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο μπαίνουν σε μια σειρά και τα γεγονότα στην ημέρα και τη ζωή μου. Μην το σκέφτεσαι. Τρέξε. Θα φθάσεις στο στόχο σου νωρίτερα.”

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.