Δεν χρειάζονται πολλά για να κάνεις ένα ωραίο φαγητό. Ανοίγεις το ψυγείο και βλέπεις τι λαχανικά έχεις ή έχουν απομείνει. Τα ψιλοκόβεις και μετά κάνεις μια… μαγική κίνηση που θα σου αποκαλύψω αργότερα! Σε 20 λεπτά ένα μαγικό vegan comfort food είναι στο πιάτο σου!

Όταν βλέπεις ένα φαγητό να έχει πολλά χρώματα, φυσικά και όχι τα τεχνητά, τότε ξέρεις ότι έχει και πολλές βιταμίνες άρα και υπέροχη γεύση. Παράλληλα, θα σε χορτάσει καθώς δεν υπάρχει σε αυτό ούτε μια κενή θερμίδα.

*Το “σαν” στην αρχή του τίτλου είναι απαραίτητο καθώς αυτό το πιάτο δεν έχει μελιτζάνα που είναι ένα βασικό υλικό του ρατατούιγ. Όμως, φτιάχνεται στο βαθύ τηγάνι και τα λαχανικά είναι ψιλοκομμένα όπως και στο γαλλικό ρατατούιγ.

Υλικά (τα 5Κ)

  • Κόκκινη πιπεριά
  • Κουνουπίδι
  • Καρότα
  • Κόκκινα Φασόλια
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο το πράσινο μέρος
  • Ζωμός λαχανικών Vogel μισός (το μαγικό που λέγαμε)
  • Λίγος χυμός ντομάτας

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζεις λίγο λάδι.

Μόλις ζεστάνει σοτάρεις τα καρότα. Τα αφήνεις για 1-2 λεπτά για να βγάλουν τη γλύκα που θα χαρίσουν στο φαγητό σου.

Στη συνέχεια, βάζεις την πιπεριά, το λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, το κουνουπίδι και τον χυμό ντομάτας και συνεχίζεις να σοτάρεις.

Στη συνέχεια βάζεις τον ζωμό λαχανικών αραιωμένο σε ζεστό νερό. Προσωπικά, βάζω του Vogel. Τον βρίσκω στα βιολογικά και τον επιλέγω γιατί δεν έχει ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά ή ενισχυτικά. Κοστίζει, βέβαια, αλλά αξίζει.

Ήδη, η μυρωδιά έχει γεμίσει τον χώρο και σε “τραβάει” από τη μύτη.

Τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά και σερβίρεις.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος προσθέτεις και τα ήδη βρασμένα φασόλια.
Εγώ σήμερα έβαλα από κονσέρβα.

Μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με κινόα, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια ή να το απολαύσεις όπως είναι.

Από το (Σαν) Ρατατούιγ λαχανικών παίρνεις
τόνους βιταμίνης C από τις πιπεριές και το κουνουπίδι!
Επιπλέον, το κουνουπίδι δίνει ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο.
Από τα καρότα παίρνεις βιταμίνη Α για τα μάτια και το δέρμα σου.
Από τα κόκκινα φασόλια παίρνεις πρωτεΐνη, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ.

*Ο chef της καρδιάς μου μου είπε να σας πω να τσεκάρετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος πόσο μαλακά ή σκληρά θέλετε τα λαχανικά σας. Ίσως να χρειαστεί να τα βγάλετε νωρίτερα αν θέλετε να “κρατάνε”.

Επίσης, αν θέλετε να είναι περισσότερο ψητά από όσο βραστά, καλό είναι να μην βάλετε τον ζωμό λαχανικών ή να βάλετε ελάχιστο. Έτσι, θα έχουν την αίσθηση σαν να ψήθηκαν στον φούρνο.

Καλή όρεξη και καλή Άνοιξη γεμάτη από φαγητά που μας θρέφουν και δεν μας “τρώνε”.
Καίτη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα