Με το σχοινάκι καις εντυπωσιακά πολλές θερμίδες ενώ είναι η αερόβια άσκηση που μπορεί να απογειώσει τη φυσική σου κατάσταση. Κοστίζει περίπου 5 ευρώ και σου δίνει την ευκαιρία να γυμναστείς αλλά και να παλιμπαιδίσεις μέχρι τελικής πτώσεως…

Το σχοινάκι μας το ξαναθύμησε η Halle Berry. Η 54 ετών Halle πάσχει από τα 19 της από διαβήτη όμως κατάφερε να γυρίσει αυτό το θέμα προς όφελος της. Έτσι, εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί μια διατροφή με μετρημένες ποσότητες και πλούσια σε λαχανικά και έναν τρόπο ζωής που την κάνει και να φαίνεται νεότερη και να ελέγχει τον διαβήτη της. Τώρα ξεκίνησε να ασχολείται περισσότερο ενεργά με το wellness και έτσι μας σύστησε την τακτική της γυμναστική.

Μάθε τι κάνει η Halle Berry και στα 50+ μοιάζει με 30, πατώντας εδώ!

Ο… βασανιστής γυμναστής της Peter της έμαθε να κάνει σχοινάκι. Μέχρι τότε δεν είχε σχοινάκι στο σπίτι της. Από τότε που τον γνώρισε, όμως, ξεκινάνε την προπόνηση τους κάνοντας 15 λεπτά σχοινάκι.

Ένα trend μόλις επέστρεψε

Πρόσφατα την προκάλεσε να κάνει 1500 επαναλήψεις στο σχοινάκι και επειδή, όπως λέει η ίδια, όταν μέσα ξυπνάει ο ανταγωνισμός θέλει να κερδίσει οπωσδήποτε, ανταποκρίθηκε σε αυτό το challenge και τα κατάφερε.

“Μοίρασα το challenge σε τρία τμήματα των 500. Από τη στιγμή που βρήκα τον ρυθμό μου δεν ήθελα να σταματήσω με τίποτα. Τα πόδια και τα χέρια μου είχαν πάρει φωτιά αλλά δεν με πείραζε. Την επόμενη ημέρα οι γάμπες μου πονούσαν όμως ήξερα ότι είχε ευχαριστηθεί το σώμα μου από την προπόνηση.”

Μα, θυμάστε να μας πονούσε κάτι όταν κάναμε ασταμάτητα σχοινάκι, μόνες ή με τις φίλες μας, μετρώντας εκνευριστικά τις επαναλήψεις;

Με το σχοινάκι καις 250 θερμίδες τα 15 λεπτά, άρα 1.000 την ώρα και είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση.

Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο να ξαναρχίσουμε σχοινάκι σίγουρα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε καθώς γυμνάζονται εντυπωσιακά χέρια, πόδια αλλά και κοιλιακοί.

*Κι εγώ τη δύσκολη αρχή σκέφτομαι. Όμως λίγες ημέρες μετά ίσως να έχεις βρει μια άσκηση-παιχνιδάκι!

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα